Raftul cu filme

Festivalul de Film Cinepolitica revine cu o nouă ediție în perioada 18-22 aprilie 2018

Cinepolitica, Festivalul de Film Cinepolitica, București, program Cinepolitica
Imagine via Cinepolitica

Un nou eveniment de film stă să înceapă în capitala României, la București. Festivalul de Film Cinepolitica, singurul festival internațional din Europa Centrală și de Est dedicat filmului politic, revine în perioada 18-22 aprilie 2018 cu ediția a șaptea. Dedicat filmelor cu tematică predominant politică, lungmetraje, filme de ficţiune și documentare de senzație urmează să fie proiectate în două locații din capitală, la Cinema Elvire Popescu și Institutul Balassi.

După un an plin de evenimente majore, de la testele nucleare efectuate de Coreea de Nord sau fenomenul fake news, la scandalul Weinstein și ieșirea Statelor Unite ale Americii din Acordul de la Paris, Festivalul de Film Cinepolitica revine cu cea de-a șaptea ediție la București, acolo unde spectatorii vor putea vedea cele mai noi și mai puternice producții politice și vor avea ocazia să participe la dezbateri care punctează subiectele fierbinți ale momentului.

„Cred că o tematică comună în programul de anul acesta ar fi „scheletul din dulap”, ocultarea, revelarea și asumarea vinovăției în cazul unor „molime” cronice ale civilizației umane. Vom prezenta filme și informații care nu mai sunt expuse în „stradă”, ci ascunse adânc, de-a lungul timpului, în memoria individuală”, spune Marius Copel, selecționerul festivalului.

Organizat de Asociaţia Cultură şi Imagine, Festivalul de Film Cinepolitica este patronat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” (UNATC) şi de Universitatea Naţională de Arte (UNArte). Evenimentul de film este finanțat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC).

Mai multe informații referitoare la programul complet, filmele proiectate, locații și invitații speciali pot fi găsite fie pe site-ul oficial al festivalului, fie pe pagina oficială de Facebook.

Citește mai multe articole despre evenimentele de film din țara noastră, dar și noutăți din lumea cinematografiei pe Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Scrie un comentariu