Raftul cu filme

Un nou documentar pe Discovery: „Operațiunea de salvare din Thailanda”

Operațiunea de salvare din Thailanda, Discovery Channel
Imagine via RTR Moldova

Un nou documentar ajunge pe micile ecrane din țara noastră, pe postul Discovery Channel. Producția Operațiunea de salvare din Thailanda urmează să fie difuzată în ziua de duminică, 22 iulie 2018, de la ora 22:00. Discovery Channel a fost primul canal media care oferă programe unice inspirate din domenii foarte variate, de la știinţă și tehnologie, până la aventură şi istorie.

Documentarul Operațiunea de salvare din Thailanda este prima peliculă care documentează fiecare unghi al evenimentului care a făcut înconjurul lumii acum câteva zile. Va scoate la lumină dificultățile și dramele uneia dintre cele mai grele operațiuni de salvare din istoria recentă a omenirii. Documentarul creat de Discovery Channel are acces exclusiv asupra întregului evenimente, de la materiale personale și până la interviurile acordate de către cei care au trăit evenimentul pe propria piele.

Din momentul în care a fost anunțat public faptul că 12 tineri thailandezi, jucători de fotbal, împreună cu antrenorul lor, în vârstă de 25 de ani, au fost blocați într-un complex de peșteri aflat la granița cu Myanmar, întreaga lume a rămas conectată, dorind să afle detaliile acestui caz. Întreaga operațiune de salvare, de la începerea incidentului și până la scoaterea ultimei persoane din adâncuri, a durat două săptămâni.

Documentarul Operațiunea de salvare din Thailanda tratează toate aspectele evenimentului din Thailanda și răspunde la o mulțime de întrebări, precum: De ce se afla acel grup de copii în peșteră? Care va fi starea lor fizică și psihică în urma acestui eveniment? Cum au supraviețuit pe parcursul celor două săptămâni fără mâncare? De ce ar fi fost nevoie pentru a-i scoate pe cei mici din una dintre cele mai periculoase peșteri?

Produs în colaborare cu ITN, documentarul Discovery scoate la lumină drama stiințifică și umană din spatele uneia dintre cele mai primejdioase operațiuni de salvare din istoria omenirii. Având acces exclusiv la cei care au trăit fiecare moment al acestei drame, producția Operaţiunea de salvare din Thailanda evidențiază triumful spiritului uman și tehnologia inovatoare care a ajutat la aceasta salvare miraculoasă. Pe măsură ce timpul trecea și se apropia sezonul ploilor musonice, salvatorii pregăteau și calculau următoarele mișcări.

Filmul prezintă interviuri cu experți din domeniul medical, instructori de scufundări de renume și cei mai mari experți în speologie, cu o perspectivă largă asupra trăirilor și experiențelor prin care au trecut atât băieții, cât și salvatorii lor, și modul în care au acționat aceștia din urmă știind că operațiunea la care erau supuși era una aproape imposibilă.

Documentarul Operaţiunea de salvare din Thailanda este produs de ITN Productions pentru Discovery Channel. Jon Bardin și Andrew O’Connell sunt producători executivi pentru Discovery, iar Ian Russell este producător executiv pentru ITN Productions.

Citește mai multe articole despre documentare pe Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Scrie un comentariu