Raftul cu filme

Dracula Film Festival: șase pelicule se vor lupta pentru trofeul Dracula 2017

Șase filme, extrem de variate, de la comedie fantastică la musical horror, vor concura pentru trofeul Dracula 2017. Printre ele se numără și producția românească „The Wanderers”, în regia lui Dragoș Buliga, cu Armand Assante în rolul principal. Celebrul actor american este invitat de onoare al festivalului și va participa la proiecția filmului de sâmbătă, 21 octombrie, orele 20.00, la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov.

Cea de-a cincea ediție a evenimentului Dracula Film Festival, care se va desfășura în perioada 18-22 octombrie 2017, aduce pe marile ecrane din Brașov șase povești prezentate sau premiate la cele mai importante festivaluri de horror și fantasy din lume, și anume „Double Date”, în regia lui Benjamin Barfoot, „The Night of the Virgin”, în regia lui Roberto San Sebastian, „The Wanderers”, în regia lui Dragoș Buliga, „Replace”, în regia lui Norbert Keil, „Zombiology: Enjoy Yourself Tonight”, în regia lui Alan Lo, și „The Lure”, regizat de Agnieszka Smoczynska.

„Filmul de gen poate fi extrem de variat, iar tocmai asta demonstrează selecția de anul acesta de la Dracula Film Festival. Şi, de data aceasta, nu se adresează doar fanilor împătimiţi de „oroare”. Pentru cei care se tem de horror, avem patru comedii fantastice savuroase, dintre care una muzicală, un film cu vampiri made in România, o trăsneală cu zombie, două filme cu virgini ce au parte de nopți de pomină, trei filme cu eroine foarte puternice, dacă nu chiar letale, cărora colegul meu Alin Ludu Dumbravă le-a lipit chiar eticheta de „feministe”. Deci, îi invităm la Dracula Film Festival și pe cei care vor să râdă și să cânte printre frisoane”, spune Anca Grădinariu, director artistic Dracula Film Festival.

De patru ori nominalizat la Globul de Aur, Armand Assante va fi prezent la Dracula Film Festival pentru proiecția horror-ului fantasy „The Wanderers”, în care își reîntâlnește partenerul de platou din „California Dreamin’”, pe Răzvan Vasilescu, zece ani mai târziu.

Șase filme concurează pentru trofeul Dracula 2017:

1. „The Wanderers”, regia Dragoș Buliga, 2017, România

În „The Wanderers”, experimentatul vânător de vampiri Louis Moudon, interpretat de Armand Assante, şi companionul său jurnalist ajung într-un izolat sat din Transilvania pentru a investiga misterul din jurul unui eveniment bizar. Alături de călăuza lor, tânăra localnică Sorana, şi de echipa unui reality show, vor afla că sătenii se confruntă cu o năpastă cumplită. Louis va trebui curând să înfrunte o descoperire cu totul surprinzătoare. Proiecția filmului va avea loc în prezența actorului principal Armand Assante.

2. „Double Date”, regia Benjamin Barfoot, 2017, UK

Pelicula „Double Date” este o comedie savuroasă, o variație provocatoare la peliculele ce înfățișează sinistrele eforturi ale tinerilor de a-și pierde virginitatea. Britanicii demonstrează încă o dată că horror-ul necesită o doză bună de exagerare. Și cum să provoci fiori altfel decât printr-o combinație de tensiune, excitare și umor? Filmul a făcut parte din selecția festivalului de film de la la Karlovy Vary și nu este recomandat minorilor sub 16 ani.

3. „The Night of the Virgin”, regia Roberto San Sebastian, 2016, Spania

Tot despre virginitate este vorba și în „The Night of the Virgin”. De Anul Nou, Nico, un naiv tânăr de 20 de ani, vrea să-și piardă virginitatea cu orice preț. Chiar în toiul petrecerii, privirea sa o întâlnește pe cea a Medeei, o femeie matură, vicleană și atractivă. Ceea ce promite a fi un debut sexual epic, plin de pasiune și fără tabuuri, sfârșește prin a deveni cel mai mare coșmar al său. Un coșmar plin de sânge, sudoare și diverse alte dejecții. Filmul a fost premiat la Nightmares Film Festival (2016, SUA) și a făcut parte din selecția festivalului FrightFest 2017.

4. „Replace”, regia Norbert Keil, 2017, Germania, Canada

Un alt film nerecomandat minorilor sub 16 ani este și „Replace”, un body horror spus dintr-o perspectivă feminină ce examinează dorința vanitoasă pentru tinerețe eternă. Filmul a fost nominalizat pentru cel mai bun film european la Festivalul Internațional de Film Fantasy de la Bruxelles în anul 2017.

5. „Zombiology: Enjoy Yourself Tonight”, regia Alan Lo, 2017, Hong Kong

În „Zombiology: Enjoy Yourself Tonight”, Lung și Chi-Yeung sunt doi tineri excentrici și temperamentali care duc o viață aventuroasă crezându-se super eroi. Totuși, Lung nu își poate salva propria viață, plină de dezastre personale. Atunci când un monstru din banda desenată preferată a lui Lung apare în oraș și îi transformă pe oameni în zombi, haosul se instaurează. Când până și Chan-Yat este dat dispărut, Lung trebuie singur să ducă o batălie contra unei armate de zombi. Filmul a făcut parte din selecția festivalului Sitges.

6. „The Lure”, regia Agnieszka Smoczynska, 2015, Polonia

Pelicula „The Lure”, filmul de debut al regizoarei Agnieszka Smoczynska şi câştigător al Premiului Special al Juriului la Sundance 2016, va putea fi de asemenea văzut la Dracula Film Festival. În Varșovia, două sirene surori sunt adoptate de un cabaret. În timp ce una caută dragostea umană, cealaltă vrea să se înfrupte cu populația orașului. Un muzical horror extravagant și sonat.

Dracula Film Festival va avea loc în Brașov în perioada 18-22 octombrie, la Teatrul „Sică Alexandrescu”, Cinemateca Patria, Cinema One și Centrul Cultural Reduta. Dracula Film Festival este un eveniment anual organizat de Asociația Culturală Fanzin și prezentat de Viasat History. Festivalul este finanțat de Primăria Municipiului Brașov, Consiliul Județean Brașov și Centrul Național al Cinematografiei.

Sponsori sunt Arvato, Coresi, Optiplaza, Police, Scanexpert, Radacini Motors, Zizin și Romarg. Partener culinar este Sergiana, iar mașina festivalului este Mazda. Parteneri instituționali sunt Teatrul „Sică Alexandrescu”, Centrul Cultural Reduta, Cinemateca Patria, Cinema One, Otaku și MercenarLab.

Parteneri media sunt Kiss FM, Zile și Nopți, Cinemap, Radio România Cultural, Aarc, Art7.fm, Cațavencii, Dinfilme.ro, Festivalier.ro, Life.ro, Noizz.ro, MovieNews.ro, Vice, Ziarul Metropolis, Raftul cu Filme, Urban.ro și Horrorum. Parteneri media locali sunt Fwdbv.ro, Bizbrasov.ro, CulturaBV.ro, MyTex.ro și Transilvania Express.

Scrie un comentariu