Raftul cu filme

VIDEO. Primul post TV în 4K este lansat de Digi România în noiembrie 2018: Digi 4K

Digi 4K, Digi, Digi România, RCS&RDS, Digi Ultra HD, Ultra HD, posturi 4K, posturi Ultra HD, posturi românești 4K, posturi TV, program TV, Raftul cu filme
Imagine via Pagina de media / Digi 4K

Grupul Digi România a anunțat la mijlocul lunii octombrie 2018 un nou post de televiziune pentru România și alte țări în care operează. RCS&RDS a solicitat de la CNA, pe 30 octombrie 2018, o licență audiovizuală cu difuzare prin satelit pentru primul post de televiziune românesc cu o calitate 4K (Ultra HD), denumit Digi 4K.

Conform celor de la HD Satelit, postul de televiziune Digi 4K va fi lansat la finalul lunii noiembrie 2018, undeva pe 24 noiembrie 2018. Reprezentanți ai operatorului TV au declarat în ședința CNA că postul TV va fi unul generalist și va difuza sport, muzică, filme noi, documentare și divertisment.

„Ne-am aliniat unui trend care este mai mult decât evident în întreaga industrie. Calitatea programelor tinde să crească și din punct de vedere al valorii conținutului, dar cel mai vizibil datorită impactului tehnologiei. Dacă ne uitam în jurul nostru, de curând în Serbia s-a lansat un canal 4K. Este admirabil că există o dorință de a se alinia și acolo cu această tehnologie”, afirmă reprezentanți Digi.

„Pentru noi a fost logică această inițiativă deoarece suntem agregatori de conținut. În privința conținutului sportiv, după cum ați văzut în grilă, vom avea transmisii live, ceea ce va avea sens din punct de vedere editorial. Restul de programe va fi mixat, fiind format din programe de documentare, de factual și muzică. Grila va fi de 24 ore din 24 ore”, adaugă reprezentanții de la RCS&RDS.

Unde și cum va fi recepționat postul Digi 4K

Conform reprezentanților Digi România în ședința CNA, postul de televiziune Digi 4K va fi disponibil abonaților din țările din Europa Centrală și de Est. Canalul TV va fi unul experimental și de tip Pay-TV și premium. Acesta va putea fi accesat de toți cei care au la dispoziție tehnologia necesară. Producțiile difuzate vor avea parte de sunet Dolby-Surround, cel puțin Dolby 5.1.

Ce producții vor fi difuzate pe postul Digi 4K

Ca tematică, postul de televiziune 4K se încadrează în categoriile divertisment, sport, muzical, documentar și cinematografic, cu o emisie 24/24 de ore.

– între 8:00 și 10:00, postul Digi 4K va difuza muzică;
– între 10:00 și 20:00, vor fi difuzate documentare, filme și sport;
– după ora 20.00 vor fi difuzate competiții sportive, filme și documentare;
– după ora 00:00 vor fi difuzate producții în reluare, până la ora 8:00.

În zilele de marți, miercuri și joi, postul de televiziune Digi 4K va transmite live meciuri din Champions League și Europa League, dar și din campionatele europene pentru care RCS&RDS are drepturi, adică Franța și Spania.

Informații noi despre postul de televiziune Digi 4K

UPDATE 27 noiembrie 2018, ora 14:32. Postul de televiziune anunță primele meciuri de fotbal transmite în format 4K. Programul mai jos:

Olympique Lyon – Manchester City, 27 noiembrie 2018, ora 22:00
PSG – Liverpool, 28 noiembrie 2018, ora 22:00
Chelsea – PAOK Salonic, 29 noiembrie 2018, ora 22:00

UPDATE 25 noiembrie 2018, ora 07:13. După testele efectuate cu succes pe 24 noiembrie 2018, reprezentanți ai Digi România au anunțat pentru 25 noiembrie 2018, de la ora 15:00 difuzarea live a Marelui Premiu al Emiratelor Arabe Unite la motorsport, desfășurat la Abu Dhabi, pe circuitul Yas Marina. Evenimentul sportiv se vede și pe Digi Sport 2 și Digi Sport 2 HD.

„Pentru Digi România, testarea și apoi lansarea televiziunii Digi 4K, în premieră în România, continuă istoria noastră de 25 de ani în a oferi cele mai bune servicii, la cele mai competitive prețuri din piață și pentru orice categorie de consumatori”, a declarat Valentin Popoviciu, vicepreședinte al Grupului Digi.

Informații obținute prin intermediul site-urilor HD Satelit și Pagina de media. Citește mai multe articole despre posturile de televiziune pe site-ul Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră oficială de Facebook, canalul oficial de YouTube și contul oficial de Instagram.

Alexandra Vlaicu

Pasionată de seriale, ca mai toate fetele, urmăresc tot ce apare nou pe platformele de streaming online din România. Am o afinitate aparte pentru Netflix, dar nici cu HBO GO nu îmi este rușine. Mare fană a serialului Friends, am un motan pe nume Joe și un iubit care îmi ține companie de fiecare dată când mă uit la ceva nou.

6 comentarii