Raftul cu filme

Cronică de film pe repede înainte (#1). Ce am văzut în ultima săptămână

sezonul 3 din serialul Umbre, cronică de film pe repede înainte, sezonul al doilea din Umbre, serialul Umbre, Șerban Pavlu, HBO, HBO Europe
Imagine via HBO / Umbre

Cronică de film pe repede înainte se dorește a fi o nouă serie de articole pe Raftul cu Filme în cadrul căreia publicăm recenzii de filme străine, scurtmetraje, documentare și seriale, dar și filme românești, pe care le-am vizionat în cadrul festivalurilor de film, pe internet sau în cadrul unor evenimente organizate de firmele de PR din țara noastră.

În articolul #1 al seriei Cronică de film pe repede înainte vorbim despre câteva filme văzute la Brașov, în cadrul Dracula Film Festival, despre documentare văzute la UrbanEye, dar și un scurtmetraj românesc vizionat pe Cinepub. Înainte de a începe, îți recomand să citești recenziile publicate pe Raftul cu Filme aici.

Cronică de film: „The Wanderers” (2017)

Regizor: Dragoș Buliga, țară: România
Distribuție: Armand Assante, Răzvan Vasilescu, Raluca Aprodu
Văzut la: Dracula Film Festival

Primul film de groază românesc produs 100% în țara noastră. Cu o distribuție internațională, inclusiv cu actori români, pelicula se adresează în special publicului străin tocmai pentru a putea fi vândut peste hotare. Regizat de Dragoș Buliga, cel care lucrează la „Las Fierbinți” alături de Constantin Popescu, și scris de Octav Gheorghe, îi are în rolurile principale pe Armand Assante și Răzvan Vasilescu.

the wanderers, armand assante, dracula film festival, razvan vasilescu
Imagine via IMDb / The Wanderers (2017)

Din spusele regizorului, înainte de montaj pelicula avea în jur de trei ore, însă după montaj s-a tăiat peste o oră și a mai rămas ceea ce se poate vedea astăzi. Scenariul are unele probleme, iar aici mă refer mai ales la clișeele regăsite în mai toate filmele cu vampiri, inclusiv în „The Wanderers”, însă este interesant să-l urmărești pe Răzvan Vasilescu în rolul de preot aflat în lupta cu spiritele rele.

Raftul cu Filme acordă nota 6

Cronică de serial: Umbre II, episodul 1 (2017)

Regizor: Igor Cobileanski, Bogdan Mirică, țară: România
Distribuție: Șerban Pavlu, Doru Ana, Dorel Vişan

Sezonul al doilea din „Umbre”, unul dintre cele mai interesante seriale românești produse până în momentul de față, urmează să fie lansat în România și în alte țări europene duminică, 12 noiembrie 2017, de la orele 22:00 pe HBO și HBO GO. Noul sezon va avea șase episoade (din păcate, primul sezon avusese opt episoade), iar scenariul este scris de Bogdan Mirică.

cronică de film pe repede înainte, sezonul al doilea din Umbre, serialul Umbre, Șerban Pavlu, HBO, HBO Europe
Imagine via HBO

Noi am avut ocazia să vedem primul episod din Umbre II cu o săptămână înainte de lansare, tocmai pentru a-l putea recomanda mai departe. Relu ajunge să se confrunte cu o mulțime de situații create de intersectarea celor două vieți pe care le duce. Primul episod este mai multe o introducere în acțiune și nu face altceva decât să îți crească apetitul pentru mai mult.

Raftul cu Filme recomandă vizionarea cu moderație!

Cronică de scurtmetraj: „Izabela” (2017)

Regizor: Ylvaa Johansson, Anna-My Novotny, țară: Suedia
Văzut la: UrbanEye Film Festival

Apărut în anul 2017, scurtmetrajul suedez „Izabela” este regizat de Ylvaa Johansson și Anna-My Novotny. Cu o lungime de 36 de minute, „Izabela” abordează subiectul unei românce provenite dintr-o familie săracă de rromi nevoită să plece în străinătate pentru a face rost de bani pentru a-și crește cei doi băieți lăsați acasă în grija bunicii.

Raftul cu Filme acordă nota 8

Scrie un comentariu