Raftul cu filme

Filmul românesc „Marița” intră în cinematografe în 19 orașe din țară pe 1 decembrie

Marița intră în cinematografe, Bosphorus Film Festival, Marița, filme românești, știri filme, filmul românesc Marița, Cristi Iftime
Imagine via aarc.ro / Marița (2016)

Filmul românesc Marița intră în cinematografe începând cu ziua de 1 decembrie. „Marița” (2017), debutul în lungmetraj al lui Cristi Iftime, cu actorii Adrian Titieni și Alexandru Potocean în rolurile principale, va rula în nu mai puțin de 19 orașe din țara noastră. Raftul cu Filme îți pune la dispoziție lista completă de cinematografe în care vei putea viziona cea mai recentă producție românească.

Lungmetrajul de debut al lui Cristi Iftime va rula în 19 orașe din România.

În București va rula la Cinema City AFI Cotroceni, Grand Cinema and More Băneasa, Hollywood Multiplex, Movieplex, Happy Cinema, Cinema Elvira Popescu, Cinema Muzeul Țăranului, Cinemateca Union, Cinemateca Eforie, Cinema Europa. În Bârlad va rula la Cityplex Victoria. În Botoșani rulează la Cinema Unirea.

În Buzău la Happy Cinema, în Cluj-Napoca la Cinema Victoria, în Constanța la Cityplex Tomis, în Focșani la Happy Cinema, în Gura Humorului la Casa de Cultură, în Iași la Cinema Ateneu, iar în Odobești la Casa de Cultură.

În Lugoj va rula la Cinema Bela Lugosi, în Pitești la Cinema Trivale, în Sibiu la Teatrul Gong, în Slobozia la Casa de Cultură, în Suceava la Cinema City și Cinema Modern, în Târgu Mureș la Cinema Arta, în Timișoara la Casa Artelor, în Vaslui la Cityplex, iar în Brașov la Cinema One.

Actorul Alexandru Potocean va fi prezent la proiecția de la Teatrul Gong din Sibiu, duminică, 3 decembrie, începând cu orele 19:00. Filmul îl are în centru pe Costi, care alege să îl viziteze, în ajunul Sărbătorilor, pe tatăl lui, Sandu. Împreună, cei doi ajung să se întâlnească cu restul familiei şi, după un drum lung, petrec o seară în care deapănă amintiri. Marița” a câștigat, la Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary 2017, Premiul Juriului FEDEORA pentru cel mai bun lungmetraj din competiţia „East of the West”. Filmul a primit și Trofeul Anonimul la ediția de anul acesta a festivalului de la Sfântu Gheorghe.

Producția va fi distribuită în cinematografele de la noi de microFILM.

Cu o imagine semnată de Luchian Ciobanu, filmul îi are în distribuție pe actorii Adrian Titieni, Alexandru Potocean, Lucian Iftime, Victoria Cociaș, Andrei Huțuleac, Bogdan Dumitrache și Ana Ciontea. Scenariul a fost scris de Anca Buja și Cristi Iftime, montajul a fost realizat de Dragoș Apetri, designer de costume Alexandra Alma Ungureanu, machiajul Maria Andreescu, scenografia Mălina Ionescu, iar sunetul a fost semnat de Dan-Ștefan Rucăreanu, Alexandru Dumitru și Florin Tăbăcaru. Producători sunt Ada Solomon și Radu Stancu.

„Marița” este o producție Hi Film Productions, în coproducție cu deFILM, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Programul Media Europa Creativă al Uniunii Europene, Băneasa Developments SRL, Zenith Romania, BCR, Bilka Steel, Savana, Henkel România, Dr. Oetker, Alexandrion Grup România, UNIQA Asigurări și Fashion Days. Filmul a fost dezvoltat în cadrul Transilvania Pitch Stop, Match Me! Locarno International Film Festival, ScriptTeast (Varșovia).

Un filme recomandat de Radio Guerrilla. Parteneri media sunt News.ro, Radio România Cultural, Music Channel, Scena 9, Arte și Meserii, Ziarul Metropolis, Cinemagia, Cinefan.ro, All About Romanian Cinema, DinFilme.ro și Sub25.ro.

Citește mai multe articole despre filmele românești pe platforma Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Scrie un comentariu