Raftul cu filme

FilmBox Premium va difuza pe 17 septembrie filmul „The Railway Man”

IMDb, FilmBox Premium, FilmBox, The Railway Man
Imagine via IMDb

Cunoscuții actori Nicole Kidman și Colin Firth joacă împreună în drama emoționantă, bazată pe fapte reale, „The Railway Man” (2014, în traducere „Omul feroviar”). Producția considerată de criticii americani de film drept un lungmetraj de „o complexitate emoțională imensă” va fi difuzată de postul de televiziune FilmBox Premium, duminică, 17 septembrie, de la orele 21:00.

Inspirat din opera autobiografică a lui Eric Lomax, publicată în 1995, filmul urmărește impresionanta călătorie, prin timp și sentimente, a protagonistului cu același nume, interpretat de actorul Colin Firth într-o prestație ireproșabilă. Eric era ofițer în armata britanică atunci când a fost capturat de soldații japonezi, în 1942, și transferat în Thailanda, unde este obligat să lucreze la construcția căii ferate dintre Burma și Siam.

Cunoscută drept „Calea ferată a morții”, se spune că fiecare traversă așezată la acest drum a costat o viață de om, atât de înfiorătoare erau condițiile și metodele de tortură a prizonierilor. Supus aceluiași regim de exterminare, Eric totuși se salvează și, ani mai târziu, cu ajutorul soției sale Patti, jucată de Nicole Kidman, el îl va confrunta pe unul dintre torționari și va pune, în sfârșit, capăt coșmarului care l-a umărit toată viața.

Pregătirea pentru a intra în pielea personajelor nu a fost deloc ușoară, nici măcar pentru doi actori atât de experimentați ca Nicole Kidman și Colin Firth. Nu doar povestea în sine, ci și întâlnirile cu Eric și Patti în viața reală au fost extrem de impresionante pentru cele două vedete.

„După ce întâlnești persoana totul devine cu mult mai personal, mai ales în cazul lui, care este dovada unui eroism nemaipomenit”, au fost cuvintele lui Colin Firth după discuția față în față cu adevăratul Eric Lomax.

La rândul ei, Nicole Kidman, cea care interpretează rolul lui Patti, a declarat admirativ că „a fost o adevărată onoare să o cunosc. Este o femeie care impresionează prin eleganța și determinarea sa”.

Pelicula „The Railway Man” (2014, în traducere „Omul feroviar”), recomandarea lunii septembrie venită din partea echipei FilmBox România, va fi difuzată duminică, 17 septembrie 2017, de la orele 21:00, pe canalul FilmBox Premium.

* află mai multe despre posturile FilmBox România
* citește mai multe articole despre posturile TV pe Raftul cu Filme

Scrie un comentariu