Raftul cu filme

UPDATE. Lista completă a filmelor românești care pot fi văzute pe Netflix chiar acum

cele mai bune filme românești pe Netflix, filme românești pe Netflix
Imagini via IMDb

De când Uniunea Europeană a hotărât să impună platformelor de streaming online să ofere 30% conținut local pentru vizionare, românii se pot bucura de filme românești pe Netflix. Platforma a început de la un timp să cumpere drepturile de difuzare pentru tot mai multe producții din țara noastră, fapt pentru care poți viziona în mod legal filme românești pe Netflix din confortul casei tale.

În acest moment există peste 100 de filme românești pe Netflix, fiecare dintre acestea fiind regăsit în lista creată de Raftul cu Filme. Atunci când aflăm că vor apărea și alte producții locale noi, acestea vor fi verificate și adăugate în lista pe care o poți parcurge mai jos. În această listă de filme românești pe Netflix nu au fost cuprinse și documentare și seriale românești disponibile pentru vizionare.

La capitolul documentare românești avem un articol dedicat publicat pe site, care poate fi citit aici, în timp ce serialele românești de pe Netflix încă nu au un articol dedicat, fiind vorba în momentul de față de o singură producție de acest gen.

03.ByPass (2016)

Acțiunea din acest film românesc se desfășoară pe parcursul unei ture de noapte a unui echipaj de ambulanță, format dintr-un doctor, un asistent și un șofer. Cei trei aduc la spital un bătrân singur, muribund, dar care are ascunși sub saltea o grămadă de bani, care le fac cu ochiul celor trei salvatori.

4 luni, 3 săptămâni și 2 zile (2007)

Otilia și Găbiță împart aceeași cameră dintr-un cămin studențesc. Amândouă sunt colege la universitatea dintr-un oraș din România, în timpul ultimilor ani ai regimului comunist. Otilia închiriază o cameră într-un hotel ieftin, iar după-masă ea și Găbiță se vor întâlni cu un anumit domn Bebe. Găbiță este însărcinată, avortul este ilegal și niciuna dintre ele nu a mai trecut prin așa ceva până acum.

5Gang: Un altfel de Crăciun (2019)

De Crăciun, Selly, care tocmai l-a cunoscut pe Corneliu Carafă, dispare subit. Colegii lui, care întâi se gândesc să îl înlocuiască, își dau seama că ar putea fi în pericol, așa că pleacă să îl caute. La puțin timp după ce îl găsesc, ajung și ei împotmoliți într-o situație precară. Polițiștii încearcă să rezolve misterul dispariției, iar Pain și Mădălin intră într-o situație romantică destul de complicată.

6,9 pe scara Richter (2016)

Un tânăr actor de teatru navighează cu greu între un rol complicat într-un musical, o nevastă geloasă până la depresie și obsesia marelui cutremur devastator anunțat ca iminent de toți experții. Însă adevăratul cutremur se dovedește a fi apariția propriului său tată după decenii de absență. Manipulator și amoral, tatăl se instalează în universul fiului și îi confiscă cu totul existența.

A fost sau n-a fost? (2006)

Întreaga țară a privit în direct la televizor cum mulțimi furioase l-au determinat pe Nicolae Ceaușescu să părăsească Bucureștiul într-un elicopter. Într-un orășel liniștit de lângă capitală, la 16 ani de la această dată istorică, Jderescu, patronul unui post de televiziune, are doi invitați cu care împărtășește amintirile gloriei lor de revoluționari. Unul este Piscoci, un bătrân pensionar, iar celălalt, Mănescu, este un profesor de istorie care tocmai ce și-a plătit datoriile pe băutură cu tot salariul.

Afacerea Est (2016)

Filmul prezintă povestea unei prietenii dintre doi moldoveni, Marian, un intelectual de provincie, și Petru, un oportunist plin de idei. Cei doi se avântă într-o călătorie nebunească în căutarea banilor necesari pentru a își îndeplini visurile. Marian vrea să se căsătorească cu Veronica, iar Petru își dorește o macara pe care să o închirieze. Cei doi bărbați hotărăsc să devină parteneri de afaceri și încep să lucreze la planul genial de a vinde un vagon plin cu potcoave pentru cai.

Aferim! (2015)

Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice românești din ultimii ani, acesta este un film istoric a cărui acțiune are loc în Țara Românească, în anul 1835. Zapciul Costandin, însoțit de fiul său, caută un rob fugar. Filmul este considerat important pentru cinematografia românească deoarece abordează chestiunea sclaviei rromilor și atrage atenția asupra unor probleme sociale și mentalități cu care societatea românească se confruntă în continuare. Datorită subiectului, filmul a fost promovat în Parlamentul European în aprilie 2015, în prezența unui numeros public și a mai multor oficialități.

America, venim! (2014)

Cinci actori, un regizor, un băiețel și ursul său imens de pluș pleacă din Târgoviște și traversează oceanul pentru a susține un spectacol la New York. Nu totul merge conform planului și actorii hotărăsc, pentru câțiva bani în plus, să înceapă colaborarea cu un impresar local, tot român și stabilit în Statele Unite ale Americii de ceva vreme, care le promite un turneu de amploare.

Amintiri din epoca de aur: dragoste în timpul liber (2009)

La ușa Crinei sună Bughi și cere o sticlă goală. Este tânăr și arătos, dă video la bairamuri și Crina începe să viseze din cauza filmelor cu Bonnie și Clyde. În partea a doua, nevasta lui Grigore ține post, iar el, șofer la o cooperativă, trage de fiecare dată la hanul lui Ildiko fără să îi treacă prin gând ce avere poartă cu el.

Amintiri din epoca de aur: tovarăși, frumoasă e viața! (2009)

La primăria dintr-un sat sună telefonul, iar un politruc de la centru pornește să inspecteze traseul vizitei de lucru care urmează să aibă loc în ziua următoare și insistă ca ordinele să îi fie respectate. Curentul electric nu ajunge la Adâncatele, dar activistul sosit de la București insistă că este o datorie de partid să îl aducă la școală și pe ultimul cioban din munți pentru că învățătura îi ferește de pericole.

Ana, mon amour (2017)

Pelicula reprezintă o analiză a unei povești de dragoste, o incursiune atipică ce surprinde cele mai tensionate și delicate momente din evoluția unui cuplu. Toma și Ana se cunosc din facultate, se apropie rapid și încep o relație de iubire care devine în scurt timp o luptă împotriva tuturor. Din cauza unor probleme din copilărie Ana are atacuri de panică, iar Toma își asumă rolul de protector.

Aniversarea (2017)

La aniversarea lui Radu Maligan cu ocazia împlinirii a 94 de ani, familia și foștii colegi se întâlnesc la petrecerea organizată cu această ocazie. Situația devine complică în momentul în care jumătate dintre oaspeți încearcă să îl convingă pe Radu să se spovedească unui preot, în timp ce restul invitaților consideră că nu poți forța pe cineva să acționeze contra voinței sale.

Bacalaureat (2016)

Pelicula, cunoscută în perioada de pregătire sub numele de „Fotografii de familie”, prezintă povestea unui doctor dintr-un mic oraș de provincie care trebuie să decidă care este cea mai bună cale de urmat pentru copilul lui în contextul societății românești de astăzi care nu garantează niciun viitor tinerilor.

Balanța (1992)

Nela, o tânără profesoară, are grijă de tatăl ei aflat pe moarte. El vrea ca trupul său să fie folosit pentru cercetări medicale, dar Universitatea refuză din moment ce frigiderele sale sunt stricate. Nela pleacă în provincie, unde a fost repartizată la o școală. Îl întâlnește pe Mitică, un doctor la spitalul local, care nu acceptă compromisurile și este plin de visuri și optimism. Cei doi îi deranjează pe toți cei din jur cu atitudinea lor, dar vor reuși să facă față provocărilor vieții.

Berliner (2020)

Filmul românesc aduce pe ecran o prietenie ciudată între un șofer de tractor dintr-un orășel de provincie și un politician de rang înalt din București, în timpul unei campanii electorale tensionate, într-o satiră despre politică, corupție și valori morale. Titlul vine de la sintagma Ich Bin Ein Berliner, din faimosul discurs anticomunist al lui John Kennedy, ținut în Berlinul de Vest, în vara anului 1963.

Box (2015)

Vară, stradă încinsă, amiază. Tocuri pe caldarâm. Fusta ce se arcuiește pe coapse și joacă în ritmul pașilor. O adiere de vânt, părul, un surâs discret de femeie ce se știe privită și admirată. Pași lungi, gambele cu mușchi întinși, tricoul lipit de umerii rotunzi și puternici. Pielea măslinie. O geantă sport purtată de-a curmezișul și privirea lipită de pielea femeii ce merge la câțiva pași în fața lui. În ciuda diferenței de vârstă dintre cei doi, Rafael și Cristina au în comun aceeași nevoie disperată de afirmare. De-a lungul filmului, fiecare învață în felul său lecția maturizării.

Breaking News (2017)

După moartea cameramanului său, un reporter lucrează la un reportaj in memoriam despre viața acestuia. Cu trei zile înainte de Crăciun, într-un orășel de pe litoralul Mării Negre, Alex Mazilu pune laolaltă un puzzle al existenței sale, totul văzut prin ochii încercatei sale fiice adolescente, iar în încercarea de a compensa moartea fostului său coleg, Alex ajunge să îi ia locul pe nesimțite.

București NonStop (2015)

Pelicula ilustrează povestea unui cartier din București, iar filmul este o noapte din viața unui magazin aflat într-un cartier de blocuri. Patru persoane conduc patru povești diferite legate între ele de un personaj cheie, Achim, cunoscut ca băiatul de la Non-Stop. Fiind ieșite din comun, toate cele patru povești nu fac decât să radiografieze un microclimat din orașul în care trăim cu toții.

Bună! Ce faci? (2010)

După 20 de ani de căsnicie fericită, Gabriel și Gabriela nu mai simt nicio atracție unul față de celălalt. După ce își petrec câteva nopți comunicând pe internet cu un necunoscut, amândoi se îndrăgostesc, fără să știe că de fapt s-au găsit tot unul pe celălalt. Atracția pasională pentru necunoscut se amestecă cu sentimentul de vinovăție pentru că fiecare își înșală partenerul de o viață.

Cap și pajură (2019)

În urma unui incident nefericit care se petrece într-un bar, Laurențiu ajunge să fie lovit în zona capului, însă refuză tratamentul și așteaptă întoarcerea fratelui său din Germania căruia trebuie să îi mărturisească ceva extrem de important. O perspectivă intimă asupra ultimei zile din viața lui Laurențiu, care încearcă să recompună piesele de puzzle privind temerile și deciziile care au dus la acest final.

Capra cu trei iezi (2022)

În România rurală a secolului al XIX-lea, izolată de lume, o văduvă și mamă a trei copii este nevoită să țină piept unui vechi prieten de familie care, văzându-i fără apărare, își dă în vileag adevărata natură sadică. Bazat pe una dintre cele mai cunoscute povești românești, filmul își propune să dezvăluie adevărata natură a faimoasei povești pentru copii și să prezinte publicului o nouă perspectivă, una care oferă imaginea reală a tragediei, dincolo de personificări și cântece vesele.

Charleston (2017)

La câteva săptămâni după moartea soției sale, Ioana, și în seara în care împlinește vârsta de 42 de ani, Alexandru are parte de un cadou cel puțin bizar, și anume vizita mai tânărului Sebastian, care pretinde că a fost iubitul Ioanei în ultimele cinci luni de zile, mai mult sau mai puțin. Pelicula reprezintă o poveste amară a unui triunghi amoros absurd format din doi bărbați și femeia pe care au pierdut-o.

Coborâm la prima (2018)

Un metrou se blochează între stații în dimineața de după incendiul din clubul Colectiv. Fiecare în drumul său, călătorii se află împreună și încep să interacționeze. Suntem străini până când ceva ne aduce împreună. Dacă ne deschidem, observăm că avem ce împărtăși cu cei din jurul nostru. La finalul călătoriei, la următoarea stație, fiecare iese schimbat în felul său. Suntem unii lângă alții în lume așa cum suntem și într-un vagon de metrou.

Comoara (2015)

Costi lucrează la primărie și duce o viață liniștită. Seara obișnuiește să îi citească povești fiului său. Într-o seară un vecin îl roagă să îi împrumute niște bani. Este disperat pentru că banca i-a scos apartamentul la vânzare, dar Costi ezită. Vecinul revine și îi spune că în satul bunicilor săi există o legendă cu privire la o comoară îngropată în curtea unei case înainte de venirea comuniștilor la putere și promite că o va împărți frățește dacă îl ajută să o găsească (filme românești pe Netflix).

Complet necunoscuți (2021)

Într-o seară, la un pahar de vin, șapte prieteni, soț și soție, iubiți sau amici, intră într-un joc periculos. Cu toții pun telefoanele pe masă și cad de acord ca la tot ceea ce primesc în acea seară, fie vorba de apeluri, SMS-uri sau mesaje pe WhatsApp, să răspundă pe difuzor sau să citească cu voce tare, iar totul o ia razna.

Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie (2021)

Mara, o fetiță de 12 ani grav bolnavă, pornește într-o călătorie fantastică plină de năzuințe. Fata descoperă lângă un centru de îngrijiri paliative un copac care o poate transporta în povestea ei preferată, în „Amintiri din copilărie”. Este un film pentru întreaga familie inspirat din fapte reale care spune o poveste plină de peripeții, momente de umor, emoție și speranță.

Câinele japonez (2013)

Bătrânul Costache Moldu și-a pierdut soția, casa și agoniseala de o viață în urma unei inundații. Întoarcerea neașteptată a fiului său, Ticu, din Japonia, alături de soția sa și copii, îi va pune pe amândoi în situația în care trebuie să învețe să comunice și să redevină o familie. Costache învață să devină un bunic adevărat pentru nepotul său de șapte ani, iar Ticu își repară greșelile din trecut.

Câini (2016)

Acțiunea peliculei este plasată în apropierea graniței cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraș, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare, iar o senzație generală de amenințare plutește în aer.

Câmp de maci (2020)

Realizat după un scenariu de Ioana Moraru, filmul prezintă o zi din viața lui Cristi, un jandarm din București. În timpul unei vizite scurte a lui Hadi, bărbatul cu care are o relație la distanță, Cristi și colegii lui participă la o intervenție într-un cinematograf din centru, unde o serie de protestatari sabotează proiecția unui film. În mijlocul scandalului din cinema, o relație pasageră din trecut cu un alt bărbat revine în prezent, amenințându-i stabilitatea profesională și personală.

Câteva conversații despre o fată foarte înaltă (2018)

O fostă în comun, un album de fotografii, câteva conversații online, o cafea și o vizită. Două fete construiesc din bucăți începutul unei povești de dragoste, dar pe măsură ce se apropie trebuie să înfrunte lucrurile care le despart. Filmul este o incursiune sumară în lumea queer, dar și o privire asupra unei generații puțin reprezentate în filmul românesc, și anume tinerii din marile orașe care sunt prinși între valori și opțiuni contradictorii, între modelele propuse de vestul Europei și o societate înțepenită în reverii despre o presupusă tradiție.

Căutătorul de vânt (2021)

Când Radu află că mai are doar câteva luni de trăit fuge până ajunge într-un sat izolat, la nea Pavel, unde se refugiază în căsuța sa mică din vârful dealului. Timpul trece și Radu începe să trăiască o nouă viață, uitând de așteptarea morții și bucurându-se de simplitatea clipei și cutreieră împrejurimile. Dar când își dă seama că s-a îndrăgostit de o femeie din sat își amintește de sfârșitul său iminent.

De ce eu? (2015)

Pelicula spune povestea lui Cristian, un tânăr procuror idealist care încearcă să rezolve un complicat caz de corupție în tumultuosul context social și politic din România anilor 2000. Cristian investighează cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mită, fals și uz de fals, dar și de sustragere de documente. Ancheta are implicații la nivel înalt și îi spulberă tânărului magistrat încrederea în justiție.

Deja Vu (2013)

Lungmetrajul prezintă povestea lui Mihai, un bărbat care trece prin criza vârstei de mijloc. După 15 ani de căsătorie, încearcă să își recâștige personalitatea și începe o aventură amoroasă. Deși Mihai este personajul principal, el nu este niciodată văzut. În schimb, personalitatea sa este dezvăluită prin amanta, mama și soția lui.

Departe de tine (2017)

Grant și Sofia formează un cuplu proaspăt căsătorit și își doresc să își formeze o familie. Schimbările din viața profesională a Sofiei îi fac să se mute din America la București, iar un an mai târziu relația lor ajunge în impas, fiind bântuită de promisiunile făcute, dar nerespectate. Sofia este o ființă sigură pe ea și ambițioasă, iar Grant încearcă fără succes să își ducă la final propriul său roman.

Despre oameni și melci (2012)

Fabrica ARO a dat faliment și urmează să fie privatizată. Va fi cumpărată de o companie franceză care intenționează să o transforme într-o crescătorie de melci. Dintre cei 3.000 de muncitori pe care fabrica îi are doar 300 își vor păstra locul de muncă. George, liderul de sindicat, trăiește cu o sumă modică. Neputând să doarmă, într-o noapte vede o reclamă la televizor despre o bancă de spermă și îi vine ideea de a salva fabrica și locurile de muncă ale colegilor.

Dimineața care nu se va sfârși (2016)

Emigrația este una dintre cele mai pronunțate probleme cu care se confruntă societatea românească de după ieșirea din perioada comunistă. Cu un scenariu inspirat din viața românilor din Cipru, pelicula spune o poveste dureroasă, într-un timp în care emigrația, prostituția și suferința sunt exprimate doar în statistică.

Dirijorul tăcerilor (2021)

O casă ridicată în anul 1925 rezistă istoriei agitate dintr-o țară din Europa de Est, fiind martora vremurilor, dar și un spațiu care găzduiește destine și vieți omenești. Azi îi vedem pe locatarii săi cum sunt distruși de decizia mafioților locali, în cârdășie cu un individ puternic și misterios, de a demola clădirea. Într-un final, totul se duce de râpă, iar viitorul invadează valorile trecutului, aruncându-le în aer. Ceea ce rămâne este doar strălucirea puterii, cu prețul pierderilor umane.

Dragoste 1. Câine (2018)

Într-o dimineață, Simion găsește în pădure o femeie bătută. La început încearcă să afle cine a bătut-o, iar apoi încearcă să o iubească. Cu violență, cu disperare, cu mânie. Pelicula este povestea de dragoste viscerală între acest pădurar solitar și femeia abandonată în pădure. O poveste izolată în timp și spațiu, care explorează iubirea izvorâtă din frică și furie. Frica izvorâtă din stomac și legăturile ei cu dragostea. Frica și vulnerabilitățile unei relații care se desfășoară în sălbăticie, departe de oameni, unde binele și răul capătă proporții supradimensionate.

Dragoste și design (2014)

Pelicula o are în rolul principal pe Daniela, o româncă plecată la New York, unde devine redactor de modă pentru o revistă din Manhattan. Când șefa sa, Vivien, își însușește creația Danielei, aceasta își pierde locul de muncă, dar și partenerul de viață. Cu reputația distrusă, se întoarce acasă, în România, unde reia contactul cu familia, dar și cu pasiunea sa din adolescență, designul de modă.

După 40 de zile (2021)

Filmul are în centru prietenia dintre Emil și Titi. Acțiunea se petrece într-o comună ca un colț de rai, locuită de oameni dintr-o bucată. Emil nu crede în spirite. Titi este prietenul lui de când lumea. Iar Smaranda, soția lui Emil, este la doi metri sub pământ și se pregătește de ziua judecății. După parastasul ei de 40 de zile, Titi pare cel mai oropsit om de pe fața pământului și începe să se stingă pe picioare. Emil vrea să reaprindă în el scânteia vieții, dar eforturile lui sunt inutile.

După dealuri (2012)

Filmul spune povestea a două fete care au crescut împreună și care se reîntâlnesc după câțiva ani. Alina se întoarce din Germania să o ia cu ea pe Voichița, prietena ei din copilărie de care se simte încă foarte atașată. Voichița și-a găsit însă calea în credință, iar maicile printre care trăiește la mănăstire țin locul familiei pe care nu a avut-o niciodată. Alina luptă cu toate puterile să recâștige afecțiunea Voichiței, făcându-i pe cei din jur să se întrebe de unde vine forța care o animă.

Examen (2003)

Pentru a-și susține examenul de absolvire, o studentă la Regie și un coleg de la Operatorie pregătesc un reportaj despre un caz real din anii 1970, atunci când un taximetrist a fost acuzat pe nedrept de o crimă și a fost băgat la pușcărie preț de câțiva ani, până la descoperirea adevăratului criminal. După eliberare, taximetristul pornește o investigație pe cont propriu.

Ghinionistul (2017)

Românii cred în noroc și ghinion, se bazează pe noroc în tot ceea ce fac și dau vina pe ghinion pentru toate eșecurile. Pelicula este despre haz de necaz. Despre un tip prea prins în grijile zilnice și prea convins că este urmărit de ghinion încât uită că unele lucruri depind doar de el pentru a își îndeplini visurile. Filmul este o comedie autentică, o cursă plină de imprevizibil pentru un tânăr chitarist care nu își dorește decât să ajungă la audițiile de care viitorul său depinde.

Investitorii (2021)

Comedia urmărește călătoria neașteptată a trei vechi prieteni și colegi într-o fabrică dintr-o regiune a României. Rutina lor zilnică este brusc perturbată când află că compania a fost vândută unor investitori străini care planifică acum o reducere masivă a personalului. Vestea vine chiar a doua zi când cei trei sunt concediați, dar primesc în schimb un pachet de compensații de 12 salarii. În timpul unei zile de pescuit, băieții încep să discute despre opțiunile pe care le au pentru viitor, dar nu reușesc să găsească nicio variantă bună. Însă Tavi ia inițiativa și își convinge prietenii să meargă într-o escapadă de weekend cu banii.

Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari (2018)

Titlul reprezintă un citat. Fraza a fost rostită în Consiliul de Miniștri din vara anului 1941 de profesorul Mihai Antonescu. Deși nu este o invitație la dialog, fraza angajează în mod direct viitorul, fapt pentru care regizorul Radu Jude oferă profesorului un răspuns cinematografic. Pelicula prezintă povestea realizării unei reconstituiri istorice pentru un spectacol de stradă.

Între chin și amin (2019)

Un tânăr compozitor, Tase Caraman, proaspăt logodit, ajunge în iadul reeducării de la închisoarea Pitești. Teribilul experiment este condus de temutul comandant Ciumău. Prin credință, supraviețuiește torturilor, iar după eliberare compune o odă lui Dumnezeu. Muzica o va salva pe logodnica lui, Lia.

Întregalde (2021)

Pelicula spune povestea a trei prieteni care se află într-o excursie. Călătorind într-un jeep pe drumurile de munte neasfaltate ale satului Întregalde, întâlnesc un bătrân singur pe care încearcă să îl ajute să ajungă la gaterul unde pretinde că lucrează. Când mașina lor rămâne blocată într-un șanț din pădure, gaterul se dovedește a fi abandonat și sunt nevoiți să petreacă noaptea împreună cu bătrânul senil, iar ideile lor despre empatie încep să se clatine.

Întâlniri încrucișate (2009)

Destinele a trei personaje, Gabi, Mirela și Andrei, la prima vedere fără nicio legături între ele, făcând parte din lumi diferite, ajung să se întâlnească și să se influențeze reciproc. Gabi este DJ și vedeta unui post de radio. Mirela este directorul al unei închisori, iar Andrei este un deținut care s-a eliberat de curând. Firele vieții sunt țesute haotic și leagă personajele și percutează ca o aducere aminte că oamenii sunt legați între ei mai mult decât vor să admită.

Kira Kiralina (2014)

Pelicula reprezintă o adaptare a unui roman scris de Panait Istrati și prezintă povestea unei frumoase și misterioase femei care, alături de mama sa, ajunge să își vândă farmecele mai multor bărbați. Ecranizarea, care are o aură orientală, aduce pe marile ecrane atmosfera magică întâlnită în „O mie și una de nopți”.

La Gomera (2019)

Cristi, un polițist român corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia, ajunge pe insula La Gomera, din Spania, pentru a învăța El Silbo, un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat îl va ajuta să îl elibereze pe Zsolt, un traficant aflat în arest la București, singurul care știe unde sunt ascunși banii.

La limita de jos a cerului (2013)

Viorel este un traficant de droguri care trăiește într-un orășel uitat de lume din Republica Moldova. Cel mai bun prieten al său îl târăște în visul lui nebun de a zbura cu un deltaplan stricat, mama sa îl bate la cap să își găsească un serviciu, iar femeia pe care o iubește urmează să plece cu iubitul care trebuie să iasă din arest.

Lebensdorf (2021)

Producția spune povestea lui Ducu Dobrescu, un scriitor care se confruntă cu un divorț și criza vieții mijlocii. El pleacă din București pentru a prelua o rezidență de creație la Berlin și astfel ajunge să penduleze între două țări și două femei: Andra, soția sa temperamentală, și Giulia, marea lui dragoste din tinerețe, stabilită acum într-un sat din Germania. În încercarea de a-și reconstrui viața, Ducu va trece printr-o serie de întâmplări când mai stranii, când mai amuzante.

Legații (2022)

Un grup de tehnicieni în IT pleacă la munte, pregătiți pentru un final de săptămână sub formă de team building. După o noapte de petrecere, ei află că de data aceasta vor face ceva diferit, și anume o drumeție de 24 de ore, în timp ce sunt legați cu o frânghie unul de celălalt. Filmul a avut premiera în România pe platforma de streaming online Netflix (filme românești pe Netflix).

Legături bolnăvicioase (2006)

Scenariul filmului are la bază romanul omonim al scriitoarei Cecilia Ștefănescu, care este și scenaristă alături de Răzvan Rădulescu. Pelicula tratează un subiect incitant, o poveste de dragoste neobișnuită situată în lumea unor tineri debusolați care trăiesc sentimente contradictorii. Ei încep să exploreze misterele dragostei și învață să suporte rănile provocate de iubire, dar și de viața de zi cu zi.

Live (2015)

Ema este o prezentatoare TV de succes și gazda unei apreciate emisiuni de investigații. Succesul emisiunii depinde major de rating, iar Ema este dispusă să își pună la bătaie sănătatea, dar și resursele pentru a scoate adevărul la iveală. Unul dintre cazuri o aduce în mijlocul unui scandal de proporții care îi va schimba dramatic viața. Ema va fi prinsă în strânsoarea unei uriașe și periculoase mașinării care demască cele mai controversate personaje politice ale momentului.

Love Bus: Cinci povești de dragoste din București (2014)

Este un film omnibus format din cinci episoade separate, având fiecare câte o poveste de dragoste care se petrece în câte un cartier din București. Filmul a fost turnat în regim independent, cu studenți proaspăt absolvenți ai Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” și reprezintă debutul lor colectiv pe marile ecrane din țară (filme românești pe Netflix).

Love Sorry (2022)

Când o vedetă ajunge la ea în oraș, Ramona face tot ceea ce îi stă în putință pentru a-l întâlni, iar împreună cu cele trei prietene ale sale, Anca, Crina și Doina, vor trece printr-o serie de aventuri extrem de amuzante pentru a-și atinge scopul.

Luca (2020)

Luca decide să meargă într-o excursie de o zi în Bulgaria. La biroul vamal, locotenentul poliției îl găsește cu o bancnotă de 50 de dolari ascunsă în rect, iar Luca este bătut cu sălbăticie. Câțiva ani mai târziu, încercând să își creeze o carieră ca actor, Luca lucrează ca șofer de taxi în New York și ajunge să fie martorul unei crime. Până la proces, Luca se ascunde în România sub o altă identitate, însă ajunge să îl întâlnească din nou pe polițistul care l-a bătut, care acum este șef al Protecției Martorilor din România, care încearcă să îl șantajeze.

Lumea e a mea (2015)

Lungmetrajul aduce în fața reflectoarelor povestea Larisei, o adolescentă ca oricare alta din Constanța. Larisa vrea multe de la viață și își dorește să aibă bani, influență, popularitate și respect. Iar acum, fiind îndrăgostită, va face totul pentru a le obține. Pelicula este un film colorat și amar, viu și strident, despre revolta unei generații pentru care notorietatea se măsoară în aprecieri pe Facebook.

Luna verde (2010)

Lungmetrajul românesc reprezintă un road-movie despre generația tânără și problemele sale. Este o poveste contemporană cu tineri aflați în căutarea fericirii pe care și-o închipuie venind din întâlniri pe nevăzute cu persoane agățate pe internet, din achiziționarea de obiecte de artă, din conducerea unei mașini de lux, din muzica psihedelică, din piesele de teatru, din sumele de bani și din dragoste.

Mantaua (2021)

Sub bagheta regizorală a lui Alexandru Lustig, filmul propune o suită de performanțe actoricești. În rolul principal asistăm la revenirea unui maestru al comediei românești, Virgil Ogășanu, pe care la cei 80 de ani îl regăsim plin de o tinerețe creatoare. Asistăm la un cumul de portrete viu colorate. O farsă tragică, cultivând grotescul, caricatura și alegoria, despre derizoriul și urâțenia unei lumi. Chiar dacă, peste secole, copistul a fost înlocuit cu copiatorul și mantaua de postav cu canadiana de fâș, natura umană a rămas aceeași.

Marița (2017)

Pelicula este un road-movie care încearcă să surprindă un moment de trecere din existența unui tânăr, acela al desprinderii de tată. Miza este aceea ca spectatorii să petreacă suficient timp cu tatăl, să se familiarizeze atât de mult cu prezența și cu poveștile lui încât să li se pară lor înșile greu să se despartă de el.

Marți, după Crăciun (2010)

Paul este căsătorit cu Adriana și au o fată de 8 ani, Mara. De șase luni, Paul are o relație extraconjugală cu Raluca, dentist de meserie. Bărbatul se chinuie să găsească timp pentru Raluca, familie și goana după cumpărături și hotărăște să își ducă fiica la dentist încă o dată înainte de Crăciun, însă o schimbare în programul Adrianei le aduce pe cele două femei în aceeași încăpere pentru prima oară.

Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor (2017)

Pelicula spune povestea lui Doru, un tăietor de lemne rămas văduv de o săptămână. Doru știe că va trebui să o ducă înapoi la orfelinat pe Meda, fetița pe care a avut-o în asistență maternală. Ca să o păstreze pe Meda acasă și să poată depune dosarul pentru asistență, Doru trebuie să facă rost de bani. Însă într-o localitate izolată, unde doar mersul la tăiat de lemne și vânzarea vacilor pot aduce bani, Doru este forțat să accepte să participe la o acțiune de braconaj.

Mia își ratează răzbunarea (2020)

Mia, o tânără actriță, este pălmuită de prietenul ei. Este astfel încălcată o graniță. Fata se întoarce acasă și își plănuiește răzbunarea. Are ideea de a înregistra o partidă de sex și de a o trimite boxeurului de dame. Trebuie doar să găsească bărbatul cu care să facă înregistrarea și lucrul se dovedește nu atât de simplu. Mia va avea ocazia să reflecteze asupra diverselor aspecte din propria viață, asupra trecutului și violenței. Calea răzbunării o conduce la o criză emoțională.

Miami Bici (2019)

Filmul prezintă povestea lui Ion și Ilie, doi tineri care pleacă la Miami în toiul iernii pentru a trăi visul american, dar și visul românesc de a se îmbogăți rapid. Odată ajunși, se regăsesc în mijlocul planului lui Mișu. Implicați involuntar în afacerile dubioase ale lui Mișu, dar fiind în secret sfătuiți de Gelu, mentorul lor, cei doi se luptă pentru a supraviețui în Statele Unite (filme românești pe Netflix).

Minte-mă frumos în Centrul Vechi (2016)

Pelicula spune povestea a cinci tineri actori care muncesc pentru a pregăti un spectacol într-un teatru din Centrul Vechi din București. Doru, Dora, Luci, Alecu și Freddy alcătuiesc un armonios pentagon amoros. Dora și Luci sunt îndrăgostite de Doru, dar Doru este îndrăgostit de jocurile de noroc. Alecu este îndrăgostit de Dora, dar se mulțumește cu Luci, iar ea se mulțumește cu toți.

Miracolul din Tekir (2015)

Mara este vraciul unui sat de pescari din Delta Dunării și se folosește de un nămol special pentru a trata sătenii. Când Mara rămâne însărcinată și povestește sătenilor că sarcina se datorează nămolului și nu unei persoane, sătenii o acuză de vrăjitorie și o alungă. Mara își ascunde sarcina și reușește să își găsească un loc de muncă într-un hotel de lângă lacul Techirghiol, care funcționează ca o clinică și centru spa pentru oamenii înstăriți, unde o întâlnește pe Lili, unul dintre clienți.

Mirciulică (2022)

Mircea, un tânăr în vârstă de 30 ani din Gherla, pică un examen de magistratură la București și este nevoit să se întoarcă acasă și să locuiască cu părinții lui. Forțat de împrejurări, se angajează la un baron local care deține o firmă de salubritate, dar lucrurile se complică atunci când ajunge să lucreze pentru soția acestuia.

Mo (2019)

Mo și prietena ei sunt prinse copiind de către cel mai sever profesor din facultate. După ce îl roagă să le mai lase să dea încă o dată examenul, profesorul le invită la el acasă, unde cele două studente vor fi supuse unui examen neașteptat. Totul pare să fie o glumă, până în momentul în care Mo ajunge să își piardă controlul.

Moon Hotel Kabul (2018)

Un cinic jurnalist de investigație combină abil adevărul cu ficțiunea în reportajele sale. Apoi vine o zi când ceva similar se întâmplă în propria lui viață. Filmul pune întrebări despre adevăr, dragoste și prețul pe care decidem să îl plătim pentru ele.

Moromeții 2 (2018)

Pelicula continuă povestea familiei lui Ilie Moromete și îl are în rolul principal pe Niculae. Peste lumea pe care o cunoșteau, în care cel mai important lucru era să ai pământ pe care să îl muncești, trecuse un război. Toată ordinea vieții lor se schimbă deodată cu venirea noului regim care propovăduiește egalitatea. Se șterg diferențele într-un mod forțat și violent, iar albul devine negru și invers. Obsesia pentru pământ a lui Moromete a rămas exact la fel ca și înainte.

Neidentificat (2020)

În timp ce traversează o perioadă dificilă, polițistul Florin Iespas devine obsedat de un posibil caz de incendiere, rămas nerezolvat, în urma căruia au rezultat două victime. Convins că Bănel, un tânăr de etnie rromă, este implicat în tragedie, încearcă să construiască un caz împotriva lui, jucându-se deloc discret cu limita dintre etica profesională și abuzul de putere. Lucrurile iau însă o turnură neașteptată atunci când mai multe detalii din viața lui Florin ies la iveală.

Nu mă atinge-mă (2018)

Un regizor și personajele sale pornesc într-o cercetare personală despre intimitate. La granița fluidă dintre realitate și ficțiune, filmul urmărește călătoriile emoționale cu o privire profund empatică. Prinși între dorința de intimitate și frica profundă de ea, Laura și Tomas încearcă să depășească vechi scenarii și mecanisme de apărare și să fie în sfârșit liberi (filme românești pe Netflix).

Nu sunt faimos, dar sunt aromân (2013)

Lungmetrajul este o dramă romantică ce descrie călătoria lui Toni, un regizor faimos, pornit în căutarea adevărului absolut despre originea neamului său. Mitul spune că acest adevăr este purtat de Armânamea, ultima descendentă din neamul său. Toni se întâlnește cu fete din întreaga lume cu speranța că soarta îi va scoate în cale adevărul și femeia la care visează. Va reuși să își ducă planul la bun final?

Nunta mută (2008)

Pelicula reprezintă un film despre cât de absurdă poate fi istoria și cum destine individuale pot fi distruse de societate, despre cum cea mai plină de viață comedie poate degenera într-o tragedie. O echipă de jurnaliști merge într-un oraș izolat pentru a filma un reportaj despre fenomenele paranormale. Satul este populat doar de femei în vârstă. Primul le povestește întâmplarea care a avut loc în anul 1953, atunci când Mara și Iancu au decis să se căsătorească.

Nunți, botezuri, înmormântări (2022)

Cum este să încerci să câștigi un milion de euro și să te alegi cu un milion de belele? Nu îți rămâne decât să începi să plătești polițe la ocazii festive, la nunți, botezuri și înmormântări. Este un film românesc de comedie regizat de Alexandru Lustig, după un scenariu scris de Adrian Lustig. Filmul este produs de Fundația Teatru Contemporan și a avut premiera la Festivalul TIFF de la Sibiu.

O lună în Thailanda (2012)

Filmul spune povestea lui Radu, care, în noaptea Anului Nou, descoperă că nu este mulțumit de viața lui sentimentală și decide să se despartă de prietena sa, Adina. Pornește într-o călătorie prin cluburile și petrecerile bucureștene în căutarea fostei iubite. Dar este oare ea femeia de care Radu are nevoie cu adevărat?

Occident (2002)

Pelicula reprezintă o privire ironică asupra situațiilor hazlii, alteori ridicole și de cele mai multe ori fără soluție în care ne aruncă viața în România de azi. Este o poveste despre întâmplare, despre coincidențe, despre surprize ale căror trasee în viață se întretaie, se suprapun și se condiționează, cel mai adesea mai presus de voința lor. Personajele care sunt principale într-o povestire devin secundare.

Octav (2017)

Când farmecul României interbelice începe să renască în amintirile lui Octav, o fetiță ce i se pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei pentru a îl ajuta să își redescopere bucuria de a trăi.

Odată pentru totdeauna (2022)

Pelicula spune povestea unui regizor de succes care trece printr-o perioadă a vieții sale în care se luptă cu depresia, în ciuda succesului pe care îl are în plan profesional. După ce își anunță familia că se reîntoarce în satul natal, ei decid să îl urmeze, și doar cu ajutorul lor reușește să depășească momentele dificile. De-a lungul filmului, încercarea lui Alex de a scăpa de depresie este împiedicată de diferite evenimente comice, însă descoperă adevăratul sens al vieții și că familia, iertarea și dragostea sunt leacul pentru absolut orice.

Oh, Ramona! (2019)

Filmul urmărește transformarea lui Andrei dintr-un adolescent într-un adult care își trăiește candid și autoironic prima poveste de dragoste, inocentă și neîmpărtășită, în alternanță cu a doua poveste, intensă și nebunească, dar incapabil să facă o alegere. Pelicula este realizată după o carte de Andrei Ciobanu.

Orizont (2015)

Încercând să își găsească norocul, Lucian și Andra, soț și soție, preiau în administrare o cabană pierdută undeva în Munții Apuseni. Lucrurile par să meargă bine până când Lucian realizează că tot ceea ce se întâmplă pe munte și la cabană este controlat de Zoli, un cap al mafiei tăierilor ilegale de păduri.

Panihida (2012)

Într-un mic sat din Republica Moldova, o femeie bătrână moare și își lasă în urmă fiul, pe Petru, și nepoata, pe Anișoara. Conform tradiției, întregul sat jelește și își ia rămas bun. După veghea de noapte, sătenii pornesc spre cimitir. Bătrânii cară sicriul greu pe cărări de piatră spre dealul sacru. Soarele arde pe cer și drumul pare fără sfârșit, dar este vin pentru potolit setea și cântece pentru potolit durerea. Bucuria este alături de deznădejde, iar la sfârșit viața învinge moartea.

Perfect sănătos (2017)

Andrei este un tânăr avocat cu sentimente contradictorii pentru tatăl său, Toma, un judecător respectat. Moartea suspectă a acestuia din urmă îl va face pe tânăr să înceapă o investigație pe cont propriu, parcurgând fiecare pas făcut de tatăl său de-a lungul ultimei sale zile. Această investigație se transformă într-o călătorie a maturizării pentru că Andrei va ajunge să își definească poziția față de tatăl său.

Planșa (2013)

Alex, fost campion la scrimă, retras din activitatea competițională din cauza unui accident la genunchi, primește șansa de a își relua activitatea sportivă din postul de antrenor. Anda este nou venită în echipa lui de scrimă și, prin prisma pasiunii comune pentru sport, cei doi dezvoltă o relație care trece dincolo de barierele profesionale. Martorul acestei povești este Mircea, iubitul și colegul de club al Andei. Gelozia lui o va aduce pe Anda în fața unei alegeri între carieră și relație.

Pororoca (2017)

Filmul spune povestea lui Tudor și a Cristinei, doi tineri care duc o viață de cuplu obișnuită, fără griji aparente, altele decât cele inerente, legate de creșterea și educația celor doi copii, Maria și Ilie. Într-o duminică, Tudor iese cu copiii în parcul din apropierea blocului. Într-o clipă de neatenție a tatălui, Maria dispare.

Poveste de dragoste (2015)

Pelicula prezintă povestea de iubire dintre doi tineri artiști. În preajma sărbătorilor de iarnă, într-un oraș din Transilvania, Sebastian și Aprilia încep o frumoasă poveste de dragoste. Doar că nu este atât de simplu precum pare. Aflată în aria de influență a trei bărbați, Aprilia este nevoită să își găsească echilibrul interior.

Povestea iubirii (2016)

Filmul urmărește povestea de dragoste dintre Leo și Alma, doi tineri evrei din Polonia pe care ororile celui de-Al Doilea Război Mondial par să îi despartă pentru totdeauna, iar „The History of Love” este titlul cărții pe care Leo o scrie pentru Alma. După mulți ani, apariția ei misterioasă ajunge să conecteze oamenii.

Povestea unui pierde-vară (2018)

Petru este profesor de matematică la Politehnică și, în ciuda celor 42 de ani împliniți, duce o viață lipsită de griji. Serile lui se împart între ieșitul la bere cu băieții și vizitele la Irina, cu care este într-o relație pe care nu și-o asumă decât pe jumătate. Când Irina rămâne însărcinată, Petru este forțat să își schimbe stilul de viață și să se maturizeze în sfârșit pentru a putea da o șansă relației sale.

Poziția copilului (2013)

Filmul vorbește cu emoție, dar și cu umor, despre relația dintre o mamă dominatoare și fiul ei. Este un film despre traumele sufocării copiilor prin dragoste, despre amprentele pe care le lasă părinții asupra personalității copiilor. În același timp, filmul este o radiografie de clasă înaltă, vorbind despre trafic de influență și corupție la nivel mic în instituțiile de bază ale societății și extensiile acestora asupra întregului sistem social și economic din România.

Pup-o, mă! (2018)

Pelicula reprezintă o comedie de situație în care urmărim trei ciobani trecuți de vârsta însurătorii, dar care în niciun an de Ziua Lânii nu au avut prilejul să coboare de la stână în sat și să pupe și ei o mândră. Ținuți din scurt de un baci obsedat de avere, cei trei își petrec această zi cu oile și câinii. Când își pierd orice urmă de speranță, două fete de la București își proptesc mașina în gardul stânii lor.

Pup-o, mă! 2: Mireasa nebună (2021)

În comuna Răchițele se spune că cine te pupă de Ziua Lânii acela îți va fi partener de viață într-un trai lung și îmbelșugat. Cea de-a doua parte din seria „Pup-o, mă!” este povestea a trei frați ciobani care au trecut de mult de vârsta însurătorii și vor cu disperare să pupe o mândră de Ziua Lânii (filme românești pe Netflix).

Pup-o, mă! 3: Ouăle, franceza și ardelenii (2023)

În ultima parte a trilogiei „Pup-o, mă!”, numită „Ouăle, franceza și ardelenii”, Tică, singurul rămas neînsurat, este păcălit de frații săi că a ajuns la vârsta la care ori se însoară, ori înnebunește. Lucrurile se complică atunci când în decor intră un popă străin, o franțuzoaică feministă care vrea să împiedice cu orice cost Ziua Lânii și trei mândre care nu mai știu cum au ajuns la stâna din sat.

Puzzle (2013)

Valorile au suferit o schimbare dramatică și au determinat transformarea multor destine individuale. Un executor judecătoresc frustrat de existența solitară și lipsită de pasiune își dă seama că cei din jurul său nu fac altceva decât să se folosească de el. Deși are o familie frumoasă și este căsătorit de mulți ani cu Lena, realizează că singurul prieten îi este un bătrân scriitor pe care îl cunoaște când ajunge să îl evacueze din propria locuință (filme românești pe Netflix).

Quod Erat Demonstrandum (2013)

În România anului 1984, decizia unui matematician de a publica o lucrare într-o revistă a unei universități americane, fără să ceară permisiunea autorităților comuniste, va declanșa un lanț de evenimente care va schimba viețile celor din jurul său. Până la urmă, nu există decizii fără consecințe. Filmul a fost câștigător al concursului CNC, la sesiunea din decembrie 2010, cu 1,4 milioane de lei.

SNUPD: Să nu uiți până diseară (2020)

Proaspăt liberat din închisoare după o condamnare pentru furt calificat, Bâtfoi recidivează pentru a-i oferi iubitei sale un inel de logodnă. Spre ghinionul său, barul pe care a ales să îl jefuiască se dovedește a fi unul de polițiști. Dar asta nu este cea mai mare problemă a lui. O descoperire macabră, în curtea polițistului jefuit, îl aduce pe Bâtfoi într-o situație tot mai complicată.

Secretul fericirii (2018)

Într-o seară petrecută între prieteni, Tom își împinge soția și amicul în situații mai mult decât absurde și caută să îi dezvăluie secrete bine păzite. Cei doi prieteni descoperă că fericirea cuiva este posibilă doar dacă altcineva este nefericit pentru că resursele de fericire sunt extrem de limitate în societatea noastră.

Secretul lui Zorillo (2022)

Producția ne poartă în vremuri imemoriale, când dacii sunt amenințați de invazia romană. Conduși de însuși Zamolxis, dacii pun la punct ultimele pregătiri pentru planul lor secret, care ar putea schimba soarta lumii. Este vorba de călătoria spre jumătatea întunecată a lunii, unde ar trebui să pună mâna pe cristalul eteric. Dar lansarea navetei prin programul lor spațial mai are nevoie de ceva: capturarea unei ființe ce poartă vibrația magică secretă, și anume pârșul argintiu tărcat cu blana scurtă, care își face apariția doar o dată pe an, într-o noapte de vară.

Selfie (2014)

În loc să stea acasă și să învețe pentru examenul de Bacalaureat, trei absolvente de liceu decid să plece la mare și să își termine adolescența în stil rebel. Iasmina, Roxana și Ana sunt hotărâte să se distreze și să uite de responsabilități în ultimele două zile dinainte de examenul maturității, iar asta înseamnă să încalce orice regulă și să facă tot ce le trece prin cap, fără să țină cont de consecințe.

Selfie 69 (2016)

Ce se întâmplă când amesteci filozofia de viață cu starea poetică? Rezultă o poveste de iubire plină de adrenalină, senzualitate și umor. Filmul spulberă mitul potrivit căruia căsnicia nu aduce fericirea. Dar pentru a ajunge la această concluzie, Roxana, Iasmina și Ana trebuie să treacă prin capcanele și pericolele care apar în urma unui pariu: care dintre ele se mărită prima în trei zile?

Soldații. Poveste din Ferentari (2017)

Filmul spune povestea lui Adi, un antropolog de 40 de ani, părăsit de curând de iubita lui, care se mută în Ferentari pentru a documenta un doctorat despre manele. Acolo îl întâlnește pe Alberto, un rrom sărac, fost pușcăriaș, care promite să îl ajute să cunoască cântăreți. Destul de repede, cei doi încep o relație în care Adi îl hrănește pe Alberto cu planuri improbabile de ieșire din sărăcie, iar Alberto pe Adi cu vorbe dulci bine ticluite. Când banii se termină, amândoi se trezesc captivi într-un apartament în care se iubesc sincer și se folosesc unul de altul.

Străjerii (2018)

Aflați în vacanță în tabăra Străjerii, copiii trec printr-o mulțime de peripeții. Cei mici învață orientarea, escaladează munți, construiesc diguri, spun povești de groază la focul de tabără și ajung să se îndrăgostească (filme românești pe Netflix).

Și caii sunt verzi pe pereți (2012)

Filmul prezintă o poveste despre iluzia de îmbogățire. Într-o țară în care poveștile izbitoare de a te îmbogăți se găsesc la fiecare pas, cineva crede că un astfel de lucru nu este doar posibil, ci și realizabil. Scenariul urmează două destine, cel al unui cuplu care ar fi putut deveni bogați și cel al unor adulți care din cauza lipsei de cunoștințe cu privire la tehnologia modernă sunt păcăliți pe e-mail, intră într-o loterie online falsă și își pierd toate economiile (filme românești pe Netflix).

Tabăra (2021)

Filmul spune povestea unor copii care ajung într-o tabără de deztehnologizare în care sunt învățați să scape de dependența de tehnologie, de la telefoane până la social media și tablete. Filmul are un scop moralizator, însă este combinat cu mult umor și intrigi interesante. Este un film românesc independent și totodată ultimul proiect al trupei 5Gang, fiind distribuit în cinematografe de Vertical Entertainment.

Tata mută munții (2021)

Mircea Jianu, un fost ofițer de informații, află că fiul său a fost declarat dispărut în munți. Se duce în grabă spre locul tragediei, ca orice părinte îngrijorat, în speranța că îl va găsi pe tânăr viu și nevătămat. Dar după câteva zile de căutări zadarnice, Mircea decide să își adune propria echipă de salvatori, intrând în conflict cu echipa locală. Încet, încet, tatăl care, în frământarea lui, refuză să accepte evidența, devine prizonierul unei bătălii încrâncenate între om și natură.

Teambuilding (2022)

Emil lucrează prea mult, asta îi reproșează superiorii săi. Pentru a-i mai tempera energia, Oprea îl promovează ca lider în departamentul de call center. Emil nici nu apucă bine să se integreze că Oprea vine cu o nouă propunere, să restructureze tot departamentul și să îi înlocuiască cu o inteligență artificială. Emil îi propune un pariu, dacă îi aduce Cupa Veseliei, Oprea va păstra departamentul. Dacă nu, îi dă afară pe toți. Emil, împreună cu colegii săi, pleacă în teambuilding unde se vor bate pentru Cupa Veseliei cu echipele PLM Global din Ardeal, Moldova și Oltenia.

Ultimul zburător (2014)

Filmul începe în anul 2012, când oamenii trăiesc într-o lume dezvrăjită și nu mai cred în povești și în Zburători. Ultimul dintre aceștia, Zanoni se afla refugiat într-un vechi conac boieresc, împăcându-se cu ideea că fetele nu mai visează să fie răpite. La insistenta bunului său prieten, Zanoni pleacă în căutarea unei noi idile. Din întâmplare ajunge la concertul unei fete, cea care îi va schimba radical percepția asupra vieții și a existenței sale de Zburător. Eliza este o frumoasă tânără de 22 de ani, cântăreață, aflată la debutul personal în industria muzicală.

Un etaj mai jos (2015)

După ce are ghinionul de a fi martor la o altercație domestică care se sfârșește cu o crimă, Pătrașcu trebuie să înfrunte doi vecini foarte apropiați. Unul se dovedește a fi chiar bizarul ucigaș, în timp ce celălalt se dovedește a fi propria sa conștiință.

Un om la locul lui (2018)

Petru este inginer într-o companie și se pregătește să se căsătorească cu iubita sa care este însărcinată. Viața sa aparent liniștită este dată peste cap atunci când o colegă cu care Petru are o relație adulteră suferă un accident grav de muncă. Petru nu reușește să se împace cu gândul că noua sa viață abia începe în timp ce a ei pare a se fi sfârșit. Având în vedere că situația este în mod obiectiv iremediabilă, Petru își asumă riscul de a căuta un echilibru imposibil între cele două relații.

Un pas în urma serafimilor (2017)

Filmul spune povestea lui Gabriel, un adolescent care își dorește să devină preot și intră într-un seminar teologic ortodox. Inițial încearcă să se adapteze mediului, dar în cele din urmă își dă seama că sistemul este complet corupt și abuziv. După un timp, el și alți trei colegi sunt etichetați de consiliul școlii drept elevi problemă. Prinși în lupta pentru putere între un preot incoruptibil și un profesor laic viclean și corupt, elevii învață că minciuna, furtul, manipularea și trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să și le însușească pentru a rezista în seminar.

Urma (2019)

Anton, un pianist celebru, este dat dispărut. Polițistul care preia cazul află treptat despre destinul zbuciumat al artistului, relațiile sale bizare și deciziile care au declanșat un vârtej de evenimente surprinzătoare. După moartea părinților săi, Anton devenise obsedat de fericirea surorii sale dincolo de limitele iubirii fraterne.

Ursul (2011)

Noul director al Circului de Stat încearcă să rezolve problemele financiare ale instituției prin vânzarea singurului urs, bătrân și pe moarte, unui vânător german. Mânați de pasiunea pentru meserie și de dragostea pentru urs, artiștii circului se împotrivesc și îl urmăresc pe acesta până în locul unde urma să aibă loc tranzacția.

Zavera (2019)

Ștefan, inginer de profesie, are un blocaj existențial la moartea celui mai bun prieten al său, arhitectul Nic Papahontu, de care este legat prin tot ceea ce a făcut până acum în viață. Nic reprezintă tot ceea ce își dorea Ștefan de la viață, și anume carismă, talent, dezinvoltură, o mare cultură și o știință a oamenilor. Ce se întâmplă în clipa în care Nic moare accidental, iar Ștefan este obligat să deschidă ochii asupra vieții din jurul lui și să ia o serie de decizii importante?

Zăpadă, Ceai și Dragoste (2020)

Filmul spune povestea a trei prieteni care, printr-o conjunctură mai puțin fericită, ajung la închisoare. Acolo își plănuiesc evadarea și cu ajutorul unui mafiot local reușesc sa evadeze doar pentru a putea pregăti următorul lor jaf. Pelicula este o producție marca Zolit Film, în regia lui Cătălin Bugean, după un scenariul scris de Andreas Petrescu și îi are în distribuție pe Alex Velea, Alina Pușcaș și Anca Dinicu.

Amănunte zilnice despre grila Netflix găsiți pe grupul Netflix&Zen. Dacă vă înscrieți nu uitați să menționați că ați aflat de acest grup de pe Raftul cu Filme.

Marius Popa

În ultimii 36 de ani, cel puțin 20 de ani i-am petrecut urmărind o grămadă de filme. Listele mele de titluri de pe IMDb au devenit deja neîncăpătoare, fapt pentru care am pus hotărât piciorul pe frână și m-am apucat de scris. În timpul liber îmi petrec timpul încercând să nu mai apăs butoanele de play de pe Netflix și HBO Max.

8 comentarii

    • Fiecare are părerea sa cu privire la filmele românești. Gusturile nu se discută și nimic mai mult. Noi nu impunem la ce să se uite fiecare. În articolul de față am prezentat doar o listă completă cu filmele românești care pot fi vizionate pe platforma de streaming online Netflix.

  • Mulțumesc pentru această listă! Chiar eram curios să aflu care sunt filmele românești care se pot vedea pe Netflix. Titluri ca „Miami Bici” și „5Gang” observ că tot sunt împinse în față, însă aflu cu bucurie că se regăsesc și filme numai bune de vizionat. Cu drag observ că se pot vedea legal și online titluri ca „O lacrimă de fată”, realizat înainte de anul 1989.

    • Urmează încă o actualizare a listei cu filmele românești disponibile pe Netflix. Din ce am observat, se pare că sunt peste o sută de titluri disponibile pentru vizionare.