Raftul cu filme

VIDEO. Un nou serial israelian se difuzează pe postul Aleph News: Fauda

Fauda, Aleph News, seriale din Israel
Imagine via JustWatch / Fauda

Postul de televiziune Aleph News aduce o nouă producție israeliană pe micile ecrane din România, în premieră. Pelicula originară din Israel se numește Fauda (în original: „Fauda”) și urmează să intre în grila de programe a postului de televiziune în ziua de vineri, 18 decembrie 2020, de la ora 22:00.

Serialul israelian Fauda a fost lansat în anul 2015, primul episod fiind difuzat pe postul de televiziune Yes Oh pe 15 februarie 2015, iar pelicula continuă și în momentul de față. Producția numără trei sezoane și un total de 36 de episoade.

Titlul se încadrează în genurile acțiune, dramă și thriller și este regizat de Rotem Shamir și Assaf Bernstein, după un scenariu semnat de Avi Issacharoff și Lior Raz. Din distribuție fac parte, printre alții, actori ca Itzik Cohen, Lior Raz, Neta Garty, Boaz Konforty, Doron Ben David, Aylam Orian, Assaf Cohen și Yaakov Zada Daniel.

Cu un an și jumătate de începerea acțiunii, Doron, un soldat israelian, alături de divizia sa militară, au fost recompensați pentru uciderea teroristului Taufiq Hammed. Ca urmare, Doron se pensionează și se dedică creșterii de struguri în propria sa vie. La un moment dat, Doron este vizitat de Moreno, comandantul fostei sale divizii militare, care îi aduce la cunoștință faptul că Taufiq Hammed este încă în viață și că urmează să participe la nunta fratelui său, Bashir.

Din dorință de răzbunare, Doron se alătură diviziei sale și se pregătește să ia parte la nunta fratelui lui Hammed sub acoperire. În ziua nunții, operațiunea este compromisă, iar Bashir ajunge să fie ucis într-o confruntare armată cu câteva momente înainte de apariția lui Hammed. Aflat încă în viață, Doron reușește să îl împuște pe Hammed, care este rănit și care reușește să se facă nevăzut.

Taufiq Hammed reușește să supraviețuiască, însă are nevoie de îngrijiri medicale de urgență, fapt pentru care este supus, în secret, unei intervenții chirurgicale pentru a nu își da în vileag locația și a fi capturat, iar mai apoi ucis de Doron și unitatea sa militară. Cu toate acestea, Doron rămâne alături de camarazii săi și jură că va fi soldatul care îi va lua viața teroristului.

Scrie un comentariu