Raftul cu filme

Documentarul românesc „Caisă” intră în cinematografe pe 1 martie 2019

Caisă, filme, filme românești, documentare, documentare românești
Imagine via Transilvania Film / Caisă

După premiera de gală de la Cinema Pro, din București, noul documentar al lui Alexandru Mavrodineanu, Caisă, numără secundele până la intrarea în sălile din cinematografe, la începutul lunii martie 2019. Producția a fost prezentată, în premieră, la TIFF 2018, premiată la Astra Film Festival și DocuArt și selectată zilele acestea la ZagrebDox și Festivalul de Film Documentar de la Salonic, Caisă expune într-un mod captivant atât relația imprevizibilă dintre un antrenor de box și cel mai bun elev al său, cât și luptele care se dau zi de zi dincolo de ring.

Într-o sală de sport de la marginea Bucureștiului, un antrenor de box aflat la sfârşitul carierei lucrează pentru a transforma un grup de copii din medii defavorizate în următorii campioni de juniori. Deziluzionat, dar perseverent, antrenorul îşi pune speranţele într-un puşti talentat de 13 ani, poreclit Caisă.

„Documentarul lui Alexandru Mavrodineanu arată în ce chinuri se naște un campion. Și cât de repede se risipește. Filmul are emoție, are o poveste care te ține până la sfârșit, fără a cădea în melodramă, și are personaje atașante și puternice”, se menționează într-un articol din Gazeta Sporturilor.

Caisă dezvăluie o perspectivă tulburătoare asupra societăţii româneşti, punând în centru un om care nu se lasă cuprins de cinismul general şi oferă unor tineri un refugiu şi o şansă”, a motivat juriul de la Astra Film Festival.

Filmul documentar românesc Caisă va avea avanpremiera joi, pe 28 februarie 2019, de la ora 20:30, la Cinema Elvire Popesco din București, iar din 1 martie 2019 ajunge în următoarele cinematografe:

În București la Cinema Movieplex, Băneasa Grand Cinema & More, CineGrand Titan, Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Elvire Popesco, Cinema Union, Cinema Eforie, Cinema Europa, Happy Cinema; în Bârlad la Cityplex Victoria; în Bistrița la Cinema Dacia; în Botoșani la Cinema Unirea; în Brașov la Cinema One Brașov și Cinemateca Patria; îm Cluj-Napoca la Cinema Victoria.

În Constanța la CityPlex Constanța; în Craiova la Cinema Patria; în Focșani la Cinema Balada; în Gura Humorului la Casa de Cultură; în Iași la Ateneul din Iași; în Odobești la Casa de Cultură; în Pitești la Cinema București, Cinema Trivale, Cinema Sebastian Papaiani; în Sfântu Gheorghe la Cinema Arta by Cityplex; în Suceava la Cinema Modern; în Targu Mures la Cinema Arta 3D.

Pelicula Caisă este realizată de Alexandru Mavrodineanu, cel care a mai regizat scurtmetrajele „Muzica în sânge” și „Lecția de Box”, dar și documentarul „Omul pasăre”, în colaborare cu HBO. A locuit în Berlin preț de șase ani, timp în care a fost cameraman pentru o companie specializată în documentare pentru diferite posturi TV, precum Arte, SAT 1, PRO 7, RAI 1, BBC și CNN.

Documentarul românesc Caisă este o producție Alma Film, în colaborare cu Hai-Hui Entertainment, fiind distribuit de Transilvania Film. Văzut de Radio Guerrilla. Parteneri media sunt Râureni, InterSport, Gazeta Sporturilor, Cărturești, Publica, Feeder, Sub25, Aarc, Dacin Sara și Institutul Sportiv Român.

Citește mai multe articole despre producțiile românești pe Raftul cu Filme. Urmărește pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și Instagram.

Scrie un comentariu