Raftul cu filme

Un nou serial documentar se difuzează pe postul Digi Life: „Colecționarii”

Colecționarii, seriale pe Digi Life, Digi Life, documentare pe Digi Life
Imagine via Digi România / Colecționarii

Postul de televiziune Digi Life aduce o nouă producție românească pe micile ecrane din țara noastră și anunță difuzarea primului episod. Pelicula se numește Colecționarii, este produs de Digi Documentare și urmează să intre în grila de programe a postului de televiziune în ziua de sâmbătă, 4 aprilie 2020, de la 21:00.

Un comunicat de presă emis de Digi România, citat de HD Satelit, menționează că într-o perioadă în care curiozitatea și creativitatea sunt surse de confort și deconectare de la grija cotidiană, Digi Life invită telespectatorii într-o călătorie în „muzeele personale” ale celor mai pasionate persoane din țara noastră.

Noua producție a celor de la Digi Documentare poartă titlul Colecționarii și este inspirată de auto-intitulatul „iubitor de cromatică” Vasile Parizescu, recent plecat dintre noi, o personalitate care a acordat echipei Digi Life ultimul său interviu.

Primul episod din serialul documentar Colecționarii reprezintă un omagiu adus celui care a fost un încântător și spiritual dandy modern, dar și inginer, militar, pictor, inventator și amator de frumos. Telespectatorii îl vor cunoaște în apartamentul în care a strâns obiecte de artă inestimabile, acolo unde dezvăluie poveștile a două colecții cu istorii uluitoare, cea proprie și cea a tatălui său.

„Talciocul era la marginea marginilor. Dacă era uscat, era un praf înfiorător. Iar bieții oameni care veneau, mulți, căci se întindea talciocul pe kilometri întregi, aveau hârtiile de jurnal pe jos și pe ele vedeai o mulțime de lucruri splendide. Erau oameni decăzuți din perioada interbelică, oameni bogați care veniseră să își vândă ceea ce le mai rămăsese și ce au reușit să mai scoată din casele lor atunci când îi mutau în alte case de la marginea Bucureștiului”, afirmă Vasile Parizescu.

Serialul Colecționarii pune față în față personalități de ieri, ca K. H. Zambaccian, Aristide Caradja și George Severeanu, cu colecționari de azi, ca Vasile Parizescu și Ștefan Ionescu. Cei de ieri, avocați, politicieni sau medici, au fost oameni sclipitori care au pus umărul și mintea la întemeierea României moderne și au fost „răsplătiți” în comunism cu vieți distruse și colecții confiscate. Astăzi avem de-a face cu o nouă generație de colecționari, la fel de înflăcărați și de interesanți.

Telespectatorii serialului documentar Colecționarii vor putea fi oaspeți privilegiați în casele acestor oameni fascinanți, transformate în adevărate muzee, acolo unde vor admira colecții impresionante de artă, fluturi sau vinuri și vor afla istoriile de viață ale gazdelor, cu nimic mai prejos decât pasiunile lor.

În fiecare seară de sâmbătă, postul de televiziune Digi Life invită pasionații de artă, cultură și nu numai la o călătorie unică în viețile și colecțiile aristocraților care și-au transformat casele, uneori somptuoase, în lăcașuri de artă și care, de cele mai multe ori, și-au donat valoroasele colecții către muzeele din întreaga țară.

Citește mai multe articole despre documentare pe Raftul cu Filme. Urmărește pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Un comentariu