Raftul cu filme

Top 30 cele mai bune filme de urmărit pe HBO GO chiar acum (decembrie 2019)

cele mai bune filme pe HBO GO, filme pe HBO GO, filme HBO GO, HBO GO, filme bune pe HBO GO, filme bune HBO GO
Imagine via HBO GO

Platforma de streaming online HBO GO, în momentul de față fiind principalul competitor al platformei de streaming online Neflix în România și nu numai, oferă mii de filme, seriale, documentare, producții de stand-up comedy, scurtmetraje, animații, show-uri de televiziune și producții originale proprii. În același timp, HBO GO oferă pentru vizionare și o mulțime de producții premiate la nivel mondial, iar platforma online Raftul cu filme îți prezintă o listă cu 30 cele mai bune filme pe HBO GO care merită să fie vizionate cel puțin o dată într-o viață.

Trebuie spus că HBO GO, asemeni serviciilor Netflix, Hulu sau Amazon, întâmpină de multe ori probleme cu licențele de difuzare pentru diferite producții, fapt pentru care crearea de conținut propriu a devenit, de la un timp, o idee bună.

Lună de lună vom actualiza lista cu cele mai bune filme pe HBO GO în funcție de peliculele care sunt aduse sau eliminate de pe platforma de streaming online. Dincolo de asta, acceptăm cu drag critica constructivă în comentarii în legătură cu ordinea sau poziția unor lungmetraje, propuneri noi, dar și idei pentru alte noi liste și recomandări. Acestea fiind spuse, iată cele mai bune filme pe HBO GO.

Cum a fost realizată această listă de filme: fiecare dintre cele 30 cele mai bune filme pe HBO GO au fost căutate pe platforma IMDb, iar ordinea a fost realizată după nota persoanelor care au vizionat fiecare producție în parte. De altfel, este posibil ca nu toate titlurile bune și foarte bune de pe HBO GO să se regăsească în această listă, fapt pentru care primim cu drag noi recomandări.

30. Don’t Shoot (2018)

Pe 9 noiembrie 1985, o bandă a atacat supermarketul Delhaize din Aalst, Belgia. Membrii bandei, numiți Brabant Killers, au ucis opt oameni nevinovați, printre care se numărau și Gilbert, Therese și Rebecca. David, un băiat în vârstă de nouă ani, deși rănit grav, a supraviețuit. Părinții și sora lui au fost printre ultimele victime ale grupului. David este orfan acum și bunicii lui își asumă sarcina de a îl ajuta să aibă o nouă perspectivă asupra vieții și să își facă un viitor.

Bunicul său a luptat mai mult de 25 de ani ca să îi aducă pe criminali în fața justiției. Până în ziua de azi, ucigașii care au omorât 28 de oameni între anii 1982 și 1985 nu au fost identificați, iar cazul a devenit cel mai mare scandal din Belgia.

29. Moromeții 2 (2018)

Filmul continuă povestea lui Ilie Moromete și a familiei sale, iar în prim-plan se află acum mezinul Niculae. Întreaga ordine a satului, unde cel mai important este să ai pământ pe care să îl muncești, se schimbă odată cu venirea regimului comunist și apariția colectivizării. Anii 1945 și 1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Tensiunile continuă între el și Catrina, cea de-a doua soție, și copiii lui Ilie din prima căsătorie. Mezinul Niculae este singurul copil care a mers la școală: El a făcut deja trei clase la liceu și s-a oprit înainte de ultimul an din motive financiare. Ceea ce își dorește cel mai mult pe lume este să își termine studiile.

28. Clerks (1994)

Urmează o zi sălbatică din viața a doi funcționari suprasolicitați a căror abordare va da un sens complet nou conceptului de servire a clienților. Chiar și atunci când se confruntă cu un șir nesfârșit de cumpărători imprevizibili, reușesc să joace hochei pe acoperiș și să aibă o grămadă de alte activități care nu au nicio legătură cu ceea ce scrie în fișa postului. Dante și Randal lucrează într-un magazin și amândoi ar face infinit mai bine dacă ar face orice altceva și clienții lor știu asta.

27. Mission: Impossible – Fallout (2018)

În timpul unei misiuni periculoase ca să recupereze niște plutoniu furat, Ethan Hunt alege să își salveze echipa și nu termină misiunea. Astfel armele nucleare ajung în mâinile unor agenți periculoși care vor să distrugă civilizația. Acum, Ethan și oamenii lui, Simon, Ving și Rebecca, sunt forțați să facă echipă cu un agent CIA pentru a preveni o catastrofă nucleară. Nu a existat niciodată o amenințare mai mare sau o misiune la fel de imposibilă.

26. Sometimes in April (2005)

Odată cu asasinarea președintelui Hutu pe 7 aprilie 1994, Rwanda este martora începerii uneia dintre cele mai mari atrocități din istoria recentă. Vegetația luxuriantă a țării, dealurile, văile, străzile, râurile și casele au fost îmbibate de sânge în timp ce populația Hutu a atacat cu furie populația Tutsi. Vecinii și prietenii s-au ucis între ei, iar unii oameni și-au omorât propriii copii și propriile rude.

Bisericile s-au umplut de trupurile mutilate ale miilor de Tutsi și Hutu când cel puțin 937.000 de oameni, conform unui sondaj recent al guvernului din Rwanda, au fost măcelăriți în masacrul de 100 de zile. Când lumea a aflat prima dată de acest genocid, comunitatea nu a făcut nimic ca să oprească măcelul.

25. Stuart: A Life Backwards (2007)

Stuart Shorter a fost un vagabond care iubea suferința. Îi plăceau alcoolul și heroina. El are șansa să îl întâlnească pe scriitorul Alexander Masters, cu care a avut o prietenie neobișnuită. Alexander îi spune că ar dori să scrie biografia lui Stuart, iar acesta are o idee despre cum să facă această carte să fie una mult mai incitantă. Pe măsură ce prietenia lor se dezvoltă, bărbatul îi povestește multe.

24. Breaker Morant (1980)

Acesta este unul dintre cele mai apreciate filme australiene și spune o poveste puternică despre trădarea și nedreptatea din timpul războiului. Henry Morant este un englez care trăiește în Australia la finalul secolului al XIX-lea. Când războiul dintre Marea Britanie și Buri a izbucnit în anul 1899, Morant și mai mulți australieni s-au oferit voluntari și au fost încorporați în unitățile armatei britanice.

Urmând ordinele comandanților săi, Morant supraveghează execuția mai multor prizonieri Buri. Se dovedește că unul dintre ei era neamț și, ca să păstreze pacea cu Germania, Marea Britanie este de acord să îi trimită la Curtea Marțială.

23. All That Jazz (1979)

Filmul spune povestea unui coregraf talentat care are tot felul de obsesii legate de profesie și de viața personală. Din pricina aceasta, totul se va nărui pentru el. Joe Gideon, eroul principal al poveștii, încearcă să stabilească un echilibru între implicarea sa în cea mai recentă producție de pe Broadway și editarea unui film.

Este obsedat de muncă, fumează mult și face tot felul de excese. Astfel, are nevoie mereu de stimulente pentru a avea energie și pentru a putea ține pasul cu ceea ce are de făcut. Iubita lui, fosta soție și Michelle, fiica regizorului, încearcă să îl tragă de pe marginea prăpastiei. Din păcate pentru trupul lui epuizat și pentru inima sa șubrezită de stres este prea târziu.

22. The Normal Heart (2014)

Filmul original HBO spune povestea dramatică, emoționantă și uneori exasperantă a primelor zile ale crizei HIV/SIDA din orașul New York al anilor 1980, aruncând o privire la politica sexuală a națiunii în timp ce activiștii homosexuali și aliații lor din comunitatea medicală luptă să expună adevărul despre epidemia nou apărută unui oraș și unei țări care refuză să accepte situația.

21. Call Me by Your Name (2017)

Este vara anului 1983 în nordul Italiei și Elio, un tânăr de 17 ani, foarte deștept, își petrece zilele la vila din secolul al XVII-lea a familiei sale făcând transcrieri, cântând muzică clasică, citind și flirtând cu prietena lui Marzia. Deși inteligența și sofisticarea lui Elio sugerează că este un adult, încă își păstrează inocența și sunt multe aspecte pe care nu le cunoaște, mai ales când vine vorba de dragoste.

Într-o zi își face apariția Oliver, un american fermecător de 24 de ani, care își pregătește doctoratul. El este internul de vară care îl va ajuta pe tatăl lui Elio, un profesor eminent specializat în cultura greco-romană. În acest decor minunat și sub lumina puternică a soarelui, Elio și Oliver descoperă frumusețea îmbătătoare a dorințelor de-a lungul unei veri care le va schimba viețile pentru totdeauna.

20. Almost Famous (2000)

Suntem în anul 1973, iar eroul filmului este un adolescent care își vede visul împlinit. William Miller are 15 ani și este angajat de cei de la revista Rolling Stone pentru a scrie un articol despre Stillwater, o formație rock care se află în plină ascensiune. Cel mai important pas pe care William îl face către maturizare este acela de a scăpa de sub observația mamei, o femeie protectoare.

Astfel își trăiește visul deoarece pleacă în turneu cu trupa, cu o gașcă de fete vesele și speră să scrie reportajul vieții lui. William este fericit să trăiască alături de idolii lui și este recunoscător pentru șansa incredibilă pe care a primit-o de la viață. Pe măsură ce trece timpul, își dă seama că cei din formație sunt și ei oameni obișnuiți, a căror viață de pe scenă nu are nimic în comun cu existența pe care o au atunci când nu sunt în lumina reflectoarelor.

19. Dunkirk (2017)

Filmul spune povestea a sute de mii de soldați englezi și aliați, înconjurați de inamicii germani în cel de-Al Doilea Război Mondial, în nordul Franței, în anul 1940. Captivi pe plajă, cu marea în spatele lor, soldații se află în mare pericol. Lupta se desfășoară pe uscat, pe apă și în aer. RAF Spitfires atrage inamicii într-o luptă aeriană deasupra canalului, încercând să protejeze soldații de jos.

Între timp, o flotă britanică formată de urgență începe misiunea legendară de evacuare a celor 300.000 de soldați aliați. Primul ministru Winston Churchill a numit operațiunea de salvare un miracol.

18. Edge of Tomorrow (2014)

Acțiunea acestui thriller SF se desfășoară într-un viitor apropiat în care Terra este atacată constant de o rasă extraterestră care nu poate fi învinsă de nicio unitate militară din lume. Maiorul William Cage nu a experimentat nicio zi pe câmpul de luptă, însă este trimis într-o misiune sinucigașă. Deși este ucis în doar câteva minute, Cage se trezește în mod inexplicabil aruncat într-o buclă temporală.

Este obligat să retrăiască la nesfârșit aceeași luptă brutală, luptând și murind din nou și din nou. Dar cu fiecare bătălie, Cage devine mai experimentat și ajunge din ce în ce mai aproape de înfrângerea dușmanilor.

17. Wonder (2017)

Filmul spune povestea emoționantă a lui August Pullman. Născut cu un chip diferit, nu a fost educat în sistemul public de învățământ. Dar acum Auggie intră în clasa a cincea de la o școală publică, acolo unde va deveni un erou neobișnuit. Pe măsură ce familia, noii colegi și comunitatea încearcă să fie miloși și să îl accepte, extraordinara călătorie a lui Auggie îi va uni pe toți și le va demonstra că o persoană născută să iasă în evidență nu se poate alinia normelor.

16. Rosemary’s Baby (1968)

Dorind să aibă o familie, tânăra catolică Rosemary și Guy, soțul ei, se mută în Bramford, o clădire din New York despre care se spun numai lucruri rele. În scurt timp, cei doi se împrietenesc cu vecinii lor, Roman și Minnie, doi bătrâni excentrici, iar Rosemary află că este însărcinată. Încet, încet, viitoarea mamă este separată de prieteni și familie, iar semne alarmante ale unei conspirații sinistre încep să apară, iar Rosemary este cuprinsă de o agonie mentală.

15. Bohemian Rhapsody (2018)

Filmul este o celebrare a trupei Queen, a muzicii lor și a liderului formației, Freddie Mercury. El a sfidat stereotipurile, a distrus convențiile și a devenit unul dintre cei mai iubiți și apreciați artiști. Filmul urmărește ascensiunea trupei prin melodiile lor iconice și sunetul revoluționar. Au un succes răsunător, dar pe neașteptate Freddie, înconjurat de influențe nefaste, se îndepărtează de Queen ca să își facă o carieră solo. Suferind puternic fără colaborarea cu formația, Freddie reușește să se împace cu colegii lui la timp pentru concertul caritabil Live Aid.

În timp ce se confruntă cu o boală care îi amenință viața, Freddie și ceilalți hipnotizează publicul și susțin unul dintre cele mai mari concerte din istoria muzicii rock. Queen consolidează o moștenire care continuă să inspire visătorii și iubitorii muzicii până în ziua de azi.

14. Groundhog Day (1993)

Înzăpezit în timpul unei călătorii spre Pennsylvania, acolo unde trebuie să facă un reportaj despre festivitățile anuale de Ziua Cârtiței, meteorologul Phil Connors se trezește prins în timp, retrăind încontinuu ziua de 2 februarie. Lumea lui este populată de aceiași oameni în fiecare zi, dar ei nu știu că Ziua Cârtiței se tot repetă. Asta îi dă un avantaj, că poate afla ce își dorește o femeie de la un bărbat, iar a doua zi se comportă exact cum trebuie ca să o impresioneze.

Din fericire, o femeie este aproape și el poate exersa. Ea este Rita, producătoarea lui Phil, care a fost nevoită să îi suporte toanele, cererile și nervii. În timp, Phil începe să vadă greșelile pe care le face și să își schimbe comportamentul, iar totul se termină când ea îl place.

13. Kill Bill: Vol. 2 (2004)

Erau cinci pe lista ei. Acum sunt trei. O-Ren Ishii și Vernita Green au căzut primii, iar acum Mireasa vrea să își termine treaba și să îi omoare pe Elle Driver, Budd și pe Bill. Dacă aceștia nu se tem, ar fi bine să o facă deoarece ea se află pe urmele lor. Totuși, ceva i-a dat planurile peste cap. Fiica ei, cu care era însărcinată când se pregătea de nuntă, este vie.

12. X-Men: Days of Future Past (2014)

În viitor, mutanții și oamenii care îi ajută sunt măcelăriți de niște roboți puternici, numiți santinele. Profesorul Xavier, Wolverine, Magneto, Storm, Kitty Pryde și prietenii lor se întâlnesc la o mănăstire în China și Xavier le spune că invincibilii roboți au fost creați folosindu-se ADN-ul lui Mystique care a fost luat în anul 1973 când ea a încercat să îl ucidă pe creatorul santinelelor, doctorul Bolivar Trask.

El îi anunță că singura lor șansă este ca unul dintre ei să se întoarcă în anul 1973, să se alăture lui Charles Xavier și Erik Lehnsherr ca să o convingă pe Mystique să renunțe. Totuși, doar Wolverine poate suporta călătoria în timp. Oare va reuși să o oprească pe Mystique și să îi salveze pe mutanți și prietenii lor?

11. Sin City (2005)

Bine ați venit în Sin City. Acest oraș atrage bandiții, corupții și suferinzii. Unii îl numesc întunecat și dur. Pe de altă parte, alții îl numesc acasă. Polițiști necinstiți. Femei sexy. Gardieni disperați. Unii caută răzbunarea. Alții salvarea. Apoi, mai sunt și cei care speră la puțin din amândouă. Un univers al unor eroi neverosimili și apatici care se străduiesc totuși să facă ceea ce trebuie într-un oraș indiferent.

10. There Will Be Blood (2007)

Acțiunea este plasată cândva la sfârșitul secolului al XIX-lea, iar eroul este un miner care primește un pont extraordinar cum că în Vestul Americii există un orășel care stă pe un ocean de petrol neexploatat. Deși este sceptic, Plainview îl ia pe fiul său și pleacă în acea direcție. Little Boston este un loc în care nu se întâmplă prea multe, singura distracție a localnicilor fiind biserica înființată de Eli.

Plainview și fiul său dau lovitura deoarece pământul din zonă chiar este îmbibat cu țiței. Însă așa cum se întâmplă mai mereu, odată cu bogăția apar și conflictele. Plainview construiește un imperiu și se lasă treptat acaparat de obsesia pentru putere, dar găsește în preotul Eli Sunday un adversar la fel de puternic și de ambițios în ceea ce privește dorința de putere și de bani. Lupta dintre ei ajunge să fie cu adevărat pe viață și pe moarte și îi va urmări pentru totdeauna.

9. The Grand Budapest Hotel (2014)

Filmul spune aventurile lui Gustave, un legendar portar de la un faimos hotel european în perioada zbuciumată dintre cele două războaie mondiale, și pe ale lui Zero Moustafa, un hamal care devine cel mai de încredere prieten al său.

Povestea include furtul și recuperarea unei neprețuite picturi din perioada Renașterii, o luptă pentru o mare avere de familie, o cursă disperată pe motociclete, prin trenuri, pe sănii și o frumoasă poveste de dragoste, totul plasat într-o perioadă plină de schimbări bruște și dramatice.

8. Mad Max: Fury Road (2015)

Bântuit de trecutul turbulent, Mad Max crede că cea mai bună cale de supraviețuire este să călătorească singur. Cu toate acestea, se alătură unui grup de supraviețuitori ai deșertului, conduși de luptătoarea Imperator Furiosa. Aceștia fug prin deșert după ce au scăpat din citadela tiranizată de Immortan Joe, de la care au furat cel mai de preț lucru, iar acesta își trimite oamenii să îi urmărească.

7. Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Personajul principal este sinistru și care a organizat un grup de elită numit Deadly Viper Assassination Squad. Toate viperele au un nume de cod inspirat de șerpi veninoși și cel mai mortal dintre ei este Mamba Neagrã, care este și fosta iubită a lui Bill. La început, un ranger texan investighează o scenă macabră: un întreg alai de nuntă măcelărit în timpul unei repetiții cu costume într-o capelă provincială.

Femeia însărcinată în rochia plină de sânge este Mamba Neagră, cunoscută mai bine ca Mireasa. Bill și viperele au crezut că Mireasa este moartă, dar ea era în comă. Asasina viperelor, California Mountain Snake, se strecoară în camera de spital a Miresei, deghizată în asistentă, agitând o seringă, doar pentru a fi rechemată în ultimul moment de Bill însuși.

6. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)

Filmul este o dramă amară. După mai multe luni în care vinovatul de moartea fiicei sale nu a fost găsit, Mildred Hayes face o mișcare îndrăzneață și închiriază trei panouri publicitare pe drumul spre orașul ei pe care afișează mesaje controversate în care îl atacă pe William Willoughby, respectatul șef al poliției din oraș. Când adjunctul lui, ofițerul Dixon, un bărbat imatur și mămos cu o înclinație spre violență, se implică, lupta dintre Mildred și poliția din Ebbing se amplifică.

5. Temple Grandin (2010)

Filmul este un portret al unei tinere care fusese diagnosticată cu autism și care a reușit să depășească problemele de sănătate, devenind un cercetător foarte apreciat în industria bovinelor. Pelicula redă anii de început ai lui Grandin, atunci când a fost diagnosticată cu autism, creșterea și maturizarea care au fost dificile pentru ea în vremea școlii. Depășind toate piedicile, devine un inventator apreciat, reușind să revoluționeze industria bovinelor cu cercetările sale științifice.

4. Taxi Driver (1976)

Travis Bickle este un șofer de taxi care lucrează în schimbul de noapte pe străzile din Manhattan. În ciuda faptului că lumea din jurul lui este una plină de viață, pentru el este imposibil să reușească să creeze o legătură cu cineva. Întâlnirea lui cu Betsy, o femeie frumoasă, se transformă într-o catastrofă atunci când el are ideea de a o duce la un film porno (cele mai bune filme pe HBO GO).

Încearcă să o salveze pe Iris, o copilă de 12 ani, de proxenetul ei. Doar că nu este clar dacă Iris vrea să fie salvată. În cele din urmă, furia lui reprimată atâția ani va izbucni, iar taximetristul va trece la răzbunare prin violență.

3. Good Will Hunting (1997)

Filme este o dramă despre Will Hunting, înzestrat cu o memorie vizuală fantastică, care își petrece timpul cu amicii lui, prietenul lui cel mai bun și influenta sa prietenă englezoaică. După ce profesorul universității MIT își încuie studenții cu o formulă matematică pe care o lasă pe tabla din hol, Will lasă rezolvarea sub anonimat, determinându-l pe Lambeau să dea de urma tânărului evaziv.

Pe măsură ce problemele cu poliția se intensifică, Lambeau îi oferă o soluție, dar cu două condiții, să meargă la un psiholog și să facă meditații la matematică. Will o acceptă pe cea de-a doua, dar refuză să colaboreze cu mai mulți psihologi.

2. Interstellar (2014)

În viitorul apropiat, Terra este devastată de secetă și foamete, mâncarea este puțină și există schimbări extreme ale climei. Când existența omenirii este amenințată, o ruptură în continuumul spațiu și timp este descoperită.

Mai mulți exploratori trebuie să călătorească dincolo de sistemul solar în căutarea unei planete care poate susține viața. Cei din echipaj trebuie să gândească dincolo de limitele noastre și să meargă mai departe decât orice om din istorie pe măsură ce pornesc într-o călătorie în necunoscut (cele mai bune filme pe HBO GO).

1. Pulp Fiction (1994)

Jules și Vincent sunt doi asasini care încearcă să recupereze o valiză care a fost furată de la șeful lor, Marsellus. De asemenea, Wallace îl roagă pe Vincent să o scoată în oraș pe soția lui, Mia, când va lipsi din oraș. Butch Coolidge este un pugilist îmbătrânit care este plătit de Wallace să piardă următorul lui meci de box.

Honey Bunny și Pumpkin sunt doi hoți îndrăgostiți și care se hotărăsc că au nevoie să schimbe peisajul. Viețile acestor oameni se împletesc, iar rezultatul este o serie de incidente amuzante, bizare și neobișnuite.

Răsfoiește mai multe liste și recomandări pe Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Un comentariu