Raftul cu filme

Filme și seriale documentare difuzate în premieră de TVR 1. Care sunt noutățile?

filme si seriale documentare, filme documentare, seriale documentare, documentare, documentare frantuzesti, TVR 1
Imagine via TVR 1 / Breaking News: Dark News

Din 12 martie 2018, telespectatorii vor putea urmări pe postul TVR 1 mai multe filme și seriale documentare, toate difuzate în premieră. Fie că este vorba despre serialul care va decripta crimele care au făcut istorie, despre producția care ne prezintă istoria Campionatului Mondial de Fotbal sau filmele dedicate copiilor, toate acestea se vor regăsi în această primăvară la TVR 1.

Care sunt documentarele care intră în grila TVR 1:

„Breaking News: Dark News” – L, M, M, J, ora 23:30 (10 episoade, Franța, 2017)
„Cât valorează America?” – vineri, ora 21:00
„Istoria Cupei Mondiale de Fotbal” – vineri, ora 22.00
„Povestea celor trei pisicuţe” – sâmbătă, ora 10.00
„Spionii din cer” – sâmbătă, ora 22.00

„Cât valorează America?” – Documentarul regizat de Gabriella Polletta îl prezintă pe Donald Trump evaluând în dolari majoritatea bogăţiilor Statelor Unite, precum petrol, apă, case. După cum spune: „Sunt Donald Trump şi pun preţ pentru tot ce se află în America”.

„Breaking News: Dark News” – De la Jack Spintecătorul la drama din Anzii Cordilieri, episoadele serialului, realizate de Emmanuel Blanchard şi Dominique Kalifa, dezvăluie pagini întunecate ale istoriei ce au lăsat urme la vremea lor. Psihologi, criminalişti, sociologi și istorici decriptează ştirile despre crime violente, accidente sau sinucideri şi ne arată cât de fragili sunt oamenii.

„Istoria Cupei Mondiale de Fotbal” – Telespectatorii sunt invitaţi să răsfoiască file din istoria Cupei Mondiale, film documentar care prezintă povestea competiţiei care începe cu ediţia din 1930 şi ajunge până în vremurile moderne. Mari momente, goluri şi ratări memorabile, scoruri neaşteptate, încleştări, cei mai buni jucători şi antrenori de fotbal, toate acestea demonstrează pregătirea, pasiunea şi dramatismul istoriei celor aproape 100 de ani de campionat.

„Povestea celor trei pisicuţe” – Pentru copii, TVR 1 difuzează un alt documentar produs în Franţa și realizat de Emma Baus. Povestea îi urmărește pe cei trei pui de pisică, unul care abia s-a născut la o fermă, altul nespus de alintat, la Tokyo, şi al treilea parţial sălbăticit într-o insulă grecească.

„Spionii din cer” – O altă premieră pentru TVR 1, un documentar produs în SUA în 2013. Pentru prima dată în istorie avem acces în înteriorul ultra-secretei Agenţii Guvernamentale Americane care derulează Programul de Spionaj via Sateliţi. Foarte puţină lume ştie de existenţa ei. Se numeşte National Reconnaissance Office şi de peste 50 de ani a reprezentat ochii şi urechile din spaţiu ale naţiunii.

Citește mai multe articole despre filmele documentare pe Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Scrie un comentariu