Raftul cu filme

Un nou serial italian se difuzează pe postul TVR 2: Comisarul Ricciardi

Comisarul Ricciardi, seriale, TVR 2, seriale italiene
Imagine via TVR 2 / Comisarul Ricciardi

Postul de televiziune TVR 2 aduce o nouă producție italiană pe micile ecrane din țara noastră. Pelicula originară din Italia se numește Comisarul Ricciardi (în italiană: „Il Commissario Ricciardi”) și urmează să intre în grila de programe a postului de televiziune în ziua de sâmbătă, 21 ianuarie 2023, de la ora 22:00.

Serialul italian Comisarul Ricciardi a fost lansat în anul 2021. Primul episod a fost difuzat pe postul de televiziune RAI 1 pe 25 ianuarie 2021, fiind în continuare în desfășurare. Producția numără un sezon, cu un total de șase episoade. Serialul Comisarul Ricciardi se încadrează în genurile crimă, dramă și mister, fiind regizat de Alessandro D’Alatri și Gianpaolo Tescari, după un scenariu semnat de Salvatore Basile, Viola Rispoli, Maurizio de Giovanni și Doriana Leondeff.

Conform informațiilor apărute pe internet, producția ar urma să continue cu cel de-al doilea sezon, filmările fiind programate să înceapă la finalul lunii februarie 2023. Scenariul este inspirat din romanul polițist scris de Maurizio De Giovanni.

Din distribuție fac parte, printre alții, actori ca Lino Guanciale, Antonio Milo, Enrico Ianniello, Serena Iansiti, Maria Vera Ratti, Mario Pirrello, Marco Palvetti, Roberto Giordano, Fabrizia Sacchi, Nunzia Schiano și Giovanni Allocca.

Acțiunea din serialul italian Comisarul Ricciardi este plasată la începutul anilor 1930, în plin regim fascist, comisarul Luigi Alfredo Ricciardi, interpretat de actorul italian Lino Guanciale, fiind cel mai mare dușman al criminalilor din Napoli. Înzestrat cu o minte strălucită și obsedat să își facă datoria până la capăt, tânărul care nu râde niciodată se dedică trup și suflet meseriei sale.

Chiar dacă viața sa personală ar părea pustie la o primă vedere, inima comisarului bate pentru două femei, o tânără delicată și simplă și o văduvă frumoasă și bogată. Însă dincolo de înverșunarea cu care își conduce anchetele, comisarul Luigi Alfredo Ricciardi ascunde un secret cel puțin teribil, un dar moștenit de la mama lui, sau mai degrabă o povară, și anume toate stafiile oamenilor uciși sau morți în accidente violente îl bântuie și îi împărtășesc ultimele lor gânduri.

Marius Popa

În ultimii 36 de ani, cel puțin 20 de ani i-am petrecut urmărind o grămadă de filme. Listele mele de titluri de pe IMDb au devenit deja neîncăpătoare, fapt pentru care am pus hotărât piciorul pe frână și m-am apucat de scris. În timpul liber îmi petrec timpul încercând să nu mai apăs butoanele de play de pe Netflix și HBO Max.

Scrie un comentariu