Raftul cu filme

Postul Cinethronix TV a fost inclus în grila de cablu digital a operatorului AKTA

Cinethronix, posturi TV, AKTA
Imagine via HD Satelit

Postul de televiziune Cinethronix, prima televiziune românească de filme documentare, a intrat în grila de cablu digital a operatorului AKTA. Lansat pe 20 iulie 2016, canalul este operat de societatea Cinethronix Television Production din județul Constanța, în anul 2016 fiind disponibil doar în zona de sud a țării, în județele Constanța, Ialomița, Ilfov, Buzău, Teleorman și Dâmbovița.

Pe 7 noiembrie 2017, conform HD Satelit, postul Cinethronix și-a extins licența audiovizuală, devenind astfel post național, distribuit de asemenea și la nivel internațional. În luna august 2018, Cinethronix a intrat în grila de cablu digital a operatorului AKTA, fiind disponibil tuturor abonaților din țara noastră. Începând cu luna ianuarie 2019, postul va emite și în format HD.

Conform site-ului Cinethronix, postul de televiziune este prezent pe platformele Balcanix, prin Telekom România, Interlan, Ines, Nextgen, Networks și Cores. Televiziunea este distribuită la nivel național și internațional de mai multe societăți, printre care se numără Nexteg, Intersat, Mediasud, Ariatel, Dynamic Distribution, Teleplus și Top Telecom.

„Televiziunea merită mai mult. Acesta este dictonul postului Cinethronix, argumentele inițierii unui asemenea proiect fiind evidente, ele ținând de calitatea audiovizuală și estetică a programelor de televiziune din România. Prin proiectele noastre anterioare, realizate pe parcursul a 24 de ani, ne place să credem că am contribuit, prin filmele documentare pe care le-am realizat, la ridicarea gradului de cultură și civilizație al publicului telespectator”, se menționează pe site-ul lor.

Grila postului de televiziune Cinethronix:

Cadre de memorie – specific memorialistic și turistic
Dacica – etnogeneza poporului român
Călătorie în timp – evenimente istorice naționale cu importanţă culturală
Scurtmetraj – eseuri cinematografice pe teme ştiințifice
Retronom – trecere în revistă a unor conflagrații autohtone
Vintage – monografii ale localităţilor, teatrelor, cinematografelor
Selfie PTV – serie de scurtmetraje despre oameni
Portret în pixeli – biografii ale unor personalităţi
Premiera de sâmbătă și duminică – documentare din diverse domenii

Citește mai multe articole despre posturile de televiziune pe Raftul cu Filme. Urmărește conturile noastre oficiale de Facebook, YouTube și Instagram.

Scrie un comentariu