Raftul cu filme

Site-ul filmehd.net a fost închis? Trei site-uri de filme online au fost blocate în România

filmehd.net, filmehd.net a fost închis

În luna februarie 2016, site-ul de filme și seriale online vplay.ro a fost închis de către Ministerul Public al României, prin intermediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), alături de serviciul vplus.ro, aparținând de același domeniu online. La câteva luni distanță, în iulie 2016, și site-ul 990.ro a avut aceeași soartă. Iar acum, în iulie 2019 se pare că și filmehd.net a fost închis.

Un articol publicat pe 6 noiembrie 2018 de către site-ul gadget.ro anunța decizia oficială, însă nu definitivă, a Tribunalului București cu privire la blocarea accesului utilizatorilor pe trei site-uri de filme și seriale online, dar și de piraterie, prin metoda blocării la nivel DNS de către șase operatori de internet din țara noastră, și anume Digi România, UPC, Telekom, AKTA, Nextgen și Digital Cable Systems.

Conform deciziei Tribunalului București, trei site-uri de filme și seriale online, dar și de piraterie, au fost menționate în decizia finală din luna noiembrie 2018, acestea fiind filmehd.net, filmeonline2013.biz și celebrul portal thepiratebay.org.

Cum s-a ajuns la această decizie a tribunalului?

Ei bine, sursa profit.ro, într-un articol publicat pe 6 noiembrie 2018, arată că decizia Tribunalului București a fost influențată de către casele de producție din Statele Unite ale Americii, care au depus nenumărate plângeri la respectivul tribunal pentru a îi obliga pe operatorii de internet din România să blocheze accesul utilizatorilor la site-urile de filme și seriale online, dar și de piraterie.

Printre casele de producție cinematografică din Statele Unite ale Americii se numără nume cunoscute ca Sony Pictures Television, Universal Cable Productions LLC, Twentieth Century Fox Film Corporation, Disney Enterprises, Columbia Pictures Industries, Paramount Pictures Corporation, Warner Bros. Entertainment INC, dar și Universal City Studios Productions LLP.

Site-ul filmehd.net a fost închis cu adevărat?

În primă instanță, majoritatea persoanelor din România care au utilizat sau încă utilizează site-urile de filme online și de piraterie au crezut că site-ul filmehd.net a fost închis după ce, la accesarea respectivei platforme, este afișat mesajul „Acces neautorizat. Conținut protejat de legislația privind proprietatea intelectuală”.

Însă site-ul filmehd.net nu a fost închis, ci doar a fost blocat pentru accesare de către cei șase operatori de internet din țara noastră, menționați puțin mai sus. Asta înseamnă că site-ul poate fi în continuare accesat și utilizat prin intermediul unui serviciu VPN sau a altor metode promovate pe internet.

Fiind curios să aflu mai multe detalii și dacă site-ul filmehd.net a fost închis sau doar blocat, am căutat mai multe informații în mediul online și pe diferite grupuri de Facebook. Astfel, se pare că blocarea de către operatorii de internet a avut loc undeva la mijlocul lunii iulie 2019. Administratorii site-ului au observat concretizarea acestei măsuri, fapt pentru care au trecut întregul conținut pe filmehd.se, un domeniu înregistrat pe 20 iulie 2019, pe o perioadă de un an.

filmehd.net, filmehd.se, filmehd.net a fost închis

Noul site al platformei FilmeHD, trecut pe un domeniu .se, are o vechime de 11 zile, fiind înregistrat pe 20 iulie 2019, urmând să expire pe data de 20 iulie 2020.

Conform informațiilor de tip Whois IP, cu caracter public, site-ul este înregistrat pe un IP de SUA, găzduit de Cloudflare INC, acesta fiind 104.27.184.80. Adresa de IP nu este dedicată, fiind folosită de alte 501 domenii de internet din întreaga lume, serverul fiind localizat în San Francisco, în California, Statele Unite ale Americii.

Citește mai multe știri și informații noi pe Raftul cu Filme. Urmărește pagina noastră de Facebook, canalul oficial de YouTube și contul de Instagram.

Scrie un comentariu

Abonare la newsletter