Raftul cu filme

Filmul românesc „Octav” va avea premiera mondială la Festivalul de Film de la Montreal

Marcel Iureș, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, octav, filme românești, Sergiu Ioan Celebidachi
Imagine via Cinemagia / Octav (2017)

Filmul românesc Octav (2017), în regia lui Serge Ioan Celebidachi, a fost selecționat în cadrul prestigiosului Festival Internațional de Film de la Montreal, în secțiunea „Focus on World Cinema”, eveniment de film care se desfășoară între 24 august și 4 septembrie 2017 în Canada.

Secțiunea „Focus on World Cinema” (America, Europa, Asia, Africa și Oceania) reflectă vocația internațională a festivalului. Scopul Festivalului Internațional de Film de la Montreal, care se află acum la cea de-a 41-a ediție, este de a încuraja diversitatea culturală, înțelegerea între națiuni și cinematografia pe toate continentele, prin stimularea dezvoltării calitative a cinematografiei.

Festivalul promovează creații cinematografice și lucrări inovatoare pentru a descoperi talentele noi, devenind în timp un spațiu comun de dezbatere între profesioniștii din sfera filmului din întreaga lume. Filmul românesc Octav (2017) va avea premiera mondială în data de 3 septembrie 2017, atunci când va fi proiectat la Cinema du Parc începând cu orele 21:00.

octav, filme românești
Imagine via Cinemagia / Octav (2017)

Filmul românesc semnat de Serge Ioan Celebidachi spune povestea lui Octav, jucat de Marcel Iureș, un bărbat în vârstă care se întoarce la conacul copilăriei sale, aflat undeva în zona rurală a României, cu dorința de a-l vinde. Ajuns aici, după o absență de zeci de ani, o fetiță ce-i pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei sale pentru a-l ajuta să își redescopere bucuria de a trăi.

Pelicula Octav (2017) transpune o serie de imagini calde și poetice despre România și reprezintă o nouă modalitate de promovare a cinematografiei românești în mediul cinematografic internațional. Serge Ioan Celebidachi a absolvit cu titlul Bachelor of Arts specializarea Teatru și Dramă în cadrul Universității din Indiana (Bloomington, IN) și diploma de Masterat, specializarea Film, în cadrul London International Film School din Marea Britanie.

Lungmetrajul românesc Octav (2017) este o co-producție realizată de România și Marea Britanie cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Producătorul filmului este Adela Vrinceanu Celebidachi. Mai multe detalii legate de acest film românesc pot fi citite pe pagina de Facebook oficială.

Scrie un comentariu