Am fost și sunt în continuare o fană înfocată a serialului american „Lucifer”, fapt pentru care am acceptat cu drag provocarea primită din partea prietenilor de la Netflix România de a viziona înainte de lansare sezonul al patrulea din Lucifer și de a împărtăși cu voi, comunitatea Raftul cu Filme, părerea care mi-a fost formată despre primul sezon pe care Netflix l-a creat pentru serialul american fantasy.
Așa cum eram convinsă că va fi încă dinainte să apară trailerul oficial, sezonul al patrulea din Lucifer aduce o mulțime de situații neprevăzute și păstrează, în același timp, o continuitate a caracterelor personajelor principale, precum Lucifer Morningstar, Chloe Decker sau Dan Espinoza, ceea ce este perfect pentru mine.
Mi-a plăcut că serialul a păstrat intactă ideea de a aduce în peisaj personaje supranaturale în fiecare dintre cele patru părți ale producției. În primul sezon l-am avut, ei pe, pe Lucifer, în al doilea sezon o avem pe Charlotte, în sezonul al treilea îl avem pe Pierce, iar în sezonul al patrulea o avem, cum altfel, pe Eva.
Tot la capitolul personaje trebuie să ne bucurăm de prezența tuturor personajelor cu care ne-am obișnuit în cele trei sezoane, însă fără Charlotte, mama lui Lucifer, care știm cu toții că a murit pe parcursul seriei americane, fapt care l-a schimbat din temelii pe Dan, fostul iubit al lui Chloe. Cel mai mult mă bucur de faptul că Trixie și-a reluat și ea apariția în serial și că are parte de câteva scene adorabile.
Trecând peste detaliile despre distribuție și noi apariții, despre care puteți citi mai multe în articolul dedicat apariției sezonului 4 din „Lucifer”, trebuie să spun că preluarea de către Netflix se dovedește a fi un lucru pozitiv, iar asta se vede în primul rând în efectele speciale, care arată că bugetul s-a mărit considerabil, iar colaborarea cu Warner Bros. dă roade în continuare pentru fanii serialului.
Cumva, vizionarea celor zece episoade din sezonul al patrulea din Lucifer mi-au dat senzația că și coloana sonoră este mai bine aleasă, iar cadrele de tranziție sunt mai bune decât în primele trei sezoane. În schimb, cadrele de acțiune, adică cele care arată ceea ce se întâmplă într-un episod anume, s-au schimbat și ele. Spre exemplu, avem cadre în care două personaje vorbesc față în față, iar camera prezintă replicile fiecăruia în parte fără să încadreze persoanele în același cadru.
Cât despre anchetele Poliției din Los Angeles, lucrurile nu s-au schimbat foarte mult. Avem în continuare o serie de crime, o mulțime de personaje care se întorc pentru răzbunare, dar și multe situații de jafuri și datorii șterse în schimbul a tot felul de informații. La capitolul acesta, serialul continuă pe aceeași direcție cu care ne-a obișnuit, fapt de care nu mă pot plânge aproape deloc.
Sunt o mulțime de lucruri despre care aș vrea să mai povestesc, însă nu o pot face fără să dau spoilere, iar să vă stric experiența de vizionare pentru sezonul al patrulea din Lucifer este ultimul lucru pe care vreau să îl fac. Însă pot garanta că fanii producției se vor bucura de cele zece episoade noi, care apar pe 8 mai 2019 exclusiv pe platforma de streaming online Netflix.
Citește mai multe articole despre seriale pe Raftul cu Filme. Pe noi ne găsești pe pagina de Facebook, dar și cele de YouTube și Instagram.
Scrie un comentariu