Raftul cu filme

Documentarul „Bowie: The Man Who Changed the World” va fi proiectat la DokStation

DokStation Film, Bowie, The Jesus And Mary Chain, Dokstation Festival
Imagine via bloguluneicinefile.ro

Joi, 17 august, începând cu orele 19:30, localul DESCHIS Gastrobar va găzdui avanpremiera celei de-a doua ediții DokStation Music Documentary Film Festival. În cadrul evenimentului va fi proiectat filmul documentar Bowie: The Man Who Changed the World (2016), regizat de Sonia Anderson și precedat de un DJ Set inspirat și influențat de muzica lui David Bowie, susținut de Călin.

Bowie se naște David Jones în luna ianuarie 1947 și se reinventează cu numele de scenă în anul 1966. De atunci, Bowie a fost într-o permanentă stare de revoluție, în mod constant reinventându-și persoana și muzica.

De la amestecul de psihedelic și fantastic conținut în Space Oddity și unicul Ziggy Stardust din anii 1960, până la personajul anilor 1975, „The Thin White Duke”, și la starul rock al anilor 1990, artistul a ocolit cu abilitate și creativitate orice etichetă venită din partea industriei muzicale sau a publicului.

Un artist autentic, David Bowie a reușit să schimbe lumea și cultura populară, fie că este vorba de artă, muzică sau modă. Filmul traversează schimbările, transformările și momentele iconice ale artistului britanic din muzică, film și artă, însoțite de interviuri difuzate în premieră cu diferiți artiști, prieteni sau colaboratori apropiați.

A doua ediție DokStation Music Documentary Film Festival este dedicată lui David Bowie, care ne-a părăsit în ianuarie 2016. Localul DESCHIS Gastrobar este situat pe strada Splaiul Unirii, numărul 160. Accesul este gratuit la întregul eveniment. Mai multe detalii aici.

DokStation Music Documentary Film Festival este un proiect cultural organizat de Wearebasca, cu sprijinul ARCUB, Programul cultural București – Oraș participativ, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și cu sprijinul Centrul Național al Cinematografiei.

Parteneri sunt Primăria Municipiului București, Centrul Cultural European Sectorul 6, Primăria Sectorului 6, Centrul Cultural „Mihai Eminescu” din Sectorul 2, Teatrul Excelsior, Club Control, Red Bull Music Academy, Ajungem MARI, Deschis Gastrobar, British Council, Cohn&Jansen J.Walter Thompson Romania și Eventbook.

Sponsori sunt Silva și Smart, iar evenimentul este sprijinit de Radio Guerrilla. Parteneri media sunt News.ro, Radio România Cultural, Arte și Meserii, The Institute și Aarc.ro.

Scrie un comentariu