Raftul cu filme

Thrillerul erotic „L’amant double” va închide ediția 2017 a Dracula Film Festival

Amant double, Dracula Film Festival
Imagine via IMDb

Cea de-a cincea ediție a Dracula Film Festival își așteaptă spectatorii cu o serie de proiecții speciale, evenimente și invitați de marcă. Controversatul film franțuzesc care amintește de Brian de Palma sau Alfred Hitchcock, L’Amant double (în traducere: „Amantul dublu”), lansat în anul 2017, va închide cea de-a cincea ediție a Dracula Film Festival.

În perioada 18–22 octombrie, Brașovul va găzdui cea de-a cincea ediție a Dracula Film Festival. Timp de cinci zile, spectatorii vor putea vedea cele mai noi filme horror, fantasy și SF, vor participa la conferințe și workshopuri și vor putea adresa întrebări unor cineaști de marcă.

L’Amant double (în traducere: „Amantul dublu”), cel mai nou film al cineastul francez Francois Ozon, premiat și apreciat în cinematografia europeană, va închide cea de-a cincea ediție a Dracula Film Festival. O dramă psihologică subversiv camuflată în thriller erotic, în care protagoniști sunt Marine Vacth, Jeremie Renier şi Jacqueline Bisset. Filmul a fost nominalizat anul acesta la Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes. Filmul va rula duminică, 22 octombrie, la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov.

Amant double, Dracula Film Festival
Imagine via IMDb

Richard Stanley, regizorul cult, care a dat fanilor „Hardware” (Marea Britanie, 1990), vine pentru prima dată în România, la Dracula Film Festival, la proiecția acestui film. „Dust Devil” (Marea Britanie, 1992), filmul care l-a propulsat pe Stanley în liga mare, a regizorilor iconoclaști, psihedelici, extrem de memorabili și talentați, va rula, de asemenea, în prezența regizorului.

Armand Assante, unul dintre cei mai cameleonici și mai prolifici actori ai generației sale, va fi și el prezent la Dracula Film Festival în calitate de protagonist al indie-ului autohton cu vampiri „The Wanderers” (regia Dragoș Buliga), în care se reîntâlnește cu Răzvan Vasilescu, după 10 ani de la „California Dreamin’”.

Patru dintre cele șase filme din competiție vor rula în prezența regizorilor sau a producătorilor: body horror-ul anului „Replace” (r. Norbert Keil, 2017), thrillerul supranatural cu zombie asiatici „Zombiology: Enjoy Yourself Tonight” (r. Alan Lo, 2017) și comedia negră pline de hormoni adolescentini „The Night of the Virgin” (r. Roberto San Sebastian, 2016).

Printre invitații speciali ai festivalului se regăsesc și Milan Todorovic, autor al primului film sârbesc cu zombie, „Nymph” (2014), și cineastul american Trevor Simms, regizor al demenței pline de droguri și sânge, „Misirlou” (SUA 2017).

Workshop-ul Dracula 2017, care va avea loc vineri, 20 octombrie, de la 16:00, la Hof Cafe, aduce laolaltă regizori, organizatori si manageri de festivaluri care vor discuta despre cât de complicat este să faci filme de gen în Europa. Vor participa regizorul Milan Todorovic, Romain Roll, Market manager la Festivalul Internațional de Film Fantastic de la Bruxelles, Paul McEvoy, cofondator la Horror Channel FrightFest, și regizorii Norbert Keil („Replace”) și Roberto San Sebastian („The Night of the Virgin”).

Competiția Dracula Digital, dedicată amatorilor care realizează filme cu telefonul mobil, aduce anul acesta la Brașov cinci echipe, desemnate de public și juriu. Acestea trebuie să realizeze în perioada festivalului câte un scurtmetraj, de maxim 3 minute, plecând de la trei cuvinte cheie. Câștigătorul Dracula Digital va fi anunțat pe 22 octombrie, în cadrul galei de închidere, și va primi un premiu în valoare de 500 de euro.

Bilete pentru proiecțiile Dracula Film Festival se pot achiziționa de aici.

Dracula Film Festival se desfășoară la Brașov, în perioada 18-22 octombrie, la Teatrul „Sică Alexandrescu”, Cinemateca Patria, Cinema One și Centrul Cultural Reduta. Dracula Film Festival este un eveniment anual organizat de Asociația Culturală Fanzin și prezentat de Viasat History. Festivalul este finanțat de Primăria Municipiului Brașov, Consiliul Județean Brașov și Centrul Național al Cinematografiei.

Sponsori sunt Arvato, Coresi, Optiplaza, Police, Scanexpert, Rădacini Motors, Zizin, Romarg, Johnny Walker, Liliac. Partener culinar este Sergiana, mașina festivalului este Mazda. Parteneri instituționali sunt Teatrul „Sică Alexandrescu”, Centrul Cultural Reduta, Cinemateca Patria, Cinema One, Otaku, MercenarLab, Agenția Metropolitană Brașov, Universitatea Transilvania Brașov și Muzeul Județean de Istorie.

Parteneri media sunt Kiss FM, Zile și Nopți, Cinemap, Radio România Cultural, AaRc.ro, Art7.fm, Cațavencii, Dinfilme.ro, Festivalier.ro, Life.ro, Noizz.ro, MovieNews.ro, Vice, Ziarul Metropolis, Raftul cu Filme, Urban.ro și Horrorum.ro. Parteneri media locali sunt fwdBV.ro, Bizbrasov.ro, CulturaBV.ro, MyTex.ro și Transilvania Express.

* citește mai multe articole despre evenimentele de film pe Raftul cu Filme

Scrie un comentariu