Raftul cu filme

Filmul „141 AD, misiune în Dacia”, semnat de Octavian Repede, are premiera în 2018

Misiune în Dacia, 141 A.D. - misiune în Dacia, misiune în Dacia, filme românești, Octavian Repede
Imagine via Nova Polaris / 141 A.D. - misiune în Dacia

După ce, în martie 2017, discutam despre proiectul filmului românesc „Zalmoxis”, care urmează să fie filmat în proporție de 95% din vară și până în iarna lui 2018, și despre serialul „Getae”, care momentan se află în imposibilitate de filmare, iată că avem vești noi din partea unui alt proiect de acest gen, și anume despre filmul românesc 141 A.D. – Misiune în Dacia, în regia lui Octavian Repede.

Conform unui comunicat de presă, Asociația de Artă „Nova Polaris” din Sibiu anunță lansarea trailerului pentru producția de lungmetraj. Mai mult de atât, echipa de producție anunță că pelicula va avea premiera în vara anului 2018. Lungmetrajul de ficțiune istorică 141 A.D. – Misiune în Dacia este realizat în colaborare cu trupa de reconstituire istorică antică Veteres Milites din Sibiu.

Așa cum anunță comunicatul de presă, „producția va avea premiera în vara aceasta și va reprezenta un efort unic și deosebit în peisajul cinematografic românesc” și va reprezenta „un film istoric cu acțiunea desfășurată în perioadă antică. Lungmetrajul, realizat independent, nu poate fi caracterizat ca un film politic și propagandist, ci încearcă să atingă interesul spectatorului prin mijloacele clasice de exprimare cinematografică. Suspans, intrigă, interpretare, atmosferă, scenografie, fotografie și story”, se mai menționează în anunțul trailerului.

Distribuția peliculei românești 141 A.D. – Misiune în Dacia regăsește, printre alții, nume sonore din zona de reconstituire istorică, precum Augustin Ungureanu, Florin Nicula, Laura Petresc și Cristian Ciomaga, dar şi actori cunoscuți ai publicului de teatru și film: Cristian Stanca, Cătălin Neghină, Paul Bondane.

În momentul de față, pelicula se află în post-producție, circa 80% din acesta fiind definitivat. Lungmetrajul este regizat de Octavian Repede, care mai are în portofoliul de regizor filme ca „Draco, chipurile de piatră” și „Sibiu 1989”, iar imaginea este semnată de Tudor Porumb.

Sinopsis pentru 141 A.D. – Misiune în Dacia:

Anul 141 după Hristos, în provincia romană Dacia. O apariţie neobişnuită de forma unei comete este observată pe cerul nopţii. Înţelepţii sunt de părere că este o apariţie nefastă care va aduce nenorociri şi moarte. În aceste zile înfricoşătoare, într-un castru roman de la marginea provinciei Dacia se răspândeşte o epidemie mortală în rândul soldaţilor cantonați aici. Medicii sunt depăşiţi de situaţie. Nimeni nu știe care este cauza acestei boli şi numărul morţilor se află în continuă creştere.

Un corp de exploratori romani, conduşi de experimentatul Centurion Marcus, alături de camarazii Aquila, Terțius şi Nerva, este trimis de către comandantul castrului, prefectul Cornelius Fulvius, într-o misiune specială în teritoriile necunoscute şi necucerite de la marginea Imperiului, aflate sub stăpânirea dacilor liberi, pentru a găsi o rezolvare neobişnuită acestei molime.

Călătoria romanilor spre misterioşii Munți ai Șarpelui devine plină de neprevăzut şi peripeţii. Sunt vremurile întunecate când Jupiter rânduia destinele muritorilor. Misiunea romanilor stă, așadar, sub semnul voinţei zeilor şi neprevăzutului.

141 A.D. – Misiune în Dacia va avea o durată de 85 de minute.

Citește mai multe articole despre filmele românești pe Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, conturile de Facebook, YouTube și Instagram.

Scrie un comentariu