Raftul cu filme

Un nou serial grecesc se difuzează pe postul Kanal D2: Drumul tăcerii

Drumul tăcerii, Kanal D2
Imagine via TMDb / Drumul tăcerii

Postul de televiziune Kanal D2 aduce o nouă producție grecească pe micile ecrane din țara noastră. Pelicula originară din Grecia se numește Drumul tăcerii (în original: „Siopilos Dromos”, în limba engleză: „Silent Road”) și urmează să intre în grila de programe a postului de televiziune în ziua de luni, 3 aprilie 2023, de la ora 15:00, în cadrul formatului Cinemondo, difuzat de luni până vineri.

Serialul Drumul tăcerii a fost lansat în anul 2021. Primul episod a fost difuzat pe postul de televiziune Mega Channel pe 4 aprilie 2021, iar ultimul episod pe 4 iulie 2021. Producția numără un singur sezon, cu un total de 13 episoade.

Producția grecească Drumul tăcerii se încadrează în genurile dramă, crimă și mister, fiind regizat de Vardis Marinakis, după un scenariu semnat de Petros Kalkovalis și Melina Tsabani. Din distribuție fac parte, printre alții, actori ca Penelope Tsilika, Dimitris Lalos, Christos Loulis, Anthi Efstratiadou, Antonis Kafetzopoulos, Marisha Triantafyllidou, Mirto Alikaki și Vicky Papadopoulou.

Acțiunea serialului se petrece în Atena, în cadrul unei comunități bogate, însă liniștea va fi tulburată în momentul în care un autobuz școlar dispare cu tot cu cei nouă copii de școală generală. Polițiștii încep o anchetă și găsesc repede autobuzul, numai că acesta este gol, fără copii și fără șofer.

Ancheta bate pasul pe loc până în momentul în care un jurnalist este contactat și i se cere o recompensă de 100 de milioane de dolari. Pe lângă profesia de jurnalist, Thaleia este și mătușa a doi dintre copiii dispăruți. Părinții celor doi copii o suspectează pe tânăra jurnalistă că ar colabora cu răpitorii pentru că părinții nu înțeleg de ce recompensa a fost cerută ei, și nu părinților.

În același timp, polițiștii au alți suspecți, însă nu cred că și jurnalista ar avea vreo legătură cu cazul de față. Între răpitori și părinți încep să apară situații tensionate, iar șoferul autobuzului apare și el în peisaj și creează și mai multă panică. Tensiuni vor apărea și între răpitori, pe măsură ce încearcă să câștige recompensa de 100 de milioane de dolari din partea părinților celor nouă copii.

Octavian Petrescu

Sunt pasionat de filme și documentare, dar mai ales de peliculele biografice care aduc un plus de valoare cinematografiei. Prefer oricând un film european în defavoarea unuia american, iar când nu scriu despre filme și seriale îmi petrec timpul în compania lui Charlie, un labrador de un an și șapte luni.

Scrie un comentariu