Raftul cu filme

Site-ul filmehd.net a fost închis? Trei site-uri de filme online au fost blocate

filmehd.net, filmehd.net a fost închis

În luna februarie 2016, site-ul de filme și seriale online vplay.ro a fost închis de către Ministerul Public al României, prin intermediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), alături de serviciul vplus.ro, aparținând de același domeniu online. La câteva luni distanță, în iulie 2016, și site-ul 990.ro a avut aceeași soartă. Iar acum, în iulie 2019 se pare că și filmehd.net a fost închis.

Un articol publicat pe 6 noiembrie 2018 de către site-ul gadget.ro anunța decizia oficială, însă nu definitivă, a Tribunalului București cu privire la blocarea accesului utilizatorilor pe trei site-uri de filme și seriale online, dar și de piraterie, prin metoda blocării la nivel DNS de către șase operatori de internet din țara noastră, și anume Digi România, UPC, Telekom, AKTA, Nextgen și Digital Cable Systems.

Conform deciziei Tribunalului București, trei site-uri de filme și seriale online, dar și de piraterie, au fost menționate în decizia finală din luna noiembrie 2018, acestea fiind filmehd.net, filmeonline2013.biz și celebrul portal thepiratebay.org.

Cum s-a ajuns la această decizie a tribunalului?

Ei bine, sursa profit.ro, într-un articol publicat pe 6 noiembrie 2018, arată că decizia Tribunalului București a fost influențată de către casele de producție din Statele Unite ale Americii, care au depus nenumărate plângeri la respectivul tribunal pentru a îi obliga pe operatorii de internet din România să blocheze accesul utilizatorilor la site-urile de filme și seriale online, dar și de piraterie.

Printre casele de producție cinematografică din Statele Unite ale Americii se numără nume cunoscute ca Sony Pictures Television, Universal Cable Productions LLC, Twentieth Century Fox Film Corporation, Disney Enterprises, Columbia Pictures Industries, Paramount Pictures Corporation, Warner Bros. Entertainment INC, dar și Universal City Studios Productions LLP.

Site-ul filmehd.net a fost închis cu adevărat?

În primă instanță, majoritatea persoanelor din România care au utilizat sau încă utilizează site-urile de filme online și de piraterie au crezut că site-ul filmehd.net a fost închis după ce, la accesarea respectivei platforme, este afișat mesajul „Acces neautorizat. Conținut protejat de legislația privind proprietatea intelectuală”.

Însă site-ul filmehd.net nu a fost închis, ci doar a fost blocat pentru accesare de către cei șase operatori de internet din țara noastră, menționați puțin mai sus. Asta înseamnă că site-ul poate fi în continuare accesat și utilizat prin intermediul unui serviciu VPN sau a altor metode promovate pe internet.

Fiind curios să aflu mai multe detalii și dacă site-ul filmehd.net a fost închis sau doar blocat, am căutat mai multe informații în mediul online și pe diferite grupuri de Facebook. Astfel, se pare că blocarea de către operatorii de internet a avut loc undeva la mijlocul lunii iulie 2019. Administratorii site-ului au observat concretizarea acestei măsuri, fapt pentru care au trecut întregul conținut pe filmehd.se, un domeniu înregistrat pe 20 iulie 2019, pe o perioadă de un an.

filmehd.net, filmehd.se, filmehd.net a fost închis

Noul site al platformei FilmeHD, trecut pe un domeniu .se, are o vechime de 11 zile, fiind înregistrat pe 20 iulie 2019, urmând să expire pe data de 20 iulie 2020.

Conform informațiilor de tip Whois IP, cu caracter public, site-ul este înregistrat pe un IP de SUA, găzduit de Cloudflare INC, acesta fiind 104.27.184.80. Adresa de IP nu este dedicată, fiind folosită de alte 501 domenii de internet din întreaga lume, serverul fiind localizat în San Francisco, în California, Statele Unite ale Americii.

Citește mai multe știri și informații noi pe Raftul cu Filme. Urmărește pagina noastră de Facebook, canalul oficial de YouTube și contul de Instagram.

7 comentarii

  • Este gratuit, respectiv legal să ne uităm la filme online subtitrate în limba română pe acest site și altele asemănătoare în străinătate, mai exact în Germania? Mulțumesc anticipat pentru răspuns!

    • Gratuit este, legal nu. Chiar am un prieten în Germania căruia i-am sugerat câteva site-uri de genul pentru a petrece timpul liber în casă, uitându-se la un film. Nici nu a vrut să audă. Prin simplul fapt că rulează un film pe calculatorul tău (streaming online), în Germania ești bun de plată. Se poate vedea de pe ce computer și la ce adresă se folosește, deci sorry. La Românica încă mai merge.

  • Deblocați site-urile de filme online pentru că nu mai avem ce face seara. În fiecare seară eu și familia mea ne uităm la filme, dar acum nu mai putem face nimic pentru că blocați tot mai multe site-uri de filme online. Vă rog să le deblocați!

  • De fapt cam toate site-urile cu filme online au fost închise! Ce ne trebuie nouă filme când putem vedea toată ziua știri despre COVID-19? Totuși este foarte bine și așa! Pe vremea tovarășului Ceaușescu se dădea la TV două ore în care vorbea președintele sau se vorbea despre el, iar o oră se difuza un film precum „Capra cu trei iezi” sau „Scufița roșie”, iar asta ca să fim odihniți pentru munca din următoarea zi. Cred că cei care oferă internet și televiziune nu vor să ne obosim prea mult. Mulțumim!