Raftul cu filme

Festivalul de Film Independent To The Wild devine internațional

Festivalul de Film Independent To The Wild, To The Wild Independent Film Festival, To The Wild, evenimente, evenimente de film, București, filme în București, filme în aer liber
Imagine via To The Wild Film Festival

Cum ar fi să existe un festival de film în mijlocul naturii, cu o atmosferă magică, pentru care să nu trebuiască totuși să părăsești orașul? Unde să nu existe nicio reclamă sau activare de brand și unde singurele produse promovate să fie filmele în sine? Unde să nu fii percheziționat de snacks și apă la intrare?

Unde să nu se vândă produse la suprapreț? Unde să fii chiar invitat să îți aduci coșul de picnic cu ce vrei tu? Unde să poți să servești niște popcorn, suc, bere și apă pentru care să alegi cât plătești și dacă vrei să plătești?

Unde să te poți bucura de o selecție eclectică de filme noi, atent alese și compilate din mai mult de 2.400 de scurtmetraje străine şi românești, multe din ele fiind proiectate pentru prima oară în ţară sau chiar în lume.

Unde să poți asculta sunetul filmelor și la propriul smartphone cu radio FM pentru o experiență de-a dreptul inedită și imersivă. Unde să poți sta de vorbă după terminarea proiecției atât cu prietenii tăi, dar și cu câțiva dintre realizatorii filmelor, la after party, lângă un foc uriaș de tabără.

Festivalul de Film Independent To The Wild, To The Wild Independent Film Festival, To The Wild, evenimente, evenimente de film, București, filme în București, filme în aer liber

Nu este vorba de vreo utopie, sectă, propagandă politică sau ONG, ci de Festivalul de Film Independent To The Wild, ajuns deja la a doua ediție, un concept atipic, dar cât se poate de real, creat de regizorul Cosmin Gurău, realizat împreună cu colaboratorul și prietenul său de o viață, actorul Ştefan Nistor.

Festivalul a crescut de anul trecut, devenind internațional și mărindu-se ca durată de desfășurare. Cele două seri de film au loc în weekend, pe 24 și 25 august 2019, publicul fiind așteptat de la ora 19:00 în ambele zile, fiind rugat să nu întârzie mai mult de ora 20:00.

Totul se petrece într-un cadru natural superb, un luminiş liniştit înconjurat de o pădure, la marginea Bucureștiului, cu acces dinspre capătul Bulevardului Timişoara, zona CET Vest, locația exactă fiind disponibilă la acest link.

Se poate ajunge cu mașina personală (există suficient loc de parcare), cu bicicleta sau cu STB până la stația CET Vest Militari, cu autobuzele 221 sau 136, apoi pe jos în jur de 400 de metri. Fiind vorba de un festival de tip picnic, publicul este responsabil de propriul confort, așa că se recomandă călduros loțiune anti-țânțari, pătură de picnic, perne sau scaune pliabile, haine cu mânecă lungă.

Festivalul de Film Independent To The Wild, To The Wild Independent Film Festival, To The Wild, evenimente, evenimente de film, București, filme în București, filme în aer liber

De asemenea, pentru o calitate audio superioară, festivalul oferă celor cu Radio FM pe smartphone posibilitatea de a asculta sunetul filmelor la căşti, asemeni unui cinema drive-in. Intrarea este liberă. Dacă se dorește, se pot primi donații pentru susținerea proiectului și acoperirea costurilor atât la eveniment, cât și pe PayPal. Voluntariatul sau promovarea evenimentului sunt binevenite.

Link eveniment | Pagină oficială | Instagram | tothewildfestival@gmail.com

Notă: În caz de condiții meteo nefavorabile, evenimentul se va reprograma, iar toate detaliile vor fi anunțate în cel mai scurt timp posibil. Festivalul de Film Independent To The Wild este un festival complet necomercial.

Acesta nu reprezintă însă un manifest anti-capitalist, ridicând doar un semnal de alarmă vis-a-vis de excesele comercialului, omniprezent în evenimentele culturale, în detrimentul valorilor de esență și al experienței publicului.

Citește mai multe articole despre evenimente pe Raftul cu Filme. Urmărește pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Scrie un comentariu