Raftul cu filme

Documentare și seriale documentare noi pe History Channel în februarie 2018

Imagine via History Channel / American Pickers

Seriale documentare noi pe History Channel. Postul de televiziune vine cu o serie de schimbări în grila de programe a lunii februarie 2018, ocazie cu care am devenit curioși și ne-am interesat care sunt toate acele noutăți pe care le aduce canalul în luna care tocmai a început. De la documentare despre cazul criminalului Zodiac și până la căutători de antichități, toate vin pe History în februarie 2018.

Documentare noi pe History Channel:

„Operațiuni clandestine” – începe pe 2 februarie, orele 22:00

Este un documentar de investigaţie care prezintă explorările fostului agent CIA Barry Eisler, jurnalistului Steve Volk şi cineastului Chris Garetano prin încrengătura de mituri, conspiraţii şi acuzaţii care înconjoară o bază militară abandonată supranumită „Baza Eroilor” din Montauk, Long Island.

Guvernul spune că aici a funcţionat o bază militară care a contribuit la apărarea naţiunii americane. Dar de decenii întregi circulă numeroase zvonuri cum că între zidurile sale ar fi ascunse urmele unei conspiraţii de amploare. E cunoscut faptul că după al Doilea Război Mondial, guvernul american a făcut experimente pe propriii cetăţeni, în cadrul unor programe precum Experimentele Tuskegee.

E oare posibil ca Baza Eroilor, cu zvonurile sale despre experimente de control al minţii, teste cu LSD, răpiri de copii sau călătorii în timp, să fie un nou exemplu de acest fel? Şi dacă da, până unde au mers aceste experimente?

„Cazul ucigașului Zodiac” – începe pe 9 februarie, orele 22:00

Este unul din cele mai complexe coduri din istorie, rivalizând cu piatra din Rosetta şi codul Enigma. Supranumit „criminalul Zodiac”, cel mai brutal criminal în serie american a terorizat oraşul San Francisco la sfârşitul anilor 1960, ucigând cinci femei şi bărbaţi şi lăsând în urmă bizare mesaje cifrate.

În acest incitant nou documentar produs de arhitecţii serialului „Pe urmele lui Hitler”, Sal LaBarbera, detectivul cu cele mai numeroase succese din istoria LAPD (peste 6.000 de cazuri rezolvate), colaborează cu o echipă de elită de spărgători de coduri şi agenţi FBI, activi şi pensionaţi, pentru a-l vâna pe Zodiac. Cheia este o nouă şi inovatoare tehnologie numită „Investigaţia Dublu Helix”.

Cu ajutorul specialistului în decodificări Kevin Knight, membrii echipei încearcă să-l prindă pe Zodiac folosind o abordare modernă, și anume „decodifică omul şi vei sparge codul”.

„Colecția de la Count’s Kustoms”, sezonul 6 din 21 februarie

În Las Vegas, majoritatea oamenilor pariază cu jetoane. Dar Danny Koker, zis şi „Contele”, pariază cu maşini. El este legenda din Oraşul Păcatelor care cumpără şi restaurează automobile clasice şi are un apetit insaţiabil pentru orice merge pe roţi; dacă lui Danny îi place maşina ta, îţi va face o ofertă pe loc, în bani gheaţă.

Contele repară şi tunează orice maşină pe care a cumpărat-o, după care încearcă s-o valorifice. De la licitaţii auto la excursii de weekend, Danny găseşte, repară şi vinde vehicule vintage cu un trecut unic, de la bolizi din anii ‘70 la Harley-uri de colecţie şi chiar maşini clasice de jucărie. Dacă are roţi, Danny va găsi o cale s-o repare şi s-o vândă în profit.

„Pe urmele antichităților”, sezonul 13 din 26 februarie

În orăşelele şi de-a lungul drumurilor lăturalnice ale Americii sunt comori ce aşteaptă să fie descoperite, vestigii preţioase ascunse în gunoaie, îngropate în hambare şi adunate în garaje. E nevoie de experţi care să găsească aceste artefacte pierdute şi să transforme rugina în bani.

Serialul îi prezintă pe Mike Wolfe, proprietarul Antique Archaeology, şi pe partenerul său de afaceri, Frank Fritz, căutând obiecte de colecţie cu valoare istorică sau culturală, de care proprietarii lor au uitat. Pe parcurs, ei întâlnesc oameni ale căror poveşti ne oferă o perspectivă inedită asupra vieţii şi istoriei americane.

Citește mai multe articole speciale și articole despre filmele documentare pe Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Scrie un comentariu