Raftul cu filme

Filme la TV: recomandări de filme de văzut în săptămâna 4-10 septembrie

telecomandă, filme la tv, filme, la televizor, program tv, recomandări

Ești curios ce filme sunt difuzate la televizor în săptămâna 4-10 septembrie 2017? Vrei să știi dacă există vreun film la TV pe care ți-ar plăcea să-l vizionezi? Noi urmărim constant programul TV al principalelor posturi care emit în țara noastră și publicăm o listă de recomandări de filme care merită urmărite.

Filme la TV – luni, 4 septembrie 2017

Faith, Fraud & Minimum Wage (2010) – orele 20:30, la FilmBox Plus

Adaptarea piesei de teatru a lui Josh MacDonald. Casey este o adolescentă independentă și rebelă care își ascunde adevărata față. Casey este îngrijorată în legătură cu faptul că, în urma unui accident de mașină, sora ei e în comă.

Într-o zi, înfuriată de problemele adunate în familie și în relația intimă de absența tatălui ei, dar și de serviciul prost plătit, Casey sparge de perete o ceașcă de cafea. Tânăra observă că pata formată seamănă cu chipul lui Iisus Hristos. Acest eveniment, aparent fără importanță, îi dă lui Casey viața peste cap.

recomandări, filme la tv, Faith, Fraud & Minimum Wage
Imagine via IMDb / Faith, Fraud & Minimum Wage (2010)

Scris de Josh MacDonald și regizat de George Mihalka, filmul îi are în rolurile principale pe Callum Keith Rennie, Martha MacIsaac și Ricky Mabe. Pelicula are 1 oră și 38 de minute și a fost notată pe IMDb cu o medie de 5.8.

Alte recomandări de filme pentru luni, 4 septembrie:

Jerry Maguire (1996) – orele 20:00, la DigiFilm
That Awkward Moment (2014) – orele 21:30, la TV1000

Filme la TV – marți, 5 septembrie 2017

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) – orele 16:00, la Paramount Ch.

Joel este șocat de faptul că prietena sa Clementine și-a sters din minte, la propriu, toate amintirile tumultoasei lor relații. În disperare de cauză, Joel apelează la inventatorul ciudatei proceduri de „spălare a creierului”, Dr. Mierzwiak, și îi cere acestuia să îi șteargă și lui din memorie toate amintirile despre Clementine.

Însă, pe măsură ce amintirile sale dispar treptat, Joel începe să-și redescopere dragostea pentru Clementine și organizează o „evadare” din procedura pe care Mierzwiak și asistenții săi se chinuie din răsputeri să o ducă la bun sfârșit.

recomandări, filme la tv, Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Imagine via IMDb / Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Scris de Charlie Kaufman și regizat de Michel Gondry, filmul îi are în rolurile principale pe Jim Carrey, Kate Winslet și Tom Wilkinson. Pelicula are 1 oră și 48 de minute și a fost notată pe IMDb cu o medie de 8.3. Lungmetrajul a câștigat 1 premiu Oscar și alte 70 de trofee.

Alte recomandări de filme pentru marți, 5 septembrie:

Office Space (1999) – orele 20:30, la Pro Cinema
In Search of Fellini (2017) – orele 20:55, la HBO

Filme la TV – miercuri, 6 septembrie 2017

Două lozuri (2016) – orele 14:30, la HBO 3

Îi are ca protagoniști pe Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol și spune povestea comică a unor oameni disperați care recurg la soluția visată de noi toți atunci când avem nevoie de bani repede și simplu, adică joacă la Loto 6/49. Dar nepriceperea le va juca feste, căci ca să câștigi la loto nu e de ajuns numai să cumperi bilet și acesta să fie câștigător, ci să știi să ai grijă de el, să nu-l rătăcești.

recomandări, Două lozuri (2016), filme românești
imagine via cinemagia.ro / Două lozuri (2016)

Scris și regizat de Paul Negoescu, filmul îi are în rolurile principale pe Mircea Banu, Dorian Boguță și Dragoș Bucur. Pelicula de 1 oră și 26 de minute este notată pe IMDb cu o medie de 8.0. Lungmetrajul de comedie a câștigat patru premii.

Alte recomandări de filme pentru miercuri, 6 septembrie:

Race (2016) – orele 18:15, la HBO 2
Men of Honor (2000) – orele 20:30, la Pro Cinema

Filme la TV – joi, 7 septembrie 2017

The Fencer (2015) – orele 19:50, la Cinemax 2

Tânărul Endel Nelis ajunge în Haapsalu, Estonia, la începutul anilor ’50. El a fugit din Leningrad ca să scape de poliția secretă și își găsește de lucru ca profesor, punând bazele unui club sportiv pentru studenții lui. Endel devine o figură paternă pentru studenții lui și începe să le predea marea lui pasiune, scrima, iar asta provoacă un conflict cu directorul școlii. Invidios, directorul începe să investigheze trecutul lui Endel.

Endel învață cum să îi iubească pe copii și cum să aibă grijă de ei. Majoritatea sunt orfani ca rezultat al ocupației ruse. Scrima devine o formă de autoexprimare pentru copii, iar Endel devine modelul lor. Copiii vor să participe la o competiție națională de scrimă în Leningrad, iar Endel trebuie să facă o alegere, să riște totul ca să îi ducă pe copii în Leningrad sau să își pună siguranța mai presus de orice.

recomandări, filme la tv, The Fencer
Imagine via IMDb / The Fencer (2015)

Scris de Anna Heinamaa și regizat de Klaus Haro, filmul îi are în rolurile principale pe actorii Mart Avandi, Ursula Ratasepp și Hendrik Toompere. Pelicula de 1 oră și 39 de minute este notată pe IMDb cu o medie de 7.2. Lungmetrajul a fost nominalizat pentru un premiu Golden Globe și a câștigat șase trofee.

Alte recomandări de filme pentru joi, 7 septembrie:

That Evening Sun (2009) – orele 20:15, la FilmBox Plus
The Walk (2015) – orele 21:30, la DigiFilm

Filme la TV – vineri, 8 septembrie 2017

Pride & Prejudice (2005) – orele 19:25, la TV1000

Povestea clasică cu dragoste și neînțelegeri este plasată în Anglia sfârșitului secolului al XVIII-lea. Cele cinci surori Bennet, adică Lizzie, Jane, Lydia, Mary și Kitty au fost crescute sub strictă îngrijire a mamei lor care se concentrează doar asupra găsirii unor soți fiicelor ei, care să le asigure din punct de vedere financiar o stabilitate. Însă inteligența și curajoasa Elizabeth se străduiește să-și trăiască viață într-o perspectivă mai largă, încurajată fiind de tatăl ei.

recomandări, filme la tv, Pride & Prejudice
Imagine via IMDb / Pride & Prejudice (2005)

Scris de Deborah Moggach și regizat de Joe Wright, filmul îi are în rolurile principale pe Keira Knightley, Matthew Macfadyen și Brenda Blethyn. Pelicula de 2 ore și 9 minute a fost nominalizată pentru patru premii Oscar și a câștigat 13 trofee. Pe IMDb este notată cu o medie de 7.8.

Alte recomandări de filme pentru vineri, 8 septembrie:

Disconnect (2012) – orele 12:30, la TV1000
A Monster Calls (2016) – orele 20:00, la DigiFilm

Filme la TV – sâmbătă, 9 septembrie 2017

Rain Man (1988) – orele 18:45, la AMC

Charlie Babbitt află că tatăl său a murit, cel care l-a alungat de acasă în adolescență. El are totuși naivitatea să creadă că va moșteni ceva din avere, deși trăind pe cont propriu de suficient timp ar fi trebuit să știe cum merge lucrurile pe lumea asta. Tot ce i-a lăsat este o mașină decapotabilă veche, un Buick 1949, și un frate mai mare, de existența căruia nu avea habar.

recomandări, filme la tv, Rain Man
Imagine via IMDb / Rain Man (1988)

Scris de Ronald Bass și Regizat de Barry Levinson, filmul îi are în rolurile principale pe Dustin Hoffman, Tom Cruise și Valeria Golino. Pelicula de 2 ore și 13 minute este notată cu o medie de 8.0 pe IMDb și a câștigat patru premii Oscar și alte 22 de trofee.

Alte recomandări de filme pentru sâmbătă, 9 septembrie:

La vita e bella (1997) – orele 19:35, la Cinemax 2
The Mummy (2017) – orele 14:00, la DigiFilm

Filme la TV – duminică, 10 septembrie 2017

I, Robot (2004) – orele 13:35, la FilmCafe

Acțiunea filmului are loc într-o perioadă de mari schimbări tehnologice și sociale în care numărul roboților din SUA este pe cale să se tripleze. Odată cu lansarea ultimului model realizat de compania US Robotics, proporția va ajunge la un robot pentru fiecare cinci oameni. NS-5 este primul robot proiectat să facă orice, de la babysitting la gătit și declarații de impozit. Distribuția în masă a acestui tip de robot va face din US Robotics cea mai puternică companie de pe glob.

recomandări, filme la tv, I, Robot
Imagine via IMDb / I, Robot (2004)

Scris de Jeff Vintar și Akiva Goldsman și regizat de Alex Proyas, filmul îi are în rolurile principale pe Will Smith, Bridget Moynahan și Bruce Greenwood. Lungmetrajul este notat pe IMDb cu o medie de 7.1. A fost nominalizat pentru un premiu Oscar și a câștigat un trofeu la evenimentele de film.

Alte recomandări de filme pentru duminică, 10 septembrie:

Inside Man (2006) – orele 21:00, la AXN
American Gangster (2007) – orele 23:35, la AXN

* platforma Raftul cu Filme preia unele informații de pe Cinemagia și IMDb
* mai multe liste de recomandări poți accesa aici

Scrie un comentariu