Petrec din ce în ce mai mult timp pe platforma de streaming online Netflix în defavoarea site-urilor de filme și seriale online, ocazie cu care am gândit o nouă serie de articole cu recomandări pentru Raftul cu Filme, și anume texte în care vorbim despre filme și seriale văzute pe Netflix în octombrie 2020.
Netflix îmi face munca mult mai ușoară atunci când caut ceva bun de văzut. M-am obișnuit să nu mai aștept o grămadă de reclame să se închidă, să nu mai aștept publicitatea de pe videoclipuri să se termine și să am totul la dispoziție în calitate HD pentru Smart TV. Plus că știu că banii pe care îi plătesc pentru abonament merg direct către oamenii care creează conținut nou tot pentru Netflix.
Cât despre acele filme și seriale văzute pe Netflix în octombrie 2020, am ales zece dintre cele mai bune producții pentru a le putea include în acest articol. Nu este chiar un top, însă sunt așezate în ordinea preferințelor personale. Mă aștept ca nu toți cei care citesc articolul să fie de acord cu mine, însă este chiar indicat să nu avem aceleași gusturi și să ne diferențiem la genuri, ani de lansare sau regizori.
Iată un top zece filme și seriale văzute pe Netflix în octombrie 2020.
10. Pup-o, mă! (2018)
Cu toate că a fost lansat în anul 2018, iar pe Netflix a apărut încă de anul trecut, de abia în luna octombrie 2020 am reușit să îi dau play și să văd filmul până la capăt. Pelicula este una românească, regizată de Camelia Popa, după un scenariu semnat de Salex Iatma, cunoscut și pentru „Ghinionistul”, apărut în anul 2017.
Faptul că în această listă apare pe locul zece nu înseamnă că este un film românesc slab, ci că celelalte nouă producții despre care vorbesc în acest articol au fost mai bune. Lungmetrajul nu este unul convențional și nici nu seamănă cu majoritatea filmelor românești cu care ne-am obișnuit de-a lungul timpului. N-am simțit cum au trecut cele 90 de minute, iar la unele scene am râs un pic.
9. Saraitda (2020)
Este un film realizat în Coreea de Sud, lansat în anul 2020 și apărut recent și pe Netflix în România. Am dat peste el pe platforma de streaming online din simplul motiv că, la un moment dat, apărea în lista celor mai vizionate producții de pe Netflix, moment în care am spus că merită să îl încerc având în vedere pasiunea mea pentru producțiile apocaliptice, indiferent de limba în care au fost realizate.
Lungmetrajul este regizat de Il Cho, după un scenariu semnat de Matt Naylor, care a mai regizat sau scris și alte producții, dar de care nu am mai auzit până în momentul de față. În mare, scenariul se bazează pe apariția unei pandemii care cuprinde un întreg oraș din Coreea de Sud, personajul principal fiind obligat de circumstanțe să supraviețuiască într-un oraș guvernat de haos.
8. The Cabin with Bert Kreischer (2020-?), sezonul 1
Producția nu este un serial de comedie, ci mai degrabă o emisiune inspirată din realitate și realizată pentru platforma de streaming online Netflix de către comediantul american Bert Kreischer, devenit celebru după difuzarea a două producții de stand-up comedy pe Netflix, ambele fiind disponibile pentru vizionare și în țara noastră. Poate că sunt mai multe, dar eu nu le-am găsit încă.
Emisiunea are un total de cinci episoade, iar în România a fost lansat de cel mult o săptămână. Fiecare episod are în jur de 20 de minute, iar ideea principală este aceea de a realiza scurte interviuri cu prietenii săi în timp ce desfășoară tot felul de activități mai mult sau mai puțin obișnuite într-o pădure din Florida.
7. Family Business (2019-?), sezonul 1
Serialul acesta este una dintre surprizele pe care mi le-a oferit Netflix în această lună. Cu un număr de două sezoane și un total de 12 episoade, producția franțuzească este regizată de Igor Gotesman, după un scenariu semnat de Igor Gotesman și Olivier Rosemberg, fiind lansată în anul 2019 exclusiv pe Netflix.
Când vine vorba de comedie, cele mai multe surprize plăcute au venit din țări de la care nu mă așteptam, Franța fiind una dintre acestea. În mare, serialul prezintă povestea unei familii neobișnuite care află că drogurile ușoare vor fi legalizate în țară și care pornesc în aventura de a deschide prima cafenea din oraș din care se poate achiziționa sau consuma marijuana, iar situațiile create m-au făcut să râd.
6. Sneakerheads (2020-?), sezonul 1
Serialul acesta reprezintă, pentru mine, o altă surpriză în materie de comedie pe platforma de streaming online Netflix, fiind o producție ușor de vizionat și de dus la capăt. Serialul a fost lansat în anul 2020, are un singur sezon în momentul de față și un total de șase episoade, fiecare de aproximativ 20 de minute.
Producția este creată de Jay Longino și regizată de Dave Meyers, iar scenariul prezintă povestea a doi tineri din Statele Unite ale Americii care se reîntâlnesc după o perioadă și încep să cumpere și să vândă modele de adidași pentru a face profit. Allen Maldonado din „Black-ish” și „Project Power” joacă unul dintre personajele principale, iar Andrew Bachelor face ca fiecare episod să fie plăcut.
5. How to Sell Drugs Online (2019-?), sezonul 2
Despre serialul „How to Sell Drugs Online” am mai scris într-un articol de acest gen și în luna august 2019, atunci când am vizionat primul sezon. Recent a apărut pe Netflix și cel de-al doilea sezon, care duce poveste mai departe într-un mod foarte bun, făcând să fie unul dintre cele mai bune seriale germane care au apărut până în momentul de față pe platforma de streaming online Netflix.
În încercarea a recâștiga fata de care este îndrăgostit, un tânăr licean lansează, alături de cel mai bun prieten al său, cel mai mare site din Europa de pe care se pot cumpăra, în mod anonim, droguri de orice fel. Producția a ajuns la sezonul al doilea, care este excelent, iar dacă și al treilea sezon va fi cel puțin la fel de bun serialul va prinde cu siguranță un loc bun în IMDb Top Rated 250 TV Shows.
4. Două lozuri (2016)
„Două lozuri” este unul dintre filmele românești care au apărut pe Netflix în această lună și pe care, cu această ocazie, l-am revăzut din nou. Prima dată l-am vizionat imediat după lansarea pe piață, moment în care mi-a plăcut destul de mult și m-a făcut să îl țin minte în zona de comedie de la noi din țară, iar acum l-am văzut pentru a doua oară, decizie pe care nu o regret absolut deloc.
Poate că nu este cea mai bună producție de comedie de la noi, însă este cu siguranță un film românesc mai mult decât decent, scenariul scris și regizat de Paul Negoescu făcând ca cele aproape 90 de minute să treacă extrem de repede. Filmul este realizat bine, are multe momente comice, iar dialogurile nu te fac să te simți ca și cum ai viziona un film german de propagandă din anii 1980.
3. You (2018-?), sezonul 2
Serialul „You” este unul despre care am mai scris într-un articol de acest gen și în luna august 2019, atunci când am vorbit despre primul sezon. La momentul apariției în România pe Netflix a fost o senzație mai ales în rândul tinerilor, iar cele zece episoade nu au dezamăgit, cu toate că de unele clișee m-am lovit în mult prea multe producții vizionate de-a lungul timpului.
Acum a venit vremea să urmăresc și sezonul al doilea, pe care l-am așteptat destul de mult timp, dar care nu m-a făcut să fiu dezamăgit nici de această dată. Cu toate că povestea este puțin dusă într-o altă direcție, finalul face ca serialul să aibă continuitate, fapt care va duce cu siguranță și la apariția celui de-al treilea sezon.
2. Epidemiya (2019-?), sezonul 1
„Epidemiya” sau „To the Lake” este cea de-a treia surpriză peste care am reușit să dau pe platforma de streaming online în această lună. Cu toate că foarte multă lume îl consideră destul de slab, personal îl privesc dintr-o altă perspectivă care mă face să aștept și sezonul al doilea, confirmat deja de altfel. Producția este una rusească, regizată de Pavel Kostomarov, de la care am vizionat în trecut și „How I Ended This Summer”, o dramă decentă de 130 de minute.
Pe scurt, serialul prezintă povestea unui grup de prieteni care încearcă să supraviețuiască după ce întreaga țară este cuprinsă de o pandemie care fac oamenii să tușească, să devină agresivi și, de cele mai multe ori, să moară inexplicabil. În încercarea lor de a rămâne în viață fac tot posibilul să ajungă pe o insulă pustie vizitată în trecut pentru a se stabili și trăi acolo.
1. Uncut Gems (2019)
Este cea mai bună producție dintre toate acele filme și seriale văzute pe Netflix în octombrie 2020. Cu toate că a fost lansat încă din anul 2019, de abia în această lună am reușit să îl vizionez. „Uncut Gems” a fost una despre care s-a știut la nivel internațional că va fi foarte bună încă de dinainte de a fi lansată oficial, iar acest lucru s-a datorat unui trailer excepțional, dar mai ales din prisma regizorilor.
Dacă este sau nu un film foarte bun a reprezentat, câteva luni după lansare, o adevărată controversă în mediul online din țara noastră, ceea ce l-a făcut să devină oarecum popular în rândul amatorilor de cinematografie. Adam Sandler a făcut unul dintre cele mai bune roluri ale sale, iar frații Safdie nu au dezamăgit.
Amănunte zilnice despre grila Netflix găsiți pe grupul Netflix (recomandări). Dacă vă înscrieți nu uitați să menționați că ați aflat de acest grup de pe Raftul cu Filme.
Scrie un comentariu