Raftul cu filme

Primul post de televiziune la calitate 4K este lansat de Digi România: Digi 4K

Digi 4K, Digi, Digi România, RCS&RDS, Digi Ultra HD, Ultra HD, posturi 4K, posturi Ultra HD, posturi românești 4K, posturi TV, program TV, Raftul cu filme
Imagine creată de Raftul cu filme / Digi 4K

Grupul Digi România a anunțat la mijlocul lunii octombrie 2018 un nou post de televiziune pentru România și alte țări în care operează. RCS&RDS a solicitat de la CNA, pe 30 octombrie 2018, o licență audiovizuală cu difuzare prin satelit pentru primul post de televiziune românesc cu o calitate 4K (Ultra HD), denumit Digi 4K.

Conform celor de la HD Satelit, postul de televiziune Digi 4K va fi lansat la începutul lunii noiembrie 2018, undeva între 8-9 noiembrie. Reprezentanți ai operatorului TV au declarat în ședința CNA că postul TV va fi unul generalist și care va difuza sport, muzică, filme și documentare și divertisment.

„Ne-am aliniat unui trend care este mai mult decât evident în întreaga industrie. Calitatea programelor tinde să crească și din punct de vedere al valorii conținutului, dar cel mai vizibil datorită impactului tehnologiei. Dacă ne uitam în jurul nostru, de curând în Serbia s-a lansat un canal 4K. Este admirabil că există o dorință de a se alinia și acolo cu această tehnologie”, afirmă reprezentanți Digi.

Digi 4K, Digi, Digi România, RCS&RDS, Digi Ultra HD, Ultra HD, posturi 4K, posturi Ultra HD, posturi românești 4K, posturi TV, program TV, Raftul cu filme
Imagine via Pagina de media / Digi 4K

„Pentru noi a fost logică această inițiativă deoarece suntem agregatori de conținut. În privința conținutului sportiv, după cum ați văzut în grilă, vom avea transmisii live, ceea ce va avea sens din punct de vedere editorial. Restul de programe va fi mixat, fiind format din programe de documentare, de factual și muzică. Grila va fi de 24 ore din 24 ore”, adaugă reprezentanții de la RCS&RDS.

Unde și cum va fi recepționat postul Digi 4K

Conform reprezentanților Digi România în ședința CNA, postul de televiziune Digi 4K va fi disponibil abonaților din țările din Europa Centrală și de Est. Canalul TV va fi unul experimentat și de tip Pay-TV și premium. Acesta va putea fi accesat de toți cei care au la dispoziție tehnologie necesară. Producțiile difuzate vor avea parte de sunet Dolby-Surround, cel puțin Dolby 5.1.

Ce producții vor fi difuzate pe postul Digi 4K

Ca tematică, postul de televiziune 4K se încadrează în categoriile divertisment, sport, muzical, documentar și cinematografic, dar și cu o emisie 24/24 de ore.

– între 8:00 și 10:00, postul Digi 4K va difuza muzică;
– între 10:00 și 20:00, vor fi difuzate documentare, filme și sport;
– după ora 20.00 vor fi difuzate competiții sportive, filme și documentare;
– după ora 00:00 vor fi difuzate producții în reluare, până la ora 8:00.

În zilele de marți, miercuri și joi, postul de televiziune Digi 4K va transmite live meciuri din Champions League și Europa League, dar și din campionatele europene pentru care RCS&RDS are drepturi, adică Franța și Spania.

Informații obținute prin intermediul site-urilor HD Satelit și Pagina de media. Citește mai multe articole despre posturile de televiziune pe site-ul Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră oficială de Facebook, canalul oficial de YouTube și contul oficial de Instagram.

4 comentarii

Abonare la newsletter