Raftul cu filme

DokStation Film Festival: grupul Monika Werkstatt va concerta la București

Monika Wekstatt, Germania, DokStation Film Festival

Patru artiste ale scenei electro din Berlin vin la DokStation Film Festival. Cea de-a doua ediție a evenimentului DokStation Music Documentary Film Festival va avea loc luna viitoare, între 14 și 17 septembrie 2017, la București.

Monika Werkstatt este un grup de muziciene inițiat de Gudrun Gut. Împreună au lansat un dublu album numit Monika Werkstatt și călătoresc cu acest material într-un spectacol ce amestecă lucrările lor individuale cu cele colective, însoțite de improvizații. De asemenea, spectacolele sunt precedate sau succedate de dezbateri despre munca și rolul femeii în muzica electronică.

Grupul Monika Werkstatt este compus din Gudrun Gut, membru fondator Einsturzende Neubauten și Malaria, Matador și Madame Bovary, Danielle de Picciotto, membru al trupei Crime & The City Solution și The Ocean Club, co-fondator al Love Parade Berlin, Beate Bartel, membru fondator Einsturzende Neubauten și Liaisons Dangereuses, și Islaja, o tânără și talentată muziciană din Finlanda, stabilită în Berlin.

Cele patru muziciene vor fi prezente în București, la DokStation Film Festival, pentru un panel și un performance individual și colectiv sâmbătă, 16 septembrie, în Club Control.

În programul DokStation Film Festival va fi și premiera filmului „The Rolling Stones Ole Ole Ole!: A Trip Across Latin America” (2016), un documentar care urmărește turneul trupei The Rolling Stones de la începutul anului 2016, prin zece orașe latino-americane, în timp ce trupa încearcă să susțină un concert în aer liber în Havana, Cuba.

Documentarul este un road movie care sărbătorește puterea revoluționară a rock’n’roll-ului și care, dincolo de o cronică a unui turneu, explorează și cultura locală, dar mai ales legăturile dintre latino-americani și trupa The Rolling Stones.

Filmul va fi proiectat vineri, 15 septembrie, începând cu orele 20:00, în Parcul Drumul Taberei. Înaintea proiecției, trupa Moonlight Breakfast va susține un concert acustic în stilul caracteristic, un mix între electro, beat, nu-jazz și swing. A doua ediție DokStation, pe lângă atenția specială pentru muzicianul britanic David Bowie, va avea și un Focus Japonia.

Trilogia japoneză conține documentare precum „Far Western” (2016), despre un grup de muzicieni japonezi care își urmează pasiunea pentru muzicile americane, country și blues, într-o călătorie de la de la Tokyo la Nashville; „We Don’t Care About Music Anyway” (2009), o privire către scena muzicală de avangardă din Tokyo, cunoscută pe plan internațional pentru îndrăzneala sa, și „Mad Tiger” (2015), o poveste în care cei mai buni prieteni din grupul punk-rock Peelander-Z ajung într-un impas atunci când unul dintre ei decide să părăsească trupa.

DokStation este un proiect cultural organizat de Wearebasca, cu sprijinul ARCUB, Programul Cultural București – Oraș participativ, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Partenerii sunt Primăria Municipiului București, Centrul Cultural European Sectorul 6, Primăria Sectorului 6, Centrul Cultural „Mihai Eminescu” din Sectorul 2, Teatrul Excelsior, Club Control, Red Bull Music Academy, Ajungem MARI, Deschis Gastrobar, British Council, Cohn & Jansen J. Walter Thompson România și Eventbook.

Sponsorii acestui eveniment sunt Silva și Smart, iar partenerii media sunt NEWS.ro, Radio România Cultural, Arte și Meserii, The Institute și Aarc.ro. Mai multe informații despre DokStation Music Documentary Film Festival puteți citi pe site-ul oficial.

* mai multe știri și noutăți legate de evenimentele de film din România poți citi pe platforma Raftul cu Filme, în categoria specifică

Scrie un comentariu