Raftul cu filme

Top 70 cele mai bune filme care pot fi vizionate pe HBO GO chiar acum

filme pe HBO GO, cele mai bune filme pe HBO GO, mindfuck movies, The Truman Show (1998), 25 iunie 2017, filme la tv, filme mindfuck
Imagine via IMDb / The Truman Show

Platforma de streaming online HBO GO, principalul competitor al platformei Neflix în România, oferă sute de filme, seriale, documentare, scurtmetraje, animații, show-uri de televiziune și producții originale proprii. În același timp, HBO GO oferă pentru vizionare și o mulțime de producții premiate la nivel mondial. Raftul cu filme îți prezintă o listă cu 70 cele mai bune filme pe HBO GO.

Lună de lună actualizăm lista cu cele mai bune filme pe HBO GO în funcție de peliculele care sunt aduse sau eliminate de pe platforma de streaming online. Dincolo de asta, acceptăm cu drag critica constructivă în comentarii în legătură cu ordinea sau poziția unor lungmetraje, propuneri noi, dar și idei pentru alte noi liste și recomandări. Acestea fiind spuse, iată cele mai bune filme pe HBO GO.

70. The Farewell (2019)

Billi se întoarce în Changchun, unde află că deși membrii familiei știu că iubita lor bunică, Nai-Nai, mai are doar câteva săptămâni de viață, toți au hotărât să nu îi spună adevărul. Ca să o facă fericită, se adună sub pretextul unei nunți grăbite, unind astfel membrii familiei împrăștiați peste tot prin lume. Pe măsură ce Billi încearcă să se descurce în fața așteptărilor și regulilor familiei, descoperă că are mai multe motive de sărbătoare: șansa să redescopere țara din care a plecat.

69. The Naked Gun: From the Files of Police Squad (1988)

Locotenentul Drebin este o persoană incompetentă, dar care reușește mereu să încurce atât de tare planurile infractorilor încât aceștia ajung mereu în spatele gratiilor. În timpul vizitei oficiale pe care Regina Elisabeta o întreprinde în SUA, viața acestea este pusă în pericol de Vincent, un criminal care intenționează să o asasineze. Locotenentul este însărcinat să împiedice asasinatul și să îl aresteze.

68. Gone Baby Gone (2007)

Dorchester, unul din cele mai dure cartiere din Boston, nu este un loc pentru cei nevinovați. Este un teritoriu definit de oameni năpăstuiți de ghinion, de străzile pline de familii dezbinate, inimi frânte și visuri neîmplinite. Când unul dintre ei dispare, detectivii Patrick și Angela nu vor să preia cazul. Dar la cererile insistente ale mătușii fetei, aceștia deschid o investigație care în cele din urmă va risca totul: relația lor, sănătatea lor mintală, dar și propriile lor vieți personale.

67. Seven Pounds (2008)

Un agent al Fiscului, Ben Thomas, încearcă să își ispășească o greșeală din trecut ajutând șapte persoane. Dându-se drept fratele său, Ben schimbă viețile celor șapte, dar planul său este dat peste cap când se îndrăgostește de Emily, care suferă de o gravă boală de inimă. Este o capodoperă a cinematografiei americane care relansează o nouă ipoteză în căutarea fericirii, și anume umanitatea.

66. Bridge of Spies (2015)

Podul la care face referire titlul filmului este unul real. A primit numele de Podul Spionilor în anii 1960, când serviciile secrete ale sovieticilor și ale americanilor schimbau prizonieri în această locație. Filmul spune povestea primului schimb de prizonieri făcut pe pod, dar și a încercărilor unui avocat de a negocia eliberarea pilotului Francis Powers după ce avionul său a fost doborât pe teritoriul URSS.

65. The Godfather: Part III (1990)

În ultima parte a trilogiei despre familia Corleone, Al Pacino joacă rolul lui Michael, liderul puternic al familiei. La cei 60 de ani ai săi, Michael este dominat de dorința de a lăsa în urmă trecutul și de a găsi un succesor potrivit. Acesta ar putea fi Vincent, care ar putea să îi schimbe dorința lui Michael de a face afaceri legale.

64. Watchmen (2009)

Într-o societate alternativă, zilele de glorie ale super eroilor costumați sunt de mult apuse. Aceștia se află acum în afara legii, singurii care își pot exercita puterile fiind cei aflați în slujba guvernului. Când unul dintre ei este ucis cu brutalitate, ceilalți pornesc o investigație pentru a-l găsi pe asasin. Eroii scot la iveală o conspirație care vizează anihilarea super eroilor cu scopul de a influența balanța puterilor dintr-o lume nu foarte diferită de a noastră (filme pe HBO GO).

63. The Secret of Happiness (2018)

Într-o seară petrecută între prieteni, Tom își împinge soția și amicul în situații mai mult decât absurde, căutând să îi facă să dezvăluie secrete bine păzite. Astfel, cei doi prieteni descoperă că fericirea cuiva este posibilă doar dacă altcineva este nefericit pentru că resursele de fericire sunt limitate (filme pe HBO GO).

62. A Regular Woman (2019)

Aynur este căsătorită împotriva voinței sale la vârsta de 16 ani cu un bărbat violent și rămâne însărcinată. Când își dă seama că viața nu trebuie să fie așa cum i-a fost planificată de familie, fuge la Berlin și își ia viața de la capăt. Fiul ei se naște, ea își găsește un loc de muncă și începe o aventură cu un neamț care o iubește pentru ea însăși și pare că și-a găsit locul în lume, dar membrii familiei nu sunt de acord.

61. Bad Poems (2018)

Tamas Merthner, în vârstă de 33 de ani, are inima frântă după ce iubita lui, Anna, care studiază la Paris, se desparte de el. În timp ce se adâncește în propria tristețe, Tamas începe să se gândească la trecut ca să își dea seama dacă dragostea există doar când aproape că dispare. Pe măsură ce încearcă să își revină, înțelege de ce societatea contemporană este din ce în ce mai confuză (filme pe HBO GO).

60. Blizzard of Souls (2019)

Povestea de dragoste a lui Arturs este întreruptă de începerea Primului Război Mondial. După ce își pierde mama și casa, el își găsește consolarea când se înrolează în armată pentru că este prima oară când batalioanele naționale au voie în Imperiul Rus. Însă războiul nu este deloc așa cum și-a imaginat, iar Arturs rămâne singur pe lume după ce războiul ia viețile tatălui și fratelui său.

59. So Long, My Son (2019)

Filmul prezintă viețile a două familii din China de-a lungul a trei decenii tulburate de revolte sociale, politice și personale. După moartea unui copil într-un accident, drumurile lor se despart. Viața continuă, iar destinele sunt schimbate sub impactul transformării continue a țării. Deși merg pe alte căi, rămâne o căutare comună a adevărului și reconcilierii, dar uneori poate dura să își ia la revedere.

58. Something Useful (2017)

Un avocat ia trenul de noapte spre o stațiune îndepărtată ca să participe la reuniunea clasei sale cu ocazia aniversării a 25 de ani de la absolvirea liceului. Pe drum o întâlnește pe Canan, o studentă care se pregătește să devină infirmieră, dar care și-ar dori să fie actriță. Canan are în fața ei o sarcină neobișnuită și trebuie să își ajute un prieten paralizat să se sinucidă. Cele două femei se împrietenesc, iar Leyla se hotărăște să o însoțească pe Canan în dificila sa misiune.

57. Never Look Away (2018)

Inspirat de evenimente adevărate, cu acțiunea care se întinde de-a lungul a trei perioade din istoria germană, filmul spune povestea lui Kurt, student la Arte, care se îndrăgostește de colega lui, Ellie. Tatăl lui Ellie nu este mulțumit de alegerea fiicei lui și jură să distrugă relația celor doi. Ceea ce nimeni nu știe este că viețile lor sunt deja conectate prin intermediul unei crime teribile din trecut.

56. Conspiracy (2001)

Într-o suburbie din Berlin a avut loc o întâlnire a liderilor naziști, al cărei rezultat a fost adoptarea oficială a sinistrei soluții finale, care în istorie a rămas sub numele de Holocaust. Deși soluția finală începuse înainte de această întâlnire, atunci s-a decis exterminarea sistematică a evreilor și a altor indezirabili din Europa, iar germanii au reușit să impună genocidul drept politică de stat (filme pe HBO GO).

55. Zulu (1964)

În anul 1879, britanicii au pornit lupta împotriva războinicilor din Africa de Sud, așteptându-se ca armatele lor bine pregătite să nu aibă prea multă bătaie de cap în această zonă. O armată de 1.400 de soldați a fost trimisă să lupte împotriva a 4.000 de luptători. Filmul spune povestea impresionantă a unor eroi adevărați.

54. Ordinary People (1980)

O familie își pierde fiul cel mare într-un accident, tragedie care pune pe tapet probleme rămase latente de ani de zile, fiecare din cei trei supraviețuitori confruntându-se cu ei înșiși, dar și cu ceilalți din jur. Calvin este un avocat de succes care s-a considerat iubit de familie, însă ajunge acum să se îndoiască până și de afecțiunea soției. Beth este gospodina perfectă și activă în comunitate.

53. Primal Fear (1996)

Actorul Richard Gere joacă rolul unui avocat arogant care va prelua cazul unui tânăr acuzat de uciderea preotului care avea grijă de el, interpretat de actorul Edward Norton. Cazul devine din ce în ce mai complex în momentul în care acuzatul mărturisește că mai era cineva în cameră în momentul crimei.

52. Clerks (1994)

Filmul descrie o zi din viața a doi funcționari din New York. Dante Hicks este chemat să lucreze în ziua sa liberă și de acolo problemele încep. Iubita lui vrea să îl părăsească, prietenul său de la magazinul de casete video îl face de râs în fața propriilor clienți, fosta sa iubită se căsătorește, iar la amiază trebuie să meargă la un meci de hochei și nimeni nu vrea să îi țină locul la muncă (filme pe HBO GO).

51. Star Trek Into Darkness (2013)

Când echipajul navei Enterprise este chemat înapoi acasă, află că o putere de neoprit a instituit teroarea din interiorul propriei lor organizații, aruncând în aer întreaga flotă alături de tot ceea ce reprezenta, lăsând lumea noastră într-o situație de criză. Având propriile conturi de reglat, Kirk pornește o vânătoare de capete într-o zonă de război cu misiunea de a da de urma unui inamic.

50. Zodiac (2007)

Filmul este bazat pe povestea unui criminal în serie care a îngrozit San Francisco Bay și a luat în derâdere autoritățile decenii la rând cu scrisorile sale. Căutarea vânătorului devine o obsesie pentru patru bărbați, care îi va transforma în stafii ale propriilor identități, viețile lor fiind construite și distruse de lanțul fără capăt al indiciilor oferite de către celebrul criminal din Statele Unite ale Americii.

49. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)

Harry, Ron și Hermione pornesc într-o misiune periculoasă, aceea de a găsi și a distruge Horcrux-urile, cheia imortalității Lordului Cap-de-Mort. Singuri, lipsiți de îndrumarea și protecția profesorilor, cei trei trebuie să se bazeze doar pe propriile lor puteri, iar forțele întunericului îi pândesc la fiecare pas (filme pe HBO GO).

48. Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)

Copleșit de coșmaruri, Harry Potter este mai mult decât fericit să scape de visurile tulburătoare prin participarea la Cupa Mondială de Vajthat alături de prietenii săi, Hermione și Ron. Însă ceva sinistru aprinde cerul din tabăra Vajthat, Semnul Negru, semnătura Lordului Cap-de-Mort, iar Harry dorește să se întoarcă la Școala de Vrăjitorie, acolo unde profesorul Dumbledore îl poate proteja.

47. Kingsman: The Secret Service (2014)

Bazat pe o renumită revistă de benzi desenate și regizat de Matthew Vaughn, filmul prezintă povestea unei organizații secrete de spionaj care recrutează un tânăr de pe străzi, nerafinat, dar promițător, pentru a face parte dintr-un program de instruire competitiv exact în momentul în care un geniu nebun al tehnologiei lansează o amenințare globală în încercarea lui de a prelua controlul omenirii.

46. Gravity (2013)

Sandra Bullock interpretează rolul doctorului Ryan Stone, un medic calificat în domeniul bioingineriei, aflat la prima sa misiune în spațiu alături de astronautul Matt Kowalsky, care se află pentru ultima dată la comanda unei nave înainte de pensionare. În timpul unei misiuni de rutină în afara navetei se întâmplă un dezastru, aceasta fiind distrusă, iar astronauții rămân singuri în spațiu.

45. Invisible Life (2019)

Euridice și Guida sunt două surori inseparabile care se susțin reciproc. Deși cufundate într-o viață tradițională, fiecare are un vis. Euridice își dorește să devină o pianistă renumită, iar Guida vrea să găsească iubirea adevărată. În timp ce Guida poate împărtăși cu sora ei mai mică detaliile aventurilor sale romantice, Euridice găsește în sora ei mai mare încurajarea de care are nevoie pentru a-și continua visul de a deveni o pianistă profesionistă cunoscută în întreaga lume.

44. Stuart: A Life Backwards (2007)

Stuart Shorter a fost un vagabond care iubea suferința. Îi plăceau alcoolul și heroina. El are șansa să îl întâlnească pe scriitorul Alexander Masters, cu care a avut o prietenie neobișnuită. Alexander îi spune că ar dori să scrie biografia lui Stuart, iar acesta are o idee despre cum să facă această carte să fie una mult mai incitantă. Pe măsură ce prietenia lor se dezvoltă, bărbatul îi povestește multe.

43. Days of Heaven (1978)

Povestea din spatele filmului „Days of Heaven” este extrem de simplă. Abby și Bill sunt săraci, se iubesc și pozează în frate și soră. Abby se îndrăgostește de un fermier bogat care, însă, nu mai are foarte mult de trăit pe această lume. Modul în care este spusă povestea ține de nebunia lui Terrence Malick. Pelicula a câștigat un Premiu Oscar pentru imagine, un Premiu BAFTA pentru coloana sonoră (Ennio Morricone), un Premiu Cannes pentru regie, dar și o serie de nominalizări.

42. The Conversation (1974)

Francis Ford Coppola, regizorul acestei pelicule, afirmă că filmul se încheagă ca o bucată muzicală. El utilizează repetiția sistematică a uneia și aceleiași scene și de fiecare dată aduce un plus de informație. Apare un al doilea nivel, apoi un al treilea și încă unul până când capătă o semnificație neprevăzută.

41. Little Women (2019)

Regizoarea și scenarista Greta Gerwig ecranizează un film care se bazează atât pe romanul clasic, cât și pe alte scrieri ale Louisei May Alcott, redând parcursul, suișurile și coborâșurile vieții lui Jo March, un alter ego al scriitoarei. În accepțiunea lui Gerwig, îndrăgita poveste a celor patru surori, care erau hotărâte să își trăiască viața după propriile lor criterii, este valabilă în orice epocă, dar și potrivită pentru acest moment de contemporaneitate (filme pe HBO GO).

40. Ferris Bueller’s Day Off (1986)

Ferris este un tânăr isteț, dar mereu pus pe șotii. Sătul de mers la școală, decide să își ia o zi liberă. Pentru că prietenii săi cei mai buni, Cameron și Sloane, nu pot decât să îi urmeze exemplul, cei trei sunt deciși să se distreze pe cinste. Pe urmele lor se află decanul Ed Rooney, dar și sora lui Ferris, care nu se poate împăca cu gândul că fratele ei scapă mereu basma curată pe când ea nu reușește niciodată.

39. Cast Away (2000)

Existența monotonă a lui Chuck se sfârșește brusc atunci când, după o prăbușire cu avionul, se regăsește izolat pe o insulă îndepărtată, naufragiat în cel mai dezolant loc imaginabil. Practic smuls din comoditatea vieții sale cotidiene, Chuck trebuie mai întâi să facă față nevoilor fundamentale de supraviețuire incluzând apa, hrana și adăpostul. La marginea lumii începe adevărata aventură.

38. The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)

Filmul duce mai departe aventura lui Bilbo Baggins pe parcursul călătoriei alături de vrăjitorul Gandalf și cei 13 pitici, conduși de Thorin în misiunea lor de a pune din nou stăpânire pe Regatul Pierdut. Cu toții trebuie să înfrunte multe pericole, să parcurgă teritorii ostile și să țină piept înfricoșătorului dragon Smaug.

37. Skyfall (2012)

Loialitatea lui Bond față de M este pusă la încercare atunci când trecutul acesteia începe să o urmărească. Povestea începe cu relatarea ultimelor misiuni Bond, nereușite, care pun în pericol anonimatul agenților secreți din întreaga lume. Sediul MI6 este atacat, iar M este astfel forțată să mute agenția. În urma acestor evenimente, autoritatea și funcția sa sunt amenințate de Mallory, noul președinte al Comitetului de Inteligență și Securitate (filme pe HBO GO).

36. The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Filmul prezintă călătoria lui Bilbo Baggins, care ia parte la o expediție de proporții pentru a dobândi de la Smaug regatul pierdut al gnomilor. Abordat pe nepusă masă de Gandalf, Bilbo se alătură unui grup condus de legendarul războinic Thorin. Călătoria îi poartă în Țara Pustietății, pe tărâmuri înșelătoare, pline de goblini, wargi, orci, și vrăjitori. Deși ținta lor se află la răsărit, trebuie mai întâi să treacă prin tunelurile goblinilor, unde Bilbo o întâlnește pe Gollum.

35. Titanic (1997)

Este o poveste de dragoste îmbinată cu scene de acțiune, care are loc în timpul primei călătorii a navei Titanic, cel mai mare obiect în mișcare care fusese vreodată construit. A fost cea mai luxoasă navă de linie a vremii sale, care a purtat spre moarte peste 1.500 de persoane în apele înghețate din Atlantic. Călătoria începe în prezent, în locul unde este scufundată epava. Un căutător de comori este hotărât să scoată la suprafață bogățiile de pe navă pentru a descoperi povestea nespusă. Epava dispare și lasă locul palatului care a fost Titanicul.

34. Sometimes in April (2005)

Odată cu asasinarea președintelui Hutu pe 7 aprilie 1994, Rwanda este martora începerii uneia dintre cele mai mari atrocități din istoria recentă. Vegetația luxuriantă a țării, dealurile, văile, străzile, râurile și casele au fost îmbibate de sânge în timp ce populația Hutu a atacat cu furie populația Tutsi. Vecinii și prietenii s-au ucis între ei, iar unii oameni și-au omorât propriii copii și propriile rude.

33. The Normal Heart (2014)

Filmul spune povestea dramatică, emoționantă și exasperantă a primelor zile ale crizei HIV din New York, aruncând o privire la politica sexuală a națiunii în timp ce activiștii homosexuali și aliații lor din comunitatea medicală luptă să expună adevărul despre epidemia apărută unei țări care refuză să accepte situația.

32. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)

Harry, Ron și Hermione, acum adolescenți, se întorc pentru cel de-al treilea an la Hogwarts, unde trebuie să se confrunte cu Sirius Black, un prizonier care a evadat din închisoare și care reprezintă o amenințare pentru tinerii vrăjitori. Harry și prietenii lui își petrec anul învățând cum să manevreze un Hippogriff.

31. Star Trek (2009)

Când USS Kelvin este atacată de Nero, un neîndurător romulan, este timpul ca tinerii Spock și Kirk să facă echipă pentru a porni în căutarea unuia dintre prizonieri. La bordul navei, cei doi vor colabora cu McCoy, Uhura, Scotty, Sulu și Chekov într-o aventură care îi poartă până pe planeta Vulcan. Destinat fanilor, dar și celor neobișnuiți cu universul Star Trek, filmul introduce și călătoria în timp.

30. Casino Royale (2006)

Filmul urmărește începutul carierei lui James Bond. Prima sa misiune îl duce la Le Chiffre, un finanțator al teroriștilor din întreaga lume. Pentru a-l opri și a distruge rețeaua teroristă, Bond trebuie să îl bată la o partidă de poker cu miză mare. La început, Bond se simte deranjat când o frumoasă funcționară de la Trezoreria Statului este însărcinată să îi înmâneze miza jocului și să supravegheze banii.

29. Kill Bill: Vol. 2 (2004)

O-Ren Ishii și Vernita Green au căzut primii, iar acum Mireasa vrea să își termine treaba și să îi omoare pe Elle Driver, Budd și pe Bill. Dacă aceștia nu se tem, ar fi bine să o facă deoarece ea se află pe urmele lor. Totuși, ceva i-a dat planurile peste cap. Fiica ei, cu care era însărcinată când se pregătea de nuntă, este vie.

28. Zack Snyder’s Justice League (2021)

Motivat de sacrificiul suprem al lui Superman, Bruce cere ajutorul noii sale aliate, Diana, iar împreună adună o echipă care poate apăra lumea de o amenințare catastrofică. Această misiune se dovedește mult mai dificilă decât și-ar fi închipuit Bruce pentru că fiecare dintre recruți are proprii demoni de învins înainte de a-și uni forțele pentru a forma o ligă de super eroi nemaivăzută (filme pe HBO GO).

27. Chinatown (1974)

Un film noir clasic regizat de Roman Polanski, cu Jack Nicholson și Faye Dunaway în roluri principale. Un detectiv particular specializat în cazuri de infidelitate se trezește implicat într-un caz mult mai complicat decât se aștepta. Așa cum îi stă bine unui noir, avem numeroase schimbări de situație și momente de suspans.

26. Ford v Ferrari (2019)

Filmul prezintă remarcabila poveste a lui Carroll Shelby, un designer vizionar din industria americană de mașini, și a lui Ken Miles, un neînfricat șofer britanic. Cei doi s-au luptat cu birocrația corporatistă, cu legile fizicii și cu proprii demoni pentru a putea construi o mașină de curse revoluționară pentru Ford Motor Company. Au reușit să se confrunte direct cu puternicele mașini de curse ale lui Enzo Ferrari în cursa de 24 de ore de pe pista Le Mans, din Franța, în anul 1966.

25. Stand by Me (1986)

Cu toții suntem bântuiți de sfârșitul copilăriei și de lucrurile importante pe care trebuie să le abandonăm pe drumul nostru lung și greu către maturizare: intensitatea iubirilor, fricile și rănile, râsetele, bravada și legăturile profunde de prietenie. Aceasta este povestea dezarmant de tandră, subtilă și sublimă a patru copii care pleacă într-o călătorie ce îi va maturiza prea devreme.

24. Rocky (1976)

Cu un scenariu scris de Sylvester Stallone, filmul a dat naștere unei francize care a făcut furori în anii 1980. Rocky este un boxer care are șansa unică de a boxa într-un meci ce se vrea a fi demonstrativ, în compania campionului de la categoria grea. Spre surprinderea tuturor, Rocky vrea să dovedească mai mult.

23. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)

Ultima aventură din „Harry Potter” îi urmărește pe Harry, Ron și Hermione, care se pregătesc pentru bătălia cu lordul Voldemort, care este hotărât să îl anihileze pe Harry o dată pentru totdeauna. Ca să îl învingă pe vrăjitor, tinerii trebuie să găsească și să distrugă cel mai important Horcrux, o bucată vrăjită de suflet care îi permite să fie nemuritor, înainte ca planurile diabolice să fie puse în practică.

22. Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Sinistrul personaj principal a organizat un grup de elită numit Deadly Viper Assassination Squad. Toate viperele au un nume de cod inspirat de șerpi veninoși, iar cel mai mortal dintre ei este Mamba Neagră, care este și fosta iubită a lui Bill. La început, un polițist texan investighează o scenă macabră: un întreg alai de nuntă măcelărit în timpul unei repetiții cu costume într-o capelă provincială.

21. There Will Be Blood (2007)

Acțiunea este plasată cândva la sfârșitul secolului al XIX-lea, iar eroul este un miner care primește un pont extraordinar cum că în Vestul Americii există un orășel care stă pe un ocean de petrol neexploatat. Deși este sceptic, Plainview îl ia pe fiul său și pleacă în acea direcție. Little Boston este un loc în care nu se întâmplă prea multe, singura distracție a localnicilor fiind biserica înființată de Eli.

20. A Beautiful Mind (2001)

Este un film biografic despre matematicianul John Forbes Nash Junior, o minte sclipitoare încă din tinerețe, dar care a avut de luptat cu schizofrenia toată viața și a fost recompensat, în cele din urmă, cu Premiul Nobel pentru economie.

19. Batman Begins (2005)

După ce părinții săi sunt uciși, Bruce Wayne se mută în Asia unde, sub îndrumarea mentorilor săi, învață să lupte împotriva forțelor răului. Întors acasă, în Gotham City, Batman va începe lupta împotriva corupției și a criminalilor de tot felul.

18. One Step Behind the Seraphim (2017)

Filmul spune povestea lui Gabriel, un adolescent care își dorește să devină preot și intră la un seminar teologic ortodox. Inițial încearcă să se adapteze mediului, dar în cele din urmă își dă seama că sistemul este complet corupt și abuziv. După un timp, el și alți trei colegi sunt etichetați de consiliul școlii drept elevi problemă. Prinși în lupta pentru putere dintre un preot incoruptibil și un profesor laic viclean și corupt, elevii învață că minciuna, furtul, manipularea și trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să și le însușească pentru a rezista în seminar (filme pe HBO GO).

17. Truth and Justice (2019)

Este probabil cea mai surprinzătoare apariție din top. Un film estonian, lung de aproape trei ore, a cărui acțiune începe în anul 1870. Andres și soția lui ajung la noua lor fermă și au trei obiective destul de simple: să poată cultiva pământul, să se înțeleagă bine cu vecinii și să aibă un fiu, dar lucrurile vor sta pe dos.

16. Temple Grandin (2010)

Filmul este un portret al unei tinere care fusese diagnosticată cu autism și care a reușit să depășească problemele de sănătate, devenind un cercetător foarte apreciat în industria bovinelor. Pelicula redă anii de început ai lui Grandin, atunci când a fost diagnosticată cu autism, creșterea și maturizarea care au fost dificile pentru ea în vremea școlii. Depășind toate piedicile, devine un inventator apreciat, reușind să revoluționeze industria bovinelor cu cercetările sale științifice.

15. Good Will Hunting (1997)

O dramă despre Will Hunting, înzestrat cu o memorie vizuală fantastică, care își petrece timpul cu amicii lui, prietenul lui cel mai bun și influenta sa prietenă englezoaică. După ce profesorul universității MIT își încuie studenții cu o formulă matematică pe care o lasă pe tabla din hol, Will lasă rezolvarea sub anonimat, determinându-l pe Lambeau să dea de urma tânărului evaziv.

14. American Beauty (1999)

Voi fi mort într-un an, spune Lester, un bărbat de vârstă mijlocie care se va întoarce împotriva tuturor aspectelor care îl țin pe loc în viață. Inspirat de dorința sexuală pe care o simte față de prietena fiicei sale adolescente, Lester își dă demisia, începe să se antreneze, își cumpără mașina pe care și-a dorit-o mereu, o pune la locul ei pe soția care îl înșală și începe să trăiască din nou.

13. Inglourious Basterds (2009)

Sub aparența unui film de război clasic, Tarantino ne servește încă un film așa cum doar el poate face. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, un detașament de militari americani, cu toții evrei, pregătește un plan de asasinare a liderilor naziști. Același plan îl are însă și o proprietară a unui cinematograf local.

12. Dr. Strangelove (1964)

Comedia lui Stanley Kubrick este despre un grup de generali cuprinși de paranoia, care reușesc să inițieze o apocalipsă nucleară accidentală. Șeful de personal Turgidson și comandantul Forțelor Aeriene, Jack Ripper, ordonă unui escadron de bombardiere să atace URSS. Acest lucru declanșează o armă secretă rusească numită Doomsday Machine. Arma este un sistem diabolic de proiectile de apărare.

11. Joker (2019)

Arthur Fleck este clovn și își dorește să aibă propriul său număr de stand-up comedy, însă problemele sale mintale se agravează treptat, iar fiecare eveniment nefericit este un pas spre transformarea sa în unul dintre dușmanii lui Batman.

10. The Dark Knight Rises (2012)

Au trecut opt ani de când Batman a dispărut în noapte, transformându-se din acel moment din erou în fugar. Asumându-și vina pentru moartea procurorului Harvey Dent, Cavalerul Negru a sacrificat totul pentru ceea ce el și comisarul Gordon sperau că este o cauză mai bună. Pentru un timp minciuna a prins, criminalitatea din Gotham fiind zdrobită sub greutatea Actului Dent împotriva infractorilor.

9. Whiplash (2014)

Andrew este un ambițios tânăr baterist de jazz, care are un țel foarte clar, acela de a ajunge în fruntea elitei unui conservator de prestigiu. Afectat de cariera eșuată a tatălui său, Andrew muncește zi și noapte pentru a deveni cel mai bun. După ce se înscrie la o prestigioasă școală de muzică, ajunge sub îndrumarea celor mai respectați profesori, iar visul său măreț pare să înceapă a prinde contur.

8. The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

Considerată de cititori drept cea mai bună carte de aventuri scrisă vreodată, trilogia lui John Tolkien descrie lupta pentru posesia unui inel care dacă este returnat creatorului său, lordul Sauron, îi va da acestuia puterea de a subjuga lumea. Acesta este filmul central al trilogiei, o aventură a binelui împotriva răului plasată într-un timp al incertitudinilor din ținutul Pământurilor de Mijloc.

7. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Tânărul Frodo moștenește un inel care se dovedește a fi unul neobișnuit. Acesta este Inelul Unic, un instrument al puterii absolute care îi poate permite lui Sauron să conducă lumea și să transforme locuitorii săi în sclavi. Împreună cu o frăție formată din hobbiți, oameni, vrăjitori, pitici și elfi, Frodo trebuie să ducă inelul la Muntele de Foc pentru a fi forjat și distrus pentru totdeauna.

6. Inception (2010)

Dom Cobb este un hoț priceput, cel mai bun în domeniul periculoasei arte a extracției, adică al furtului de informații și secrete prețioase din subconștientul oamenilor în timp ce aceștia visează, când mintea lor este cea mai vulnerabilă. Rara abilitate îi conferă un statut de profesionist căutat, de o valoare inestimabilă în complicata lume a spionajului tehnologic, dar care îl face, în același timp, să piardă tot ceea ce era mai important pentru el și să îl transforme într-un fugar.

5. The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Forțele lui Sauron au atacat capitala Gondor într-un asediu asupra omenirii. Păzit de un lord slăbit, regatul nu a avut niciodată nevoie mai mare de un rege. Deoarece Gandalf încearcă să mobilizeze forțele distruse din Gondor, Theoden unifică războinicii din Rohan pentru a se alătura luptei.

4. Pulp Fiction (1994)

Jules și Vincent sunt doi asasini care încearcă să recupereze o valiză care a fost furată de la șeful lor, Marsellus. De asemenea, Wallace îl roagă pe Vincent să o scoată în oraș pe soția lui, Mia, când va lipsi din oraș. Butch Coolidge este un pugilist îmbătrânit care este plătit de Wallace să piardă următorul lui meci de box.

3. The Godfather: Part II (1974)

Francis Coppola duce mai departe povestea de proporții epice a trilogiei cu această saga despre două generații din familia Corleone, aflată la putere. Coppola colaborează încă o dată cu scriitorul Mario Puzo, șlefuind două povești întrețesute care funcționează în egală măsură ca preambul și continuare a originalului.

2. The Dark Knight (2008)

Cu ajutorul locotenentului Jim Gordon și a procurorului Harvey Dent, Batman începe lupta împotriva crimei organizate din Gotham City pentru a o face dispărută definitiv. Inițial, triumviratul se dovedește a fi eficient, dar în curând cei trei devin ținta unui geniu al răului, Joker, care aruncă orașul în anarhie și îl forțează pe Batman să încalce fragila graniță dintre erou și răzbunător.

1. The Godfather (1972)

Pelicula spune povestea grandioasă a lui Don Vito Corleone, un mafiot din Sicilia care a ajuns capul unei importante rețele mafiote din Statele Unite ale Americii. În film este prezentată o viziune realistă a lumii în care cuvântul dat și promisiunile făcute au valoare capitală, iar onoarea este la mare preț.

Călin Iosif

Dacă ar trebui să aleg o perioadă din istoria filmului care mă pasionează cu adevărat, aceea ar fi 1920-1940, cu accent pe cinematografia europeană, dar și producția de film din spațiul est-european, indiferent de epocă. Când nu mă uit sau nu scriu despre filme cu siguranță sunt la școală, de partea Întunecată a Forței.

2 comentarii