Raftul cu filme

Top 10 cele mai bune filme și seriale urmărite pe Netflix în luna mai 2019

The Ranch, văzute pe Netflix în mai 2019
Imagine via IMDb / The Ranch

Petrec din ce în ce mai mult timp pe platforma de streaming online Netflix în defavoarea site-urilor de filme și seriale online, ocazie cu care am gândit o nouă serie de articole cu recomandări pentru Raftul cu Filme, și anume texte în care vorbim despre filme și seriale văzute pe Netflix în mai 2019.

Netflix îmi face munca mult mai ușoară atunci când caut ceva bun de văzut. M-am obișnuit să nu mai aștept o grămadă de reclame să se închidă, să nu mai aștept publicitatea de pe videoclipuri să se termine și să am totul la dispoziție în calitate HD pentru Smart TV. Plus că știu că banii pe care îi plătesc pentru abonament merg direct către oamenii care creează conținut nou tot pentru Netflix.

Cât despre acele filme și seriale văzute pe Netflix în mai 2019, am ales zece dintre cele mai bune producții pentru a le putea include în acest articol. Nu este chiar un top, însă sunt așezate în ordinea preferințelor personale. Mă aștept ca nu toți cei care citesc articolul să fie de acord cu mine, însă este chiar indicat să nu avem aceleași gusturi și să ne diferențiem la genuri, ani de lansare sau regizori.

Iată un top zece filme și seriale văzute pe Netflix în mai 2019.

10. Isn’t It Romantic (2019)

„Isn’t It Romantic!” este un film original Netflix de comedie. Ca scenariu este mult mai slab decât „Focus” și „The House”, însă actrița Rebel Wilson îl face să fie vizionabil. L-am urmărit după ce m-am întors de la muncă și înainte să mă pun la somn. Este genul de film pe care îl urmăresc fetele alături de prietenele lor și care râd la o mulțime de secvențe, în timp ce scriu mesaje pe WhatsApp și lenevesc.

9. Focus (2015)

Am stat mult să mă gândesc dacă „Focus” merită să fie peste „The House” în acest articol. Și am hotărât că „Focus” trebuie să fie plasat pe un loc mai slab decât „The House”. Filmul, care nu este producție proprie Netflix, este grozav la început și pare să promită foarte multe, însă este continuat exact cum nu cred că și-a dorit nimeni. Iar finalul mă face să cred că l-am văzut degeaba.

Nota de 6,6 de pe IMDb cred că este una prea mare pentru tot ceea ce oferă producția. Singurul lucru care consider că mai ajută filmul este includerea lui Will Smith în distribuție. Poate și frumusețea personajului feminin principal. În rest, trebuie să menționez că m-am chinuit să ajung la finalul celor 105 minute.

8. The House (2017)

„The House” nu este o producție originală Netflix, ci doar una pentru care s-au cumpărat licențele de difuzare. Filmul de comedie a fost și în cinematografele din România, a avut rezultate foarte bune în box office și s-a vorbit foarte mult în social media despre el. În mare parte este un film clasic de comedie, cu un scenariu destul de stupid și creat special pentru publicul larg din toată lumea.

Filmul de comedie are nota 5,6 pe IMDb și un rating de 30/100 pe MetaCritic. Însă trebuie să recunosc că mie mi-a plăcut. În anul 2017, când a intrat în sălile de cinema de la noi, l-am urmărit și cred că a meritat cei 25 de lei dați pe bilet. Iar după ce a apărut pe Netflix l-am urmărit din nou. Scenariul este ca la orice film de comedie, dar m-a făcut să râd, iar asta este cel mai important pentru mine.

7. Lucifer (2015-?), sezonul 4

„Lucifer” a devenit un serial fenomen, iar asta s-a întâmplat mai ales după ce Netflix a hotărât să preia serialul și să îl continue cu încă două sezoane. În momentul de față doar un singur sezon creat de Netflix a apărut, iar modul în care a fost produs este pur și simplu excelent. Trebuie să recunosc că „Lucifer” mi-a plăcut încă de când am urmărit primul sezon, apărut în ianuarie 2016.

Serialul a fost foarte bun și înainte de era Netflix, însă platforma de streaming online a reușit să îl facă și mai bun. Sau poate că așa mi se pare doar mie. Sezonul al patrulea are o acțiune mult mai bine conturată, câteva personaje noi grozave și un final care te face să aștepți cu nerăbdare sezonul al cincilea. Iar astea nu le spun doar pentru că Netflix m-a lăsat să văd sezonul 4 înainte de premieră.

6. The Resistance Banker (2018)

„The Resistance Banker” sau „Bankier van het Verzet” este o altă producție originală a celor de la Netflix care m-a surprins plăcut. În mare parte, povestea se axează pe un grup de bancheri care se hotărăsc să susțină financiar rezistența din Olanda împotriva naziștilor și să facă tot felul de escrocherii pentru a putea obține din ce în ce mai mulți bani. Jacob Derwig este un actor bun și care merită urmărit.

Modul în care este construită povestea și durata de două ore face ca „The Resistance Banker” să fie un film destul de greu de vizionat, trebuie să recunosc. Nu am reușit să îl urmăresc dintr-o singură bucată, așa că l-am terminat în două zile. Însă asta nu înseamnă că este un film slab. La fel am făcut și cu „Dunkirk” tocmai din cauza detaliilor de război și a poveștii împărțite în mai multe planuri.

5. Slasher (2016-?), sezonul 1

„Slasher” este un serial original Netflix și care numără, în momentul de față, trei sezoane. Cel mai recent a apărut chiar luna aceasta. Până acum am reușit să urmăresc primul sezon și primele două episoade din cel de-al doilea sezon. Luna viitoare sunt convins că vom vorbi despre sezonul al doilea în articolul pentru filmele și serialele urmărite în luna iunie 2019. Poate și despre al treilea.

Serialul celor de la Netflix se axează pe povestea unui mic oraș terorizat de un criminal în serie, prins și ținut în pușcărie, dar care ajunge să fie imitat de către o altă persoană. Nu știu de ce, însă în timp ce îl urmăream mă ducea cu gândul la „The Sinner”, un alt serial cu crime produs de Netflix. Are nota 6,7 pe IMDb.

4. Triple Frontier (2019)

„Triple Frontier” este un film original Netflix despre care s-a vorbit destul de mult în ultimul timp, de aici și motivul pentru care am hotărât să îl urmăresc. Partea bună este că nu îmi pare rău că i-am acordat două ore din viața mea. Producția are câteva nume mari în distribuție, precum Ben Affleck și Charlie Hunnam, iar asta oferă un farmec aparte poveștii, chiar dacă are o notă de 6,5 pe IMDb.

Scenariul este unul bun, povestea este construită bine până la un anumit punct, însă finalul m-a dezamăgit într-o oarecare măsură. Mă așteptam să se întâmple cu totul altceva. Trecând peste acest detaliu, filmul oferă o mulțime de acțiune, o grămadă de scene cu împușcături, dar și câteva momente dramatice bune.

3. The Inmate (2018-?), sezonul 1

„The Inmate”, sau „El Recluso” în original, este un serial cu pușcăriași. Cu toate că este trecut ca producție proprie pe Netflix, seria este de fapt creată de Telemundo International Studios în limbile spaniolă și engleză și distribuită de Netflix. În mare parte, povestea este despre un bodyguard al unui om de afaceri din Statele Unite ale Americii care intră în închisoare pentru a afla mai multe detalii despre răpirea fetei omului de afaceri pentru care a lucrat toată viața.

Serialul nu este atât de cunoscut pe cât ar merita. Pe IMDb are puțin peste 700 de voturi acordate, dar cu o medie de 7,2, ceea ce arată că este un serial bun. Ce-i drept, limba spaniolă îl face puțin mai dificil de urmărit, însă scenariul surprinzător de bun și jocul actoricesc al personajului principal îți ușurează mult vizionarea.

2. Our Souls at Night (2017)

„Our Souls at Night” este o altă producție originală Netflix care a reușit să mă surprindă plăcut. L-am vizionat într-o seară, înainte de somn, în ideea de a adormi în timp ce mă uit la ceva, însă am stat treaz până l-am terminat. Actorii Judy Greer și Robert Redford fac două roluri foarte bune, iar povestea este scrisă foarte bine pentru un film cu caracter romantic, de aici și nota de 6,9 de pe IMDb.

1. The Ranch (2016-?), sezoanele 1-4

„The Ranch” este un serial original Netflix și unul dintre cele mai bune seriale de comedie pe care le-am văzut în perioada recentă. Actorul principal este Ashton Kutcher, cel care a jucat în sitcomul „Two and a Half Men” după ce Charlie Sheen a fost dat afară din distribuție. În mare, povestea este despre fiul unui fermier din Colorado care se întoarce acasă, după o carieră de jucător de fotbal american la semi-pro, pentru a conduce ferma familiei alături de fratele său.

Producția este una mult mai bună decât mă așteptam să fie, tocmai de asta se bucură de o notă de 7,6 pe IMDb. După ce am vizionat primele patru sezoane pe Netflix mi-a părut rău că nu l-am început mai demult. L-am ținut cel puțin șase luni în watchlist până să îi dau play. Îmi pare la fel de rău și pentru că s-a terminat, însă am înțeles că ar mai urma să apară un ultim sezon, care va încheia și povestea.

Amănunte zilnice despre grila Netflix găsiți pe grupul Netflix (recomandări). Dacă vă înscrieți nu uitați să menționați că ați aflat de acest grup de pe Raftul cu Filme.

Ciprian Dinică

Sunt un cinefil înrăit de la o vârstă fragedă, pasionat de producțiile românești și urmăresc cu interes ceea ce se întâmplă pe scena europeană, încercând să bifez cât mai multe lungmetraje independente produse în țări ca Polonia, Cehia, Serbia și Ungaria.

Un comentariu

  • Vă recomand din suflet ultimul serial de pe Netflix, numit „Ultimii Țari” sau „The Last Czars”, unde la începutul secolului XX, Rusia este cuprinsă de tulburări sociale, iar Nicolae al II-lea se opune schimbării, provocând o revoluție și sfârșitul unei dinastii. Am văzut primul episod și pot spune că m-a surprins plăcut.