Raftul cu filme

Top 35 cele mai bune filme de urmărit pe HBO GO chiar acum (august 2020)

cele mai bune filme pe HBO GO
Colaj creat de Raftul cu Filme

Platforma de streaming online HBO GO, principalul competitor al platformei Neflix în România, oferă mii de filme, seriale, documentare, scurtmetraje, animații, show-uri de televiziune și producții originale proprii. În același timp, HBO GO oferă pentru vizionare și o mulțime de producții premiate la nivel mondial. Raftul cu filme îți prezintă o listă cu 35 cele mai bune filme pe HBO GO.

Lună de lună actualizăm lista cu cele mai bune filme pe HBO GO în funcție de peliculele care sunt aduse sau eliminate de pe platforma de streaming online. Dincolo de asta, acceptăm cu drag critica constructivă în comentarii în legătură cu ordinea sau poziția unor lungmetraje, propuneri noi, dar și idei pentru alte noi liste și recomandări. Acestea fiind spuse, iată cele mai bune filme pe HBO GO.

Cum a fost realizată această listă de filme: fiecare dintre cele 35 cele mai bune filme pe HBO GO au fost căutate pe platforma IMDb, iar ordinea a fost realizată după media notelor oferite de persoanele care au vizionat fiecare producție.

35. Bad Poems (2018) – 7,8 / 1.804 voturi

Tamas Merthner, în vârstă de 33 de ani, are inima frântă după ce iubita lui, Anna, care este cu o bursă la Paris, se desparte de el. În timp ce se adâncește în propria tristețe, Tamas începe să se gândească la trecut ca să își dea seama dacă dragostea există doar când aproape că dispare. Pe măsură ce încearcă să își revină, înțelege de ce societatea contemporană este atât de confuză, ceea ce ne oferă o privire subiectivă asupra prezentului Ungariei.

34. Sometimes in April (2005) – 7,9 / 4.925 voturi

Odată cu asasinarea președintelui Hutu pe 7 aprilie 1994, Rwanda este martora începerii uneia dintre cele mai mari atrocități din istoria recentă. Vegetația luxuriantă a țării, dealurile, văile, străzile, râurile și casele au fost îmbibate de sânge în timp ce populația Hutu a atacat cu furie populația Tutsi. Vecinii și prietenii s-au ucis între ei, iar unii oameni și-au omorât propriii copii și propriile rude.

33. Stuart: A Life Backwards (2007) – 7,9 / 9.462 voturi

Stuart Shorter a fost un vagabond care iubea suferința. Îi plăceau alcoolul și heroina. El are șansa să îl întâlnească pe scriitorul Alexander Masters, cu care a avut o prietenie neobișnuită. Alexander îi spune că ar dori să scrie biografia lui Stuart, iar acesta are o idee despre cum să facă această carte să fie una mult mai incitantă. Pe măsură ce prietenia lor se dezvoltă, bărbatul îi povestește multe.

32. All That Jazz (1979) – 7,9 / 26.987 voturi

Filmul spune povestea unui foarte talentat coregraf care are tot felul de obsesii legate de profesie și de viața personală. Din această cauză, totul se va nărui pentru el. Joe Gideon încearcă să stabilească un echilibru între implicarea sa în cea mai recentă producție de pe Broadway și editarea unui film de la Hollywood.

31. The Normal Heart (2014) – 7,9 / 32.913 voturi

Filmul spune povestea dramatică, emoționantă și exasperantă a primelor zile ale crizei HIV din New York, aruncând o privire la politica sexuală a națiunii în timp ce activiștii homosexuali și aliații lor din comunitatea medicală luptă să expună adevărul despre epidemia apărută unei țări care refuză să accepte situația.

30. Almost Famous (2000) – 7,9 / 246.430 voturi

William Miller are 15 ani și este angajat de revista Rolling Stone pentru a scrie un articol despre Stillwater, o formație rock care se afla în plină ascensiune. Cel mai important pas pe care William îl face către maturizare este acela de a scăpa de sub observația mamei sale, o femeie protectoare. William își trăiește visul, plecând în turneu cu trupa, cu o gașcă de fete, și speră să scrie reportajul vieții lui.

29. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004) – 7,9 / 530.071 voturi

Harry, Ron și Hermione, acum adolescenți, se întorc pentru cel de-al treilea an la Hogwarts, unde trebuie să se confrunte cu Sirius Black, un prizonier care a evadat din închisoare și care reprezintă o amenințare pentru tinerii vrăjitori. Harry și prietenii lui își petrec anul învățând cum să manevreze un Hippogriff.

28. Her (2013) – 8,0 / 520.199 voturi

Plasat într-un viitor nu prea îndepărtat, filmul regizat de Spike Jonze îl are în centrul său pe Theodore Twombly, un scriitor complex și sentimental. Zdrobit de durere după ce a trăit finalul unei relații de lungă durată, ajunge să fie captivat de un sistem de operare nou, foarte avansat și personalizat pentru fiecare utilizator.

27. Groundhog Day (1993) – 8,0 / 567.261 voturi

Înzăpezit în timpul unei călătorii spre Pennsylvania, acolo unde trebuie să facă un reportaj despre festivitățile anuale de Ziua Cârtiței, meteorologul Phil Connors se trezește prins în timp, retrăind încontinuu ziua de 2 februarie. Lumea lui este populată de aceiași oameni în fiecare zi, dar ei nu știu că Ziua Cârtiței se tot repetă. Asta îi dă un avantaj, că poate afla ce își dorește o femeie de la un bărbat, iar a doua zi se comportă exact cum trebuie ca să o impresioneze.

26. X-Men: Days of Future Past (2014) – 8,0 / 648.329 voturi

În viitor, mutanții și oamenii care îi ajută sunt măcelăriți de niște roboți puternici, numiți santinele. Profesorul Xavier, Wolverine, Magneto, Storm, Kitty Pryde și prietenii lor se întâlnesc la o mănăstire în China și Xavier le spune că invincibilii roboți au fost creați folosindu-se ADN-ul lui Mystique care a fost luat în anul 1973 când ea a încercat să îl ucidă pe creatorul santinelelor, doctorul Bolivar Trask.

25. Kill Bill: Vol. 2 (2004) – 8,0 / 665.078 voturi

Erau cinci pe lista ei. Acum sunt trei. O-Ren Ishii și Vernita Green au căzut primii, iar acum Mireasa vrea să își termine treaba și să îi omoare pe Elle Driver, Budd și pe Bill. Dacă aceștia nu se tem, ar fi bine să o facă deoarece ea se află pe urmele lor. Totuși, ceva i-a dat planurile peste cap. Fiica ei, cu care era însărcinată când se pregătea de nuntă, este vie (cele mai bune filme pe HBO GO).

24. Sin City (2005) – 8,0 / 732.018 voturi

Orașul atrage bandiții, corupții și suferinzii. Unii îl numesc întunecat și dur. Pe de altă parte, alții îl numesc acasă. Polițiști necinstiți. Femei sexy. Gardieni disperați. Unii caută răzbunarea. Alții salvarea. Apoi, mai sunt și cei care speră la puțin din amândouă. Un univers al unor eroi neverosimili și apatici care se străduiesc totuși să facă ceea ce trebuie într-un oraș indiferent (cele mai bune filme pe HBO GO).

23. Ford v Ferrari (2019) – 8,1 / 239.381 voturi

Filmul prezintă remarcabila poveste a lui Carroll Shelby, un designer vizionar din industria americană de mașini, și a lui Ken Miles, un neînfricat șofer britanic. Cei doi s-au luptat cu birocrația corporatistă, cu legile fizicii și cu proprii demoni pentru a putea construi o mașină de curse revoluționară pentru Ford Motor Company. Au reușit să se confrunte direct cu puternicele mașini de curse ale lui Enzo Ferrari în cursa de 24 de ore de pe pista Le Mans, din Franța, în anul 1966.

22. Stand by Me (1986) – 8,1 / 353.839 voturi

Cu toții suntem bântuiți de sfârșitul copilăriei și de lucrurile importante pe care trebuie să le abandonăm pe drumul nostru lung și greu către maturizare: intensitatea iubirilor, fricile și rănile, râsetele, bravada și legăturile profunde de prietenie. Aceasta este povestea dezarmant de tandră, subtilă și sublimă a patru copii care pleacă într-o călătorie ce îi va maturiza prea devreme.

21. Fargo (1996) – 8,1 / 597.993 voturi

Un polițist și doi oameni nevinovați sunt găsiți morți pe o autostradă înzăpezită din Dakota de Nord. Marge Gunderson, o polițistă, investighează crima și va descoperi o conspirație a lăcomiei și prostiei. Jerry Lundegaard, un soț, tată și vânzător de mașini din Minneapolis, care se află de mult timp sub papucul șefului și socrului său bogat, pune la cale o schemă elaborată care implică răpirea soției sale și o răscumpărare de 1 milion de dolari pentru a își putea plăti datoriile.

20. Gran Torino (2008) – 8,1 / 704.449 voturi

Văduv, bătrânul Walt Kowalski își conduce de colo-colo automobilul său, un Ford Gran Torino, văzând cum cartierul în care locuiește este tot mai afectat de violente bande de imigranți. Când tânărul Tao, un imigrant asiatic, încearcă să îi fure mașina, Walt reacționează surprinzător și îl ia sub aripa sa morocănoasă pe micul infractor, pe care vrea să îl învețe să se poarte ca un bărbat.

19. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011) – 8,1 / 739.440 voturi

Ultima aventură din „Harry Potter” îi urmărește pe Harry, Ron și Hermione, care se pregătesc pentru bătălia cu lordul Voldemort, care este hotărât să îl anihileze pe Harry o dată pentru totdeauna. Ca să îl învingă pe vrăjitor, tinerii trebuie să găsească și să distrugă cel mai important Horcrux, o bucată vrăjită de suflet care îi permite să fie nemuritor, înainte ca planurile diabolice să fie puse în practică.

18. No Country for Old Men (2007) – 8,1 / 825.812 voturi

Llewelyn Moss, un veteran al Războiului din Vietnam, descoperă o camionetă părăsită, înconjurată de câțiva soldați morți. Moss găsește în mașină 2 milioane de dolari, pe care îi ia, și o cantitate considerabilă de heroină. În scurt timp, un ucigaș enigmatic, care hotărăște soarta victimelor sale dând cu banul, îl caută pe Moss.

17. Kill Bill: Vol. 1 (2003) – 8,1 / 972.633 voturi

Personajul principal este sinistru și care a organizat un grup de elită numit Deadly Viper Assassination Squad. Toate viperele au un nume de cod inspirat de șerpi veninoși și cel mai mortal dintre ei este Mamba Neagrã, care este și fosta iubită a lui Bill. La început, un ranger texan investighează o scenă macabră: un întreg alai de nuntă măcelărit în timpul unei repetiții cu costume într-o capelă provincială.

16. Raging Bull (1980) – 8,2 / 312.049 voturi

Geniala peliculă realizată de Martin Scorsese îl are în centrul său pe Jake LaMotta, controversatul campion de box la categoria mijlocie din anii 1940. Reputația lui de sportiv tenace și succesul pe care îl avea în ring au fost umbrite de viața lui de familie, plin de furie, gelozie și suspiciuni, iar țintele erau soția și fratele său. În cele din urmă, toate acestea l-au adus în situația de a rămâne singur.

15. Green Book (2018) – 8,2 / 335.489 voturi

În Statele Unite ale Americii, în anul 1962, Tony Lip, un bodyguard italo-american din clasa muncitoare, acceptă o slujbă de șofer pentru doctorul Don Shirley, un pianist afro-american cu o educație superioară. Cei doi bărbați, foarte diferiți, pleacă într-un turneu de două luni prin sudul țării, o zonă plină de rasiști, dar pe drum între cei doi se va naște o prietenie unică.

14. There Will Be Blood (2007) – 8,2 / 499.818 voturi

Acțiunea este plasată cândva la sfârșitul secolului al XIX-lea, iar eroul este un miner care primește un pont extraordinar cum că în Vestul Americii există un orășel care stă pe un ocean de petrol neexploatat. Deși este sceptic, Plainview îl ia pe fiul său și pleacă în acea direcție. Little Boston este un loc în care nu se întâmplă prea multe, singura distracție a localnicilor fiind biserica înființată de Eli.

13. Temple Grandin (2010) – 8,3 / 26.741 voturi

Filmul este un portret al unei tinere care fusese diagnosticată cu autism și care a reușit să depășească problemele de sănătate, devenind un cercetător foarte apreciat în industria bovinelor. Pelicula redă anii de început ai lui Grandin, atunci când a fost diagnosticată cu autism, creșterea și maturizarea care au fost dificile pentru ea în vremea școlii. Depășind toate piedicile, devine un inventator apreciat, reușind să revoluționeze industria bovinelor cu cercetările sale științifice.

12. Good Will Hunting (1997) – 8,3 / 832.608 voturi

Filme este o dramă despre Will Hunting, înzestrat cu o memorie vizuală fantastică, care își petrece timpul cu amicii lui, prietenul lui cel mai bun și influenta sa prietenă englezoaică. După ce profesorul universității MIT își încuie studenții cu o formulă matematică pe care o lasă pe tabla din hol, Will lasă rezolvarea sub anonimat, determinându-l pe Lambeau să dea de urma tânărului evaziv.

11. Star Wars: Episode VI (1983) – 8,3 / 924.173 voturi

Imperiul se pregătește să distrugă rebeliunea cu o a doua navă Steaua Morții, care este și mai puternică, în timp ce flota rebelilor duce un atac masiv asupra stației spațiale. Luke Skywalker îl confruntă pe tatăl său, Darth Vader, într-un duel final. În ultima secundă, Vader face o alegere monumentală și distruge Imperiul și își salvează fiul. Imperiul este învins, lorzii Sith sunt distruși și Anakin Skywalker și-a răscumpărat păcatele. Libertatea a fost redobândită în galaxie.

10. American Beauty (1999) – 8,3 / 1.045.043 voturi

Voi fi mort într-un an, spune Lester, un bărbat de vârstă mijlocie care se va întoarce împotriva tuturor aspectelor care îl țin pe loc în viață. Inspirat de dorința sexuală pe care o simte față de prietena fiicei sale adolescente, Lester își dă demisia, începe să se antreneze, își cumpără mașina pe care și-a dorit-o mereu, o pune la locul ei pe soția care îl înșală și începe să trăiască din nou.

9. Dr. Strangelove (1964) – 8,4 / 439.105 voturi

Comedia lui Stanley Kubrick este despre un grup de generali cuprinși de paranoia, care reușesc să inițieze o apocalipsă nucleară accidentală. Șeful de personal Turgidson și comandantul Forțelor Aeriene, Jack Ripper, ordonă unui escadron de bombardiere să atace URSS. Acest lucru declanșează o armă secretă rusească numită Doomsday Machine. Arma este un sistem diabolic de proiectile de apărare.

8. Once Upon a Time in the West (1968) – 8,5 / 293.286 voturi

În pelicula western a lui Sergio Leone, o poveste despre răzbunare devine o contemplare epică a Vestului Sălbatic de altădată. Pentru a pune mâna pe un teren din Sweetwater, Morton, baronul căii ferate, angajează ucigași plătiți. Șeful acestora este Frank, a cărui atenție este fixată acum pe proprietatea lui Brett McBain și a familiei sale. Cu toate acestea, Jill, proaspăta sa soție, moștenește totul și, din această clipă, asasinii sunt cu ochii pe ea (cele mai bune filme pe HBO GO).

7. Whiplash (2014) / 8,5 / 685.657 voturi

Andrew este un ambițios tânăr baterist de jazz, care are un țel foarte clar, acela de a ajunge în fruntea elitei unui conservator de prestigiu. Afectat de cariera eșuată a tatălui său, Andrew muncește zi și noapte pentru a deveni cel mai bun. După ce se înscrie la o prestigioasă școală de muzică, ajunge sub îndrumarea celor mai respectați profesori, iar visul său măreț pare să înceapă a prinde contur.

6. The Usual Suspects (1995) – 8,5 / 964.010 voturi

După jefuirea unui camion în New York, cinci infractori sunt arestați și aduși la interogatoriu. De vreme ce niciunul nu este vinovat, ei pun la cale un plan ca să se răzbune pe poliție. Operațiunea merge bine, dar apoi începe să se simtă influența legendarului infractor Keyser Soze. Devine clar faptul că fiecare dintre cei cinci a făcut ceva contra lui Soze la un anumit moment și acum trebuie să plătească.

5. The Prestige (2006) – 8,5 / 1.147.900 voturi

La sfârșitul secolului al XIX-lea, în Londra, Robert Angier, soția sa mult iubită, Julia, și Alfred Borden sunt prietenii și asistenții unui magician. Când Julia moare în timpul unui spectacol, Robert îl învinovățește pe Alfred și jură să se răzbune.

4. Star Wars: Episode IV (1977) – 8,6 / 1.199.412 voturi

Luke Skywalker descoperă că robotul cumpărat de familia lui are un mesaj de la prințesa Leia, care îi cere ajutorul lui Obi-Wan Kenobi. Luke îl întreabă pe Ben Kenobi, tatăl prietenului său, despre asta și află că Ben și Obi-Wan sunt una și aceeași persoană. Kenobi îi spune lui Luke de lupta rebelilor împotriva Imperiului aflat la putere și despre energia spirituală numită forță. Luke, Kenobi și Han Solo își unesc forțele pentru a o salva pe prințesa Leia de pe nava Steaua Morții.

3. Star Wars: Episode V (1980) – 8,7 / 1.127.212 voturi

După distrugerea navei Steaua Morții, forțele imperiale continuă să îi urmărească pe rebeli. După eșecul acestora de pe planeta de gheață Hoth, Luke merge pe planeta Dagobah pentru a se antrena cu maestrul Jedi Yoda, care a trăit ascuns de la căderea Republicii. În încercarea de a îl aduce pe Luke de partea întunecată, Darth Vader îl atrage pe tânărul Skywalker într-o capcană în Bespin.

2. Forrest Gump (1994) – 8,8 / 1.745.908 voturi

Forrest Gump are un IQ sub nivelul normal, însă duce o viață fascinantă și este martor al unora dintre cele mai importante evenimente ale secolului. Forrest îl învață pe Elvis Presley să danseze, devine un star al fotbalului american, îl cunoaște pe John Kennedy, își face datoria cu onoare în Vietnam, îl întâlnește pe Lyndon Johnson, vorbește la o adunare împotriva războiului de la Monumentul Washington, învinge echipa Chinei la tenis de masă, îl cunoaște pe Richard Nixon, deschide o afacere profitabilă cu creveți, este unul dintre investitorii originali în Apple Computers și decide să alerge de-a lungul țării timp de mai mulți ani.

1. Pulp Fiction (1994) – 8,9 / 1.771.642 voturi

Jules și Vincent sunt doi asasini care încearcă să recupereze o valiză care a fost furată de la șeful lor, Marsellus. De asemenea, Wallace îl roagă pe Vincent să o scoată în oraș pe soția lui, Mia, când va lipsi din oraș. Butch Coolidge este un pugilist îmbătrânit care este plătit de Wallace să piardă următorul lui meci de box.

Un comentariu