Petrec din ce în ce mai mult timp pe platforma de streaming online Netflix în defavoarea site-urilor de filme și seriale online, ocazie cu care am gândit o nouă serie de articole cu recomandări pentru Raftul cu Filme, și anume texte în care vorbim despre filme și seriale văzute pe Netflix în august 2019.
Netflix îmi face munca mult mai ușoară atunci când caut ceva bun de văzut. M-am obișnuit să nu mai aștept o grămadă de reclame să se închidă, să nu mai aștept publicitatea de pe videoclipuri să se termine și să am totul la dispoziție în calitate HD pentru Smart TV. Plus că știu că banii pe care îi plătesc pentru abonament merg direct către oamenii care creează conținut nou tot pentru Netflix.
Cât despre acele filme și seriale văzute pe Netflix în august 2019, am ales zece dintre cele mai bune producții pentru a le putea include în acest articol. Nu este chiar un top, însă sunt așezate în ordinea preferințelor personale. Mă aștept ca nu toți cei care citesc articolul să fie de acord cu mine, însă este chiar indicat să nu avem aceleași gusturi și să ne diferențiem la genuri, ani de lansare sau regizori.
Iată un top zece filme și seriale văzute pe Netflix în august 2019.
10. Oh, Ramona! (2019)
Iar pe ultimul loc avem „Oh, Ramona!”, o producție atât de cunoscută și de urâtă de atât de multă lume din țara noastră. Da, este tot un film românesc! Și da, se poate vedea tot pe Netflix. Dacă nu mă înșel, cred că este chiar prima producție din țara noastră care a intrat pe platforma celor de la Netflix.
Sincer vă spun că volumul scris de Andrei Ciobanu este mult mai fain de citit decât urmărită ecranizarea. Nu contest faptul că filmul a fost pe primul loc în box office în zilele de final de săptămână în care a avut premiera și nici că a avut încasări incredibil de bune pentru un film produs în România, însă este atât de bun precum a fost și „Men in Black: International”. Adică mai deloc.
9. Selfie (2014)
Lungmetrajul „Selfie” este produs în România și este realizat complet în limba română. Face parte din valul recent de producții românești care au început să apară pe platforma celor de la Netflix. Îmi pare sincer rău că l-am plasat pe locul al nouălea, însă pentru ultimul loc am doar „Oh, Ramona!”. Înțelegeți voi.
Per total, comedia românească nu este cine știe ce și nu înțeleg de ce există și o continuare a filmului, care se poate vedea tot pe Netflix de curând. Jocul actorilor principali nu convinge deloc, scenariul este cel mult de nota cinci, însă asta nu a oprit filmul să prindă un loc grozav în box office în țara noastră în anul 2014.
8. Wine Country (2019)
Din nou este vorba despre o comedie făcută pentru femei. Nu văd absolut niciun motiv pentru care un bărbat ar urmări un astfel de film, însă nu știu nici de ce am ales eu să îl văd. Lungmetrajul „Wine Country” este genul căruia îi dai play, iar apoi îl schimbi după nici zece minute. Însă eu l-am văzut până la capăt și nu mi-a părut deloc grozav. Poate pentru că mi-a luat două zile să îl duc până la capăt.
Sau pentru că nu este mai deloc o comedie. Sau pentru că are atât de multe elemente feminine incluse în scenariu încât mă făcea să mă gândesc la un moment dat că ar trebui să îmi iau trei prieteni cu mine, să mergem la o cramă din Republica Moldova și să discutăm problemele pe care le avem în loc să gustăm toate vinurile posibile de acolo și să nu mai găsim drumul înapoi acasă.
7. Always Be My Maybe (2019)
„Always Be My Maybe” este o comedie făcută special pentru fete sau pentru băieții care se gândesc că doar așa mai află câte ceva despre partea feminină din această lume. Este o comedie romantică și nimic mai mult. Și nici măcar nu este una foarte bună, așa cum este „Sleepless in Seattle” sau „When Harry Met Sally”.
Nu știu dacă este sau nu un film foarte bun pentru femeile din această lume, însă mie mi-a plăcut. Până la urmă ce știu eu despre comediile romantice. Nu știu ce părere au alții despre această producție, însă eu am apreciat jocul plăcut al lui Ali Wong. Nu mă întrebați de ce pentru că nici eu nu știu exact.
6. Murder Mystery (2019)
Filmul „Murder Mystery” a fost lansat ca blockbuster de către cei de la Netflix, iar la final de vizionare o să îți spui că exact așa și este. Povestea este bazată doar pe momente amuzante, iar cuvântul blockbuster se bazează pe acțiunea de care dă dovadă producția în sine. Lungmetrajul nu este deloc grozav, nu este nici măcar bun, însă a fost o plăcere să îi revăd pe Adam Sandler și Jennifer Aniston.
5. Rim of the World (2019)
Producția „Rim of the World” este mult mai faină decât o face să pară media notelor de pe IMDb. Dacă vă gândiți să vizionați filmul și îl verificați în prealabil pe IMDb, vă recomand să nu vă uitați nicio secundă la notă. Lungmetrajul se axează pe un scenariu din care fac parte doar copii pentru rolurile principale, iar asta aduce aminte de celebrul „Stranger Things”, despre care sper să apuc să scriu.
Pe scurt, filmul urmărește povestea unui grup de copii dintr-un orășel din Statele Unite ale Americii, care pleacă în excursie cu clasa și se trezesc într-o apocalipsă mondială. În încercarea de a ajunge din nou acasă, cei mici se văd nevoiți să lupte cu creaturile extraterestre și să salveze lumea. Poate că întregul scenariu este un clișeu pentru mulți, însă eu am savurat producția și am mers la somn perfect mulțumit de vizionare și de alegerea făcută pe Netflix.
4. Bad Blood (2017-?), sezonul 2
Cu sezonul al doilea adăugat în luna mai 2019 pe Netflix, trebuie să îmi cer din nou scuze pentru vizionarea târzie, cu toate că primul sezon l-am devorat într-o zi, iar luni întregi am așteptat cu sufletul la gură apariția celei de-a doua părți. Oricum ar fi, și sezonul al doilea l-am terminat într-o singură zi și pot spune că este exact ceea ce mă așteptam să fie, adică schimbarea totală a poveștii.
Primul sezon a fost excepțional de bun, chiar dacă pe IMDb sau Rotten Tomatoes nu este cotat cu note atât de mari și nici nu se vorbește despre producție la fel cum s-a întâmplat cu serialele „Game of Thrones” sau „Cernobyl”, iar al doilea a fost foarte bun. Se simte lipsa, la un moment dat, a personajului principal din primul sezon, însă povestea este dusă foarte bine mai departe și lasă loc cu lejeritate pentru o a treia parte, ceea ce sper să se întâmple.
3. Bad Seeds (2018)
Filmul „Bad Seeds” este o altă peliculă pentru care am avut nevoie de mult curaj pentru a îi da play din cauza limbii franceze. Dacă este să nu îmi placă ceva la cinematografia mondială, aceea este limba în care se vorbește în respectiva producție, iar asta cred că este una dintre puținele bariere care mai există în cinematografia actuală, pe lângă evidentul motiv al bugetelor.
Însă mă bucur că i-am dat play pentru că vizionarea nu prezintă nicio urmă de regret la finalul vizionării. Scenariul nu aduce nimic incredibil, jocul actorilor nu este de Oscar sau Cannes, iar bugetul acordat perioadei de filmări nu se apropie niciodată de ceea ce investește Marvel sau DC Movies, însă diferența este făcută de simplitatea poveștii și nimic mai mult.
2. How to Sell Drugs Online Fast (2019-?), sezonul 1
Cu toate că a apărut de ceva vreme pe Netflix, de abia în luna august 2019 mi-am făcut curaj să dau play unui serial în limba germană. Cu doar șase episoade pentru primul sezon și mulțumiri mari de tot pentru subtitrarea în limba română din partea celor de la Netflix, producția este o plăcere de vizionat. Gândul de a vedea într-o seară ceva înainte de somn s-a transformat repede într-un maraton de trei ore a unui serial care merită recomandat oricui.
Cel mai mult mi-a plăcut, dincolo de scenariu și jocul foarte bun al actorilor principali, că mi-a adus aminte de celebrele „Narcos” și „Breaking Bad”, un pic și de „Queen of the South”, iar motivul este cât se poate de evident.
1. Chef (2014)
Filmul scris și regizat de Jon Favreau este, cu siguranță, cea mai bună producție pe care am vizionat-o pe Netflix în august 2019. Cu același Jon Favreau și în rolul principal, lungmetrajul este o delicatesă pusă pe masă de către cei de la Netflix. Văzut pentru a treia oară, prima dată descărcat de pe Filelist în anul 2014, apoi am cumpărat DVD-ul pentru colecția personală și l-am revăzut, iar acum pe Netflix.
Pe scurt, producția „Chef” prezintă aventura unui bucătar cunoscut care își dă demisia de la restaurantul la care lucra pentru a deschide o rulotă de sandwich-uri și a călători prin mai toate regiunile din Statele Unite ale Americii alături de prieteni și familie, în încercarea de a se apropia din nou de fiul său.
Amănunte zilnice despre grila Netflix găsiți pe grupul Netflix (recomandări). Dacă vă înscrieți nu uitați să menționați că ați aflat de acest grup de pe Raftul cu Filme.
Scrie un comentariu