Raftul cu filme

Top 92 cele mai bune filme românești care pot fi urmărite pe Netflix (aprilie 2019)

cele mai bune filme românești pe Netflix, filme românești pe Netflix
Imagini via IMDb

De când Uniunea Europeană a hotărât să oblige platformele de streaming online să ofere 30% conținut local pentru vizionare, românii se pot bucura de filme românești pe Netflix. Platforma a început de la un timp să cumpere drepturile de difuzare pentru tot mai multe producții din țara noastră, fapt pentru care poți viziona în mod legal filme românești pe Netflix din confortul casei tale.

În momentul de față există un număr total de 92 de filme românești pe Netflix, fiecare dintre acestea fiind regăsit în lista creată de Raftul cu Filme. Atunci când vom vedea că vor apărea și alte producții locale noi, acestea vor fi verificate și adăugate în clasamentul pe care îl poți parcurge ceva mai jos.

Cum a fost realizată această listă de filme: fiecare dintre cele 92 cele mai bune filme românești pe Netflix au fost căutate pe Cinemagia, iar ordinea a fost realizată după nota persoanelor care au vizionat fiecare producție în parte. De altfel, este posibil ca nu toate titlurile românești disponibile pentru vizionare pe Netflix să se regăsească în această listă, fapt pentru care primim noi recomandări.

92. Epava (2019)

Un tânăr găsește un film uitat cu mama sa răposată și pornește în căutarea realizatorilor peliculei pentru a afla mai multe despre trecutul ei, dar și a familiei.

91. Străjerii (2018)

Un grup de copii și însoțitorii lor explorează frumusețea naturii într-o tabără montană, dar trebuie să pornească în căutarea unui coleg care a făcut greșeala de a se aventura de unul singur în necunoscutul pădurii (filme românești pe Netflix).

90. 5Gang: Un altfel de Crăciun (2019)

De Crăciun, Selly dispare subit. Colegii lui, care se gândesc să îl înlocuiască în trupă, își dau seama că ar putea fi în pericol, încercând să îi dea de urmă. La puțin timp după ce îl găsesc, ajung cu toții să se împotmolească într-o situație precară.

89. Cap și pajură (2019)

Un bărbat primește o lovitură la cap într-un club de noapte și se simte din ce în ce mai rău, dar refuză să primească ajutor medical și așteaptă sosirea fratelui său.

88. O lună în Thailanda (2012)

De Revelion, în București, un tânăr de 20 de ani își părăsește iubita și își petrece seara încercând să se convingă că fosta sa iubită este dragostea lui adevărată.

87. Alt Love Building (2014)

Nouă cupluri participă la o tabără de weekend pentru a își repara relațiile zbuciumate, dar constată că îndrumătorii lor sunt mai neajutorați decât ei.

86. Când se lasă seara peste București sau metabolism (2013)

Explorând adevărul și ficțiunea din lumea cinematografiei, acest film în film ne arată un regizor îndrăgostit de o actriță din pelicula pe care o produce.

85. Marița (2017)

Un bărbat renunță la planurile de vacanță cu iubita sa pentru a își vizita mama și frații, reușind să își convingă tatăl înstrăinat să i se alăture pentru o revedere.

84. Perfect sănătos (2017)

Un avocat investighează ultima zi din viața tatălui său, un judecător a cărui moarte suspectă îi pune sub semnul întrebării relația cu tânăra soție, rămasă văduvă.

83. Un prinț și jumătate (2018)

Trei prieteni de o viață încropesc o familie excentrică, dar legătura lor strânsă este pusă la încercare atunci când unul dintre ei se îndrăgostește de un scriitor.

82. Kira Kiralina (2014)

În drama bazată pe romanul scris de Panait Istrati în 1923, o familie zbuciumată exploatează în periculos dorința, în epoca de la sfârșitul Imperiului Otoman.

81. Faci sau taci (2019)

În colaborare cu autoritățile din Spania, poliția din România demarează o misiune îndrăzneață de eliminare a unui grup destul de cunoscut de infractori, dar și de demascare a liderului acestuia.

80. Minte-mă frumos în Centrul Vechi (2016)

În timp ce repetă pentru o piesă de teatru în Centrul Istoric al orașului București, cinci actori dezvoltă un pentagon amoros în care își face loc iubirea.

79. Breaking News (2017)

Un reporter celebru este însărcinat cu elogierea unui coleg decedat și devine implicat în remedierea relației pe care acesta o avea cu fiica sa înstrăinată.

78. Un etaj mai jos (2015)

Viața unui om de rând este dată peste cap după ce trage cu urechea la o ceartă din blocul său și are impresia că a devenit martorul prologului unei crime.

77. Câinele japonez (2013)

În urma unei inundații devastatoare, un bărbat solitar din România rurală se străduiește să se împace cu pierderea și să reia legătura cu fiul său înstrăinat.

76. America, venim! (2014)

O trupă de teatru din România visează să joace pe marile scene din Statele Unite ale Americii și ajunge în orașul New York, unde se întâlnește cu un impresar local care le promite actorilor un turneu impresionant (filme românești pe Netflix).

75. În pronunțare (2018)

Aflat într-un impas marital și profesional, lupta dintre instinctul și rațiunea unui judecător izbucnește la suprafață și îi macină tot mai mult viața personală.

74. Miracolul din Tekir (2015)

Izgonită de acasă după ce rămâne gravidă în mod misterios, o vindecătoare caută să își salveze reputația și cunoaște o femeie care își dorește aceeași minune.

73. Oh, Ramona! (2019)

Nu vrea decât să o cucerească pe fata visurilor sale fără să se facă de râs în fața prietenilor. Chiar cere așa de mult de la viață?

72. Un om la locul lui (2018)

Deși își dorește tot mai mult să se căsătorească cu prietena lui gravidă, un inginer român are o aventură secretă cu soția unui coleg de muncă, aflată momentan în spital, însă adevărul urmează să iasă la iveală și să îi strice planurile actuale.

71. Vara s-a sfârșit (2016)

Cu doar câteva zile rămase până la o eclipsă solară, un tânăr plictisit de 14 ani, din România, ajunge să se împrietenească cu un nou venit în orașul său natal, care imediat îl implică într-o stratagemă destul de riscantă.

70. Luna verde (2010)

Aflat în căutarea adevăratei fericiri, un grup de tineri români pleacă într-o excursie cu mașina, urmând să aibă parte de o serie de evenimente neașteptate.

69. Soldații. Poveste din Ferentari (2017)

Pentru a își termina teza despre muzică, un antropolog se mută într-un cartier sărac, însă intră într-o relație precară și nu neapărat serioasă cu un fost pușcăriaș.

68. Comoara (2015)

Doi vecini faliți pun mână de la mână pentru a închiria un detector de metale de calitate și pornesc în căutarea unei posibile comori ascunse în apropiere.

67. Ilegitim (2016)

După ce un doctor este mustrat de către familie pentru trecutul său legat de avort, argumentele lui îi enervează pe fiul și fiica lui care au propria dilemă morală.

66. Al doilea joc (2014)

Urmărind în reluare un meci de fotbal jucat cu 25 de ani înainte, Adrian Porumboiu și fiul său analizează acest joc care a fost arbitrat chiar de către Adrian.

65. Lemonade (2018)

O femeie se mută cu fiul ei în Statele Unite ale Americii, unde ajunge să se căsătorească cu o persoană necunoscută, însă curând se va întreba până unde ar trebui să meargă pentru a obține rezidența personală permanentă.

64. The Wanderers (2017)

În Transilvania, un vânător de demoni dur dezgroapă secretul unui vechi conac și, odată cu el, entitatea demonică pe care doar el o poate distruge.

63. Charleston (2017)

Copleșit de durerea morții soției sale, un „bărbat adevărat” și autodistructiv îl întâlnește pe amantul mai tânăr și mai sensibil al răposatei soții.

62. Departe de tine (2017)

O femeie inginer ajunge să primească o ofertă de muncă mult visată în România, lucru care ajunge să provoace o criză maritală, căci mutarea înăbușă în fașă cariera de scriitor a soțului cuprins de dorul de casă.

61. Dragoste 1. Câine (2018)

Într-o pădure din vârf de munte, un vânător descoperă o femeie rănită pe care o ia în grijă, dându-și peste cap viața solitară și expunându-se la sentimente noi.

60. Întâlniri încrucișate (2009)

Întâlnirile aparent întâmplătoare între un DJ, un gardian și un condamnat sunt dezvăluite prin trei povești care se intersectează în jurul unei închisori din oraș.

59. Ursul (2011)

Un circ ambulant trece printr-o criză financiară, așa că directorul pornește la drum pentru a vinde unor vânători ursul companiei, însă artiștii se află pe urmele lui.

58. Heidi (2019)

Aflat în pragul pensionării, un polițist din România primește misiunea de a găsi mai multe prostituate date dispărute și ajunge să fie tot mai surprins de atracția pe care începe să o simtă pentru una dintre acestea (filme românești pe Netflix).

57. Să nu ucizi (2019)

În timp ce investighează moartea suspectă a unui pacient, un chirurg pediatru ajunge să descopere în lumea medicală o conspirație pe scară largă care îi dă peste cap atât cariera, cât și viața sa personală (filme românești pe Netflix).

56. Dragoste & Design (2014)

O editoare de modă își pierde iubitul și locul de muncă din New York, așa că se întoarce în România, unde o așteaptă vechi pasiuni și un posibil iubit chipeș.

55. Fixeur (2016)

Un jurnalist stagiar trebuie să pună în balanță etica și ambiția în încercarea de a obține un interviu cu o victimă a traficului de persoane, care este ferită de presă.

54. Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor (2017)

Un pădurar văduv luptă pentru custodia fiicei sale adoptate, dar dificultățile financiare îl obligă să ia în considerare soluții ilegale.

53. Povestea unui pierde-vară (2018)

Un profesor de matematică încearcă să înceteze relațiile cu alte femei atunci când iubita lui, cu care are o relație deschisă, rămâne însărcinată.

52. Aurora (2010)

În vârstă de 42 de ani, Viorel este un inginer disperat care ia măsuri deastice pentru a își curma suferința emoțională provocată de un divorț devastator.

51. Lumea e a mea (2015)

O adolescentă încăpățânată dintr-un mic oraș, dornică să își îndeplinească visurile, se îndrăgostește de afemeiatul satului și trece prin chinurile maturizării.

50. Pororoca (2017)

Un tată este copleșit de vină și rușine după ce fiica sa dispare de sub ochii lui, iar familia sa odată fericită se dezintegrează.

49. Domestic (2012)

O comedie discretă în care relațiile oamenilor din trei gospodării sunt puse serios la încercare de intruziunea unor animale în viețile acestora.

48. Sieranevada (2016)

Un medic român se întoarce acasă pentru a își comemora tatăl recent decedat, însă masa tradițională din sânul familiei este înlocuită de o serie bizară de dezbateri și acuzații mai mult sau mai puțin fondate.

47. Marți, după Crăciun (2010)

Paul Hanganu este îndrăgostit de două femei de ceva timp. Aflându-se acum la o răscruce, Paul se vede nevoit să aleagă doar una dintre ele. Filmul este o dramă semnată de regizorul român Radu Muntean.

46. Eu când vreau să fluier, fluier (2010)

Un tânăr delincvent răpește o asistentă socială și amenință să o omoare dacă mama lui nu promite să nu îl despartă de fratele lui mai mic.

45. Fotbal infinit (2018)

După un accident care îi distruge cariera, o fostă vedetă de fotbal din România devine birocrat și redefinește regulile celui mai popular sport al lumii.

44. Live (2015)

Cariera și viața personală ale unei ambițioase realizatoare de televiziune din România intră pe un tărâm periculos după ce emisiunea pe care o moderează amenință tot mai des cu demascarea unor personaje politice influente.

43. Ana, mon amour (2017)

Ana și Toma trăiesc o poveste de dragoste, iar Toma este lângă ea atunci când Ana are atacuri de panică. Dar pe măsură ce starea ei se ameliorează, el o ia la vale.

42. Arest (2019)

Un familist ajuns în custodia poliției din motive necunoscute are un coleg de celulă băgăreț care vrea cu tot dinadinsul să afle motivul pentru arest.

41. Orizont (2015)

Un cuplu se mută cu familia de la oraș pentru a patrona o pensiune în adâncul munților, însă se trezesc în mijlocul unui război dintre gangsterii locali și poliție.

40. La limita de jos a cerului (2013)

Într-un oraș mohorât, un traficant de droguri cu un prieten prea puțin ambițios, o mamă enervantă și o iubită nehotărâtă preia controlul asupra propriei vieți.

39. Nu sunt faimos, dar sunt aromân (2013)

Un regizor de film, membru al unei comunități etnice tot mai mici, caută „cel de-al 13-lea adevăr fundamental” al poporului său, precum și un suflet pereche.

38. Love Building (2013)

Trei terapeuți din România se văd complet depășiți de situație după ce își înființează o tabără pentru repararea relațiilor aproape eșuate.

37. 6,9 pe scara Richter (2016)

Nu îi erau de ajuns o soție deprimată, un rol complicat la teatru și o obsesie legată de cutremure. Acum îl are pe cap și pe tatăl său înstrăinat, sosit fără vreo veste.

36. Aliyah DaDa (2015)

De la aventurile primilor întemeietori și până la ororile războiului și secretele comunismului, acest documentar avangardist explorează istoria evreilor români.

35. București, unde ești? (2014)

Un documentar alert care analizează povestea protestatarilor români de pe străzile orașului București în anul 2012 care cereau demiterea președintelui țării.

34. Alice T. (2018)

Alice le-a făcut mereu probleme mamei și prietenilor ei, dar comportamentul său imprevizibil atinge noi culmi după ce aceasta descoperă că a rămas gravidă.

33. Câini (2016)

Un tânăr orășean melancolic vine într-un sat izolat pentru a vinde un teren primit moștenire, încep să apară amenințări și evenimente ciudate.

32. Despre oameni și melci (2012)

Pentru a își salva locul de muncă, niște muncitori disperați fac un plan aiuritor, și anume vor cumpăra fabrica lor de autoturisme înainte ca aceasta să devină fabrică de conserve de melci.

31. O lacrimă de fată (1980)

Descoperirea unei tinere înecate scoate la suprafață secrete întunecate atunci când un detectiv și o echipă de filmare dezvăluie un lanț de minciuni în sătucul ei.

30. Afacerea Est (2016)

O persoană bună la suflet, alături de prietenul său arțăgos, încearcă să facă tot mai mulți bani împreună, dar deși își pun speranțe tot mai mari în această afacere, ajung să aibă rezultate dubioase și mult prea multe necazuri.

29. Hawaii (2017)

În perioada comunistă, un bărbat încearcă să își revendice moștenirea de 3 milioane de dolari de la un unchi, dar guvernul se opune, vrând să păstreze banii.

28. Marfa și banii (2001)

Ovidiu, care are o mică afacere, acceptă oferta de a livra un pachet misterios pentru un escroc și pornește spre București însoțit de un prieten și iubita acestuia.

27. Selfie 69 (2016)

După o despărțire destul de dureroasă, trei prietene petrecărețe fac un pariu îndrăzneț, și anume cine se mărită prima în doar trei zile.

26. Bună! Ce faci? (2010)

Tentația le face cu ochiul la fiecare pas, iar după 20 de ani, căsnicia lor și-a pierdut scânteia. Un cuplu redescoperă pasiunea pe o cale mai puțin convențională.

25. Selfie (2014)

Cu două zile înainte de examenul de Bacalaureat, trei fete de liceu dau o fugă până la mare pentru un final exploziv al propriei adolescențe.

24. Moon Hotel Kabul (2018)

După o aventură de o noapte cu o traducătoare, un ziarist vânează adevărul după ce află că aceasta a murit în condiții cel puțin suspecte.

23. Ghinionistul (2017)

Un muzician ghinionist trece printr-o serie de evenimente nefericite, dar comice, care intervin între el și încercarea sa de a ajunge la o audiție.

22. Bacalaureat (2016)

Un tată are o dilemă în a alege ce este mai bun pentru fiica sa care urmează să absolve liceul și care este atacată cu brutalitate înaintea unui examen important.

21. Legături bolnăvicioase (2006)

Simpla prietenie dintre doi studenți se transformă într-o iubire destul de delicată, până în momentul în care o criză de gelozie nefirească le amenință relația.

20. Dimineața care nu se va sfârși (2016)

Forțată de împrejurări, o mamă aflată în străinătate își susține familia prin prostituție până când o revelație șocantă o împinge spre credință.

19. Pup-o, mă! (2018)

Disperați după iubirea adevărată, trei ciobani singuratici caută să sărute posibile partenere, sperând că acestea le vor deveni soții.

18. Moromeții 2 (2018)

Familia se adaptează greu la condițiile de după cel de-Al Doilea Război Mondial, iar mezinul lui Ilie Moromete este forțat să renunțe la liceu din cauza noilor realități.

17. Poziția copilului (2013)

După ce fiul ei, Barbu, ucide un copil cu mașina, Cornelia, o româncă înstărită, încearcă să se descotorosească de problemă cu sume de bani bine plasate.

16. Poveste de dragoste (2015)

El este violonist, iar ea este actriță. Amândoi luptă să își împlinească visurile și să își apere relația în timpul zilelor de Crăciun.

15. Amintiri din epoca de aur: dragoste în timpul liber (2009)

O colecție de mituri urbane, în care cetățenii de rând încearcă să își vadă de viață și să găsească iubirea sub pecetea unui straniu regim dictatorial.

14. A fost sau n-a fost? (2006)

În timp ce produce o emisiune despre căderea regimului comunist din România, în anul 1989, un prezentator de televiziune destul de cunoscut în comunitatea sa ajunge să descopere o serie de versiuni extrem de diferite ale celor întâmplate.

13. 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile (2007)

În ultimii ani ai regimului comunist din România, o studentă încearcă să facă întrerupere de sarcină, dar avortul este ilegal în epoca lui Nicolae Ceaușescu.

12. Marele jaf comunist (2004)

O analiză a jafului de la o bancă românească din anul 1959, în care tâlharilor li se cere să își reconstituie fapta pe platoul de filmare.

11. Secretul fericirii (2018)

După ce un bărbat descoperă relația secretă dintre soția lui și cel mai bun prieten al său, încearcă să le smulgă mărturisirea într-o noapte încărcată și tensionată.

10. Coborâm la prima (2018)

Pasagerii unui vagon de metrou oprit între stații încearcă să treacă peste diferențele dintre ei și să își redescopere umanitatea avută în comun.

9. De ce eu? (2015)

Un tânăr procuror primește un caz care îi poate schimba cariera și care îl implică pe colegul lui, apoi începe să se îndoiască de motivele din spatele acuzațiilor.

8. Miami Bici (2019)

Doi prieteni fug de iarna din România și încearcă să își găsească de lucru în Miami Beach, dar dau de probleme după ce noul lor șef se dovedește a fi un interlop.

7. Capace (2017)

Un joc destul de simplu pe care îl juca în copilărie l-a învățat să câștige tot mai mult în lumea afacerilor, iar acum îl poate ajuta să înfrângă o boală cruntă.

6. Occident (2002)

Trei destine ajung să se intersecteze în moduri complet neașteptate în această comedie dulce amăruie despre mai mulți tineri români care încearcă, și deseori eșuează, să emigreze în țările din străinătate.

5. Amintiri din epoca de aur: tovarăși, frumoasă e viața! (2009)

Această antologie de mituri urbane ilustrează circumstanțele bizare în care au trăit românii zi de zi, în timpul regimului comunist.

4. Moartea domnului Lăzărescu (2005)

În toiul unei pandemii, un suferind așteaptă ca boala să îi aducă sfârșitul în vreme ce este purtat între spitale pentru ca doctorii să îi găsească un diagnostic.

3. Cărturan (2019)

Un diagnostic șocant îl obligă pe un bătrân de la țară să își pună lucrurile în ordine, inclusiv să găsească o nouă casă pentru nepotul pe care l-a crescut singur.

2. Nunta mută (2008)

Moartea liderului sovietic Iosif Stalin impune unui tânăr cuplu din România să țină doliu chiar în ziua nunții, dar totul ia o întorsătură neobișnuită.

1. România neîmblânzită (2018)

Filmul explorează vastele zone sălbatice ale României și animalele de legendă care trăiesc în libertate, dar sunt supuse veșnicei schimbări a anotimpurilor.

Citește mai multe articole despre filme românești pe Raftul cu Filme. Urmărește pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

3 comentarii

  • Mulțumesc frumos pentru această listă! Chiar eram curios să aflu care sunt filmele românești care se pot vedea pe Netflix. Titluri ca „Miami Bici” sau „5GANG: Un altfel de Crăciun” observ că tot sunt împinse în față, însă acum aflu cu bucurie că se regăsesc și filme numai bune de vizionat. Cu drag observ că se poate vedea complet legal (și online) titluri ca „O lacrimă de fată”, realizat înainte de anul 1989. Sper să fie actualizată din când în când această listă!

    • Urmează curând o nouă actualizare a listei cu filmele românești disponibile pe Netflix. Din ce am observat se pare că sunt peste 100 de titluri disponibile pentru vizionare în momentul de față!