Raftul cu filme

Filmul „Ouăle lui Tarzan” a fost selectat la Russian Open Documentary Film Festival

Documentary Film Festival, Alexandru Solomon, Ouăle lui Tarzan, documentare românești, filme românești

Documentarul românesc Ouăle lui Tarzan (2017), în regia lui Alexandru Solomon, a fost selectat în competiția Russian Open Documentary Film Festival Artdocfest, ediția anului, 2017, care se va desfășura în capitala Rusiei, Moscova, între 6 și 12 decembrie 2017.

Cel mai important festival de film documentar din Rusia selectează în competiția principală și în programul necompetițional „Sreda” producții care au fost filmate în această țară sau filme vorbite în limbi ale Federației Ruse și filmate în alte părți ale lumii ori pelicule regizate de cineaști ruși, care au fost finalizate cu nu mai mult de 18 luni înainte de începerea festivalului.

Pelicula „Ouăle lui Tarzan” a avut premiera mondială la TIFF, Festivalul de Film Transilvania, și a fost selectat în competiţia de documentare a Festivalului de Film de la Karlovy Vary. Acum producția va concura cu șase documentare în festivalul din Rusia, care a fost fondat în anul 2007. Documentarul lui Alexandru Solomon vorbeşte despre utopii, despre primul institut de primatologie din lume, aflat la Suhum, și experimentele făcute acolo, fiind o dramă metaforică în care se împletesc destinele asemănătoare ale maimuţelor şi ale oamenilor.

Documentary Film Festival, Tarzan, filme românești, Ouăle lui Tarzan, documentare românești, Alexandru Solomon
Imagine via Cinemagia / Ouăle lui Tarzan (2017)

Imaginea documentarului românesc poartă semnătura lui Radu Gorgos, montajul a fost realizat de Sophie Reiter, iar sunetul de Marin Cazacu, Franck Rivolet și Cristinel Şirli. Producători sunt Ada Solomon, Cedric Bonin şi Pascaline Geoffroy.

Filmul, care va rula în cinematografele româneşti din 6 octombrie 2017, este o producţie Hi Film Productions (România), în coproducție cu Seppia (Franța), cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei din România, Aide au Cinemas du Monde – CNC Franța, Eurometropole de Strasbourg, Eurimages, Programul Europa Creativă al Uniunii Europene, Procirep Angoa și cu participarea HBO Europe.

Filmul documentar românesc a fost realizat cu sprijinul financiar al Happy Cinema, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești și Polisano Pharmaceuticals. O producție susținută de Radio Guerrilla. Partenerii media sunt NEWS.ro, Radio România Cultural, Music Channel, Scena 9, Arte și Meserii, Ziarul Metropolis, Cinemagia, Cinefan, Aarc și DinFilme.ro.

* mai multe informații despre „Ouăle lui Tarzan” pe Facebook
* citește mai multe articole despre filmele românești pe Raftul cu Filme

Scrie un comentariu