Raftul cu filme

Filmul românesc „Charleston” are premiera americană la Festivalul de la Chicago

Charleston, Șerban Pavlu, filme românești
Fotografie de Adi Marineci

Filmul românesc Charleston (2017), debutul în lungmetraj al lui Andrei Creţulescu, a fost selecționat în cadrul competiţiei oficiale „New Directors” a Festivalului Internațional de Film de la Chicago, din Statele Unite ale Americii. Ajuns la ediția a 53-a, cel mai vechi festival competitiv din SUA se va desfășura între 12 și 26 octombrie 2017.

Charleston (2017), singurul film românesc proiectat la această ediție a festivalului, spune povestea dulce-amară a unui triunghi amoros absurd, compus din doi bărbați și femeia pe care au pierdut-o amândoi. Protagoniștii Șerban Pavlu și Radu Iacoban sunt secondați de un veritabil „best-of” al cinematografiei românești format din actorii Ana Ciontea, Victor Rebengiuc, Ana Ularu, Dorian Boguță, Gabriela Popescu, Adrian Titieni, Andreea Vasile, Gavril Pătru, Gheorghe Ifrim, Lucian Ifrim, Sergiu Costache și Alina Berzunțeanu.

Scenariul a fost scris de Andrei Creţulescu, imaginea poartă semnătura lui Barbu Bălășoiu, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuţiu, scenografia de Mălina Ionescu, muzica originală a fost compusă de Massimiliano Nardulli, iar sound design-ul îi aparține lui Marius Leftărache. Soundtrack-ul filmului conține piese interpretate de Get Well Soon, Dengue Fever, Pretties for You, Harlequin Jack, Noir Desir și Pipe’s Not Dead.

Premiera mondială a acestui film românesc a avut loc în luna august 2017, atunci când a fost proiectat în cadrul competiției internaționale a prestigiosului Locarno Festival. În octombrie 2017, Charleston va fi proiectat în Polonia și în Germania în cadrul festivalurilor de la Varșovia și de la Braunschweig.

Lungmetrajul românesc semnat de Andrei Crețulescu este o producție româno-franceză între ICON Production și Les Films du Tambour, realizată în coproducție cu .Mille et Une. Films și Wag Prod, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, The Group, Publicis Groupe, Region Bretagne, Rennes Metropole, în asociere cu Kinosseur, Wearebasca, Digital Cube și cu participarea HBO Europe.

Producătorii filmului sunt Velvet Moraru, Marie Legrand, Rani Massalha și Andrei Crețulescu. Agentul internațional de vânzări al filmului este compania franceză Versatile. Pelicula Charleston va fi distribuită în România și Republica Moldova de către Kinosseur. Lungmetrajul va avea premiera națională în primăvara lui 2018.

* află mai multe de pe pagina oficială de Facebook a filmului
*citește mai multe articole despre filmele românești pe Raftul cu Filme

Scrie un comentariu