Raftul cu filme

Postul Digi Film devine Film Now. Când are loc schimbarea și care este motivul

Digi Film devine Film Now
Imagine via Facebook / Film Now

Postul de televiziune Digi Film devine Film Now. Canalul de filme deținut de RCS&RDS urmează să facă trecerea către o nouă identitate, începând cu ziua de 1 iulie 2018, la șapte ani distanță de la lansarea pe piața din România. Film Now se prezintă ca un canal TV care aduce publicului abonat mai mult spectacol, mai multă emoție, mai mult dinamism printr-o selecție de filme de calitate, neîntrerupte de pauze de publicitate și cu o grilă de film disponibilă 24 din 24.

Canalul Digi Film a apărut pe piața românească în luna februarie 2011. RCS&RDS dorea să își completeze lista de posturi TV pe care le avea de oferit, dar își dorea și să creeze un nou canal de filme pe piața din țara noastră. Din acel moment, Digi Film a difuzat producții de vârf din cele mai diverse genuri cinematografice, dar și filme lansate de curând în sălile de cinema din întreaga lume.

„Dacă ar fi să ne definim printr-o idee, probabil am vorbi despre acțiune sau adrenalină. Dar am promovat întotdeauna o combinație între fiorul adrenalinei și senzația de confort și relaxare a comediilor bune și am completat tabloul cu cea mai diversă paletă de genuri, de la thriller, SF, istoric, horror, până la animație, dramă și romantic”, afirmă Bogdan Chirițoiu, manager de canale tematice.

Digi Film devine Film Now. Când are loc schimbarea?

Conform unui comunicat de presă publicat pe site-ul digi-film.ro, promovarea rebrandingului va fi implementată începând cu ziua de 15 iunie 2018, iar conform site-ului Pagina de Media, schimbarea efectivă va avea loc pe 1 iulie 2018.

Digi Film devine Film Now, Digi Film, Film Now, RCS&RDS
Screenshot / Pagina de Facebook a Film Now

Schimbarea de nume s-a produs deja pe pagina oficială de Facebook a postului TV, fiind schimbat atât brandul grafic, numele, dar și numele de utilizator al contului. Aceeași schimbare a fost efectuată și pe contul oficial de Twitter, dar și pe site.

Motivul pentru care Digi Film devine Film Now

Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat în ședința din 14 iunie 2018 solicitarea făcută de RCS&RDS pentru modificarea denumirii Digi Film în Film Now, conform Media Expres. Informația este confirmată și de extrasul din procesul verbal al ședinței CNA, publicat pe site-ul cna.ro.

Lucian Mihai a reprezentat RCS&RDS la ședința CNA din 14 iunie, explicând: „Digi Film este unul dintre primele proiecte ale companiei pe TV și a ajuns la maturitate. Facem un rebranding și schimbăm sigla și denumirea de la 1 iulie. Promovarea schimbării începe însă de la 15 iunie. Televiziunea rămâne pe aceeași poziție în ghidul de programe, cu același conținut”.

La solicitarea membrilor Consiliului Național al Audiovizualului, Lucian Mihai a afirmat că motivul schimbării este distribuția canalului TV și în alte rețele, în afară de RCS&RDS. Conform unei informații publicate pe forumul Softpedia, postul Film Now ar urma să fie introdus în pachetul TV L al operatorului Telekom România.

Ce pelicule vor fi difuzate pe Film Now

Postul Film Now are ca target principal spectatorul urban între 18 și 65 de ani. Grila urmărește structura demografică, oferind filme de aventură, acțiune, comedie sau de familie în timpul zilelor de lucru, animații și filme pentru copii în diminețile de weekend și filme de renume în weekend, conform Forbes. Începând cu luna iulie, urmează să intre în grilă producții ca „Ice Age”, „Paddington 2”, „Doctor Strange”, „Arrival”, „Escape Plan”, „Den of Thieves” și „Bastille Day”.

Citește mai multe articole despre posturile TV pe Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Scrie un comentariu