Raftul cu filme

Top 19 cele mai bune filme românești care pot fi urmărite pe Netflix (octombrie 2019)

cele mai bune filme românești pe Netflix, filme românești pe Netflix
Imagini via IMDb

De când Uniunea Europeană a hotărât să oblige platformele de streaming online să ofere 30% conținut local pentru vizionare, românii se pot bucura de filme românești pe Netflix. Platforma a început de la un timp să cumpere drepturile de difuzare pentru tot mai multe producții din țara noastră, fapt pentru care poți viziona în mod legal filme românești pe Netflix din confortul casei tale.

În momentul de față există un număr total de 19 filme românești pe Netflix, fiecare dintre acestea fiind regăsit în lista creată de Raftul cu Filme. Atunci când vom vedea că vor apărea și alte producții locale noi, acestea vor fi verificate pe IMDb și adăugate în clasamentul pe care îl poți parcurge ceva mai jos.

Cum a fost realizată această listă de filme: fiecare dintre cele 19 cele mai bune filme românești pe Netflix au fost căutate pe platforma IMDb, iar ordinea a fost realizată după nota persoanelor care au vizionat fiecare producție în parte. De altfel, este posibil ca nu toate titlurile românești disponibile pentru vizionare pe Netflix să se regăsească în această listă, fapt pentru care primim noi recomandări.

19. Faci sau taci (2019)

Cu sprijinul autorităţilor spaniole, poliţia română pune la cale un plan îndrăzneţ şi periculos deopotrivă pentru a demasca o organizaţie criminală şi a-l captura pe lider. Comedia se instalează odată cu vizita unui oficial spaniol care îi pune în mare dificultate pe funcţionarii români. La „Hola, mamacita, Shakira, Pique” se rezumă tot vocabularul lor în spaniolă şi cam tot atâtea înţeleg ei din directivele oficialului.

18. Oh, Ramona! (2019)

Filmul urmărește transformarea lui Andrei dintr-un adolescent într-un adult care își trăiește candid și autoironic prima poveste de dragoste, inocentă și neîmpărtășită, în alternanță cu a doua poveste, intensă și nebunească, incapabil să facă o alegere. Pelicula este o rescriere de film a cărții lui Andrei Ciobanu.

17. Perfect sănătos (2017)

Andrei este un tânăr avocat cu sentimente contradictorii pentru tatăl său, Toma, un judecător respectat. Moartea suspectă a acestuia din urmă îl va face pe tânăr să înceapă o investigație pe cont propriu. Va parcurge fiecare pas făcut de tatăl său de-a lungul ultimei sale zile pentru a afla ce s-a întâmplat cu acesta.

16. Dragoste & Design (2014)

Filmul o are în rolul principal pe Giulia Nahmany, o vedetă autohtonă care joacă rolul lui Danielle, o româncă plecată la New York, acolo unde devine redactor de modă pentru o revistă cunoscută. Atunci când șefa acesteia, Vivien, își însușește creația sa, aceasta își pierde locul de muncă și iubitul.

15. Breaking News (2017)

După moartea tragică a operatorului său, Alex face un reportaj „In Memoriam„ despre viața acestuia. Cu trei zile înainte de Crăciun, într-un oraş de pe litoralul Mării Negre, Alex pune laolaltă un puzzle al existenței lui, totul văzut prin ochii încercatei lui fiice adolescente, alături de care duce reportajul la bun final.

14. Selfie (2014)

În loc să stea acasă și să învețe pentru Bacalaureat, trei proaspăt absolvente de liceu decid să plece la mare și să își termine adolescența în stil rebel. Iasmina, Roxana și Ana sunt hotărâte să se distreze și să uite de responsabilități în ultimele două zile de dinainte de examenul maturității, iar asta înseamnă să încalce orice regulă și să facă tot ce le trece prin cap, fără să țină cont de consecințe.

13. Întâlniri încrucișate (2009)

Narațiunea filmului este conformă cu ideea că orice întâlnire este, în mod inevitabil, o experiență a sinelui, dar care îi afectează pe cei care se întâmplă să fie implicați. Destinele a trei personaje, Gabriel, Mirela și Andrei, la prima vedere fără nicio legătură între ele, ajung să se întâlnească și să se influențeze reciproc.

Gabriel este DJ, vedetă la un post de radio. Este destabilizat de o vizită la penitenciarul în care este în detenție un condamnat pe viață care se spune că îi seamănă. Mirela este directoarea închisorii, dar care se întâmplă că a avut o legătură amoroasă cu colegul ei de breaslă. Iar Andrei, după ce a ispășit o pedeapsă de doi ani pentru o infracțiune, este pus în libertate.

12. Poveste de dragoste (2015)

Este un film despre iubirea dintre doi tineri artiști din zilele noastre. În preajma sărbătorilor de iarnă, Sebastian și Aprilia încep o frumoasă poveste de dragoste într-un oraș din Transilvania. Doar că nu e atât de simplu cum pare. Aflată în aria de influență a trei bărbați cu personalități puternice, Aprilia este nevoită să găsească echilibrul între viața de adult și alegerile unei inimi de copilă.

11. Departe de tine (2017)

Grant și Sofia formează un cuplu proaspăt căsătorit și își doresc să își formeze o familie. Schimbările din viața profesională a Sofiei îi fac să se mute din America la București, iar un an mai târziu relația lor ajunge în impas, fiind bântuită de promisiunile făcute și nerespectate. Sofia este acum o ființă sigură pe ea și ambițioasă, iar Grant încearcă, însă fără succes, să își scrie romanele.

10. Pup-o, mă! (2018)

Uită de flori, bomboane, cadouri scumpe sau orice efort de a cuceri persoana iubită. Dacă ți-a picat cu tronc, du-o de Ziua Lânii în comuna Răchitele și pup-o! Se spune că rămâne a ta pe viață și că o să duceți un trai îmbelșugat și lipsit de griji. Aceasta este premisa unei comedii de situație în care urmărim trei ciobani deja trecuți de vârsta însurătorii, dar care în niciun an de Ziua Lânii nu au avut prilejul să coboare de la stână în sat și să pupe și ei o tânără săteancă.

9. Selfie 69 (2016)

Filmul spulberă mitul urban potrivit căruia căsnicia nu aduce fericirea. Poate dimpotrivă! Dar pentru a ajunge la această concluzie, trei fete, Roxana, Iasmina și Ana trebuie să treacă prin capcanele, tentațiile și pericolele ce apar în urma unui pariu care devine viral pe Facebook: care dintre ele să se mărite prima în trei zile?

8. Marița (2017)

Filmul este un road-movie care încearcă să surprindă un moment de trecere din existența unui tânăr, și anume acela al desprinderii de tată. Miza este aceea ca spectatorii să petreacă suficient timp cu tatăl, să se familiarizeze cu prezența și cu poveștile lui, încât să li se pară lor înșile greu să se despartă de el.

7. Povestea unui pierde-vară (2018)

Petru este profesor de matematică şi, în ciuda celor 42 de ani împliniţi, duce o viaţă lipsită de griji. Serile lui se împart între ieşitul la bere si vizitele la Irina, cu care este într-o relaţie pe care nu şi-o asumă. Când Irina rămâne însărcinată, Petru este forţat să își schimbe stilul de viaţă şi să se maturizeze cât de repede.

6. Ghinionistul (2017)

Credem în noroc și ghinion, ne bazăm pe noroc în tot ceea ce facem și dăm vina pe ghinion pentru eșec. Aşa că filmul este despre noi toți, despre haz de necaz. Despre un tip prea prins în grijile zilnice şi prea convins că e urmărit de ghinion încât uită că unele lucruri depind doar de el pentru a îşi îndeplini visele.

5. Love Building (2013)

FIlmul este o comedie dramatică a cărei acțiune are loc într-o tabără menită să repare relații de cuplu ajunse într-un moment critic. Un număr de 14 cupluri ajunse în impas, ajutate de psihologul și profesorul taberei, încearcă să își reconstruiască poveștile de dragoste prin participarea la o serie de exerciții.

4. Despre oameni și melci (2012)

Fabrica Aro a dat faliment și urmează să fie privatizată într-o săptămână. Va fi cumpărată de o companie franceză care intenționează să o transforme în crescătorie de melci. Dintre cei 3.000 de muncitori pe care fabrica îi are, 300 își vor păstra locul de muncă. George, liderul de sindicat, trăiește cu o sumă modică.

Neputând să doarmă, într-o noapte vede o reclamă despre o bancă de spermă care plătește 50 de dolari pentru fiecare donație. Așa îi vine ideea de a salva fabrica și locurile de muncă ale colegilor săi. Dacă 1.000 dintre muncitori își vând sperma timp de o săptămână, ar putea strânge banii pentru a salva fabrica de la faliment. Așa ar putea să dea din nou drumul la producția fabricii.

3. Câini (2016)

Acțiunea este plasată în apropierea graniței cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraș, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine treptat martorul unor evenimente bizare. O senzație generală de amenințare plutește în aer.

2. De ce eu? (2015)

Filmul spune povestea lui Cristian, un tânăr procuror care încearcă să rezolve un complicat caz de corupție în tumultuosul context social și politic din România anilor 2000. Cristian investighează cazul unui coleg suspectat de luare de mită, fals și uz de fals și sustragere de documente. Ancheta are implicații la nivel înalt și îi spulberă tânărului încrederea în justiție. Încercând să descopere adevărul, Cristian intră într-o zonă periculoasă și se expune unor revelații dureroase și neașteptate.

1. Hawaii (2017)

Filmul este o poveste despre cum să ajungi la o moștenire de 3 milioane de dolari într-o vreme când un singur dolar deținut în casă era motiv să îți pierzi libertatea pe viață. Pelicula este un film de acțiune despre dragoste, dar și despre banii cu care îți poți cumpăra dacă nu fericirea, măcar libertatea de a alege să fii nefericit.

Răsfoiește mai multe liste și recomandări pe Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Un comentariu