Raftul cu filme

Regizorul filmului „La La Land”, contract cu Netflix pentru noul serial „The Eddy”

Los Angeles Times, Damien Chazelle, La La Land, The Eddy
Regizorul Damien Chazelle / imagine via Los Angeles Times

Regizorul american Damien Chazelle, cel care a câștigat un premiu Oscar pentru pelicula „La La Land”, a încheiat un acord cu platforma de streaming online Netflix (alte articole legate de acest subiect găsești aici) pentru noua sa producție, serialul muzical de televiziune The Eddy, a cărui acțiune va fi plasată în Paris.

Parteneriatul dintre Damien Chazelle și Netflix a fost anunțat vineri, 1 septembrie, moment în care au fost dezvăluite și câteva detalii în legătură cu următoarea producție a regizorului. Serialul The Eddy urmează să aibă un singur sezon cu opt episoade, se va filma în Paris și va conține dialoguri în mai multe limbi străine, precum franceză, arabă și engleză.

Cu toate că sinopsisul nu este momentan conturat, povestea din spatele serialului are legătură cu un club de noapte din capitala Franței, a cărui patron se află în fața reflectoarelor. Fiind un serial muzical de televiziune, acesta își va îndrepta atenția și către trupa localului. Aflat în pre-producție, distribuția serialului lui Damien Chazelle nu a fost încă anunțată public.

Însă cunoaștem alte câteva detalii. IMDb arată că muzica va fi compusă de Glen Ballard, al cărui nume semnează coloana sonoră pentru filme precum „The Matrix Reloaded” sau „The Polar Express”. Glen Ballard este câștigător al șase premii Emmy, numele său fiind comun pentru fanii lui Michael Jackson în urma colaborării pentru albumul „Bad”.

Scenariul serialului este scris de Jack Thorne, cel care a colaborat la realizarea filmelor „How I Live Now” și „A Long Way Down”. Producătorii executivi ai serialului sunt Alan Poul, Patrick Spence și Katie Swinden. Producția este realizată de Fifty Fathoms Productions.

Damien Chazelle a regizat filme precum „Whiplash” (2014), câștigător al trei premii Oscar, „La La Land” (2016), câștigător al șase premii Oscar, și a colaborat la scrierea scenariului pentru „10 Cloverfield Lane” (2016), recompensat cu 11 premii la evenimentele de film. Regizorul urmează să înceapă filmările și pentru lungmetrajul „First Man” (2018), a cărui distribuție conține nume precum Jon Bernthal, Ryan Gosling și Claire Foy.

* citește mai multe știri despre seriale pe platforma Raftul cu Filme

Scrie un comentariu