Raftul cu filme

Top 30 cele mai bune filme de urmărit pe HBO GO chiar acum (aprilie 2020)

cele mai bune filme pe HBO GO, filme pe HBO GO, filme HBO GO, HBO GO, filme bune pe HBO GO, filme bune HBO GO, Gone, Dispăruți, AXN, seriale, seriale la TV
Imagine via IMDb / Gone

Platforma de streaming online HBO GO, în momentul de față fiind principalul competitor al platformei de streaming online Neflix în România și nu numai, oferă mii de filme, seriale, documentare, producții de stand-up comedy, scurtmetraje, animații, show-uri de televiziune și producții originale proprii.

În același timp, HBO GO oferă pentru vizionare și o mulțime de producții premiate la nivel mondial, iar platforma online Raftul cu filme îți prezintă o listă cu 30 cele mai bune filme pe HBO GO care merită să fie vizionate cel puțin o dată într-o viață.

Trebuie spus că HBO GO, asemeni serviciilor Netflix, Hulu sau Amazon, întâmpină de multe ori probleme cu licențele de difuzare pentru diferite producții, fapt pentru care crearea de conținut propriu a devenit, de la un timp, o idee bună.

Lună de lună actualizăm lista cu cele mai bune filme pe HBO GO în funcție de peliculele care sunt aduse sau eliminate de pe platforma de streaming online. Dincolo de asta, acceptăm cu drag critica constructivă în comentarii în legătură cu ordinea sau poziția unor lungmetraje, propuneri noi, dar și idei pentru alte noi liste și recomandări. Acestea fiind spuse, iată cele mai bune filme pe HBO GO.

Cum a fost realizată această listă de filme: fiecare dintre cele 30 cele mai bune filme pe HBO GO au fost căutate pe platforma IMDb, iar ordinea a fost realizată după nota persoanelor care au vizionat fiecare producție în parte. De altfel, este posibil ca nu toate titlurile bune și foarte bune de pe HBO GO să se regăsească în această listă, fapt pentru care primim cu drag noi recomandări.

30. Sometimes in April (2005)

Odată cu asasinarea președintelui Hutu pe 7 aprilie 1994, Rwanda este martora începerii uneia dintre cele mai mari atrocități din istoria recentă. Vegetația luxuriantă a țării, dealurile, văile, străzile, râurile și casele au fost îmbibate de sânge în timp ce populația Hutu a atacat cu furie populația Tutsi. Vecinii și prietenii s-au ucis între ei, iar unii oameni și-au omorât propriii copii și propriile rude.

Bisericile s-au umplut de trupurile mutilate ale miilor de Tutsi și Hutu când cel puțin 937.000 de oameni, conform unui sondaj recent al guvernului din Rwanda, au fost măcelăriți în masacrul de 100 de zile. Când lumea a aflat prima dată de acest genocid, comunitatea nu a făcut nimic ca să oprească măcelul.

29. Stuart: A Life Backwards (2007)

Stuart Shorter a fost un vagabond care iubea suferința. Îi plăceau alcoolul și heroina. El are șansa să îl întâlnească pe scriitorul Alexander Masters, cu care a avut o prietenie neobișnuită. Alexander îi spune că ar dori să scrie biografia lui Stuart, iar acesta are o idee despre cum să facă această carte să fie una mult mai incitantă. Pe măsură ce prietenia lor se dezvoltă, bărbatul îi povestește multe.

28. Rosemary’s Baby (1968)

Dorind să aibă o familie, tânăra catolică Rosemary și Guy, soțul ei, se mută în Bramford, o clădire din New York despre care se spun numai lucruri rele. În scurt timp, cei doi se împrietenesc cu vecinii lor, Roman și Minnie, doi bătrâni excentrici, iar Rosemary află că este însărcinată. Încet, încet, viitoarea mamă este separată de prieteni și familie, iar semne alarmante ale unei conspirații sinistre încep să apară, iar Rosemary este cuprinsă de o agonie mentală (cele mai bune filme pe HBO GO).

27. Bohemian Rhapsody (2018)

Filmul este o celebrare a trupei Queen, a muzicii lor și a liderului formației, Freddie Mercury. El a sfidat stereotipurile, a distrus convențiile și a devenit unul dintre cei mai iubiți și apreciați artiști. Filmul urmărește ascensiunea trupei prin melodiile lor iconice și sunetul revoluționar. Au un succes răsunător, dar pe neașteptate Freddie, înconjurat de influențe nefaste, se îndepărtează de Queen ca să își facă o carieră solo. Suferind puternic fără colaborarea cu formația, Freddie reușește să se împace cu colegii lui la timp pentru concertul caritabil Live Aid.

În timp ce se confruntă cu o boală care îi amenință viața, Freddie și ceilalți hipnotizează publicul și susțin unul dintre cele mai mari concerte din istoria muzicii rock. Queen consolidează o moștenire care continuă să inspire visătorii și iubitorii muzicii până în ziua de azi.

26. Her (2013)

Plasat într-un viitor nu prea îndepărtat, filmul regizat de Spike Jonze îl are în centrul său pe Theodore Twombly, un scriitor complex și sentimental. Zdrobit de durere după ce a trăit finalul unei relații de lungă durată, ajunge să fie captivat de un sistem de operare nou, foarte avansat și personalizat pentru fiecare utilizator, o realizare uluitoare care pare a fi fost construit special pentru a veni în îndeplinirea dorințelor sale. Astfel, o cunoaște pe Samantha, o voce cristalină, care este perspicace, sensibilă și surprinzător de amuzantă.

25. Groundhog Day (1993)

Înzăpezit în timpul unei călătorii spre Pennsylvania, acolo unde trebuie să facă un reportaj despre festivitățile anuale de Ziua Cârtiței, meteorologul Phil Connors se trezește prins în timp, retrăind încontinuu ziua de 2 februarie. Lumea lui este populată de aceiași oameni în fiecare zi, dar ei nu știu că Ziua Cârtiței se tot repetă. Asta îi dă un avantaj, că poate afla ce își dorește o femeie de la un bărbat, iar a doua zi se comportă exact cum trebuie ca să o impresioneze.

Din fericire, o femeie este aproape și el poate exersa. Ea este Rita, producătoarea lui Phil, care a fost nevoită să îi suporte toanele, cererile și nervii. În timp, Phil începe să vadă greșelile pe care le face și să își schimbe comportamentul, iar totul se termină când ea îl place.

24. X-Men: Days of Future Past (2014)

În viitor, mutanții și oamenii care îi ajută sunt măcelăriți de niște roboți puternici, numiți santinele. Profesorul Xavier, Wolverine, Magneto, Storm, Kitty Pryde și prietenii lor se întâlnesc la o mănăstire în China și Xavier le spune că invincibilii roboți au fost creați folosindu-se ADN-ul lui Mystique care a fost luat în anul 1973 când ea a încercat să îl ucidă pe creatorul santinelelor, doctorul Bolivar Trask.

El îi anunță că singura lor șansă este ca unul dintre ei să se întoarcă în anul 1973, să se alăture lui Charles Xavier și Erik Lehnsherr ca să o convingă pe Mystique să renunțe. Totuși, doar Wolverine poate suporta călătoria în timp. Oare va reuși să o oprească pe Mystique și să îi salveze pe mutanți și prietenii lor?

23. Kill Bill: Vol. 2 (2004)

Erau cinci pe lista ei. Acum sunt trei. O-Ren Ishii și Vernita Green au căzut primii, iar acum Mireasa vrea să își termine treaba și să îi omoare pe Elle Driver, Budd și pe Bill. Dacă aceștia nu se tem, ar fi bine să o facă deoarece ea se află pe urmele lor. Totuși, ceva i-a dat planurile peste cap. Fiica ei, cu care era însărcinată când se pregătea de nuntă, este vie.

22. Sin City (2005)

Bine ați venit în Sin City. Acest oraș atrage bandiții, corupții și suferinzii. Unii îl numesc întunecat și dur. Pe de altă parte, alții îl numesc acasă. Polițiști necinstiți. Femei sexy. Gardieni disperați. Unii caută răzbunarea. Alții salvarea. Apoi, mai sunt și cei care speră la puțin din amândouă. Un univers al unor eroi neverosimili și apatici care se străduiesc totuși să facă ceea ce trebuie într-un oraș indiferent.

21. Fargo (1996)

Un polițist și doi oameni nevinovați sunt găsiți morți pe o autostradă înzăpezită din Dakota de Nord. Marge Gunderson, o polițistă, investighează crima și va descoperi o conspirație a lăcomiei și prostiei. Jerry Lundegaard, un soț, tată și vânzător de mașini din Minneapolis, care se află de mult timp sub papucul șefului și socrului său bogat, pune la cale o schemă elaborată care implică răpirea soției sale și o răscumpărare de 1 milion de dolari pentru a își putea plăti datoriile.

Dar tot ce ar putea merge prost se dovedește a merge prost. Personalitatea și înfățișarea modestă a ofițerului Gunderson ascunde o minte ascuțită și un simț puternic al moralității, iar ea vede rapid ce se află în spatele faptelor executate prost de niște răpitori incompetenți, dar periculoși.

20. The Grand Budapest Hotel (2014)

Filmul spune aventurile lui Gustave, un legendar portar de la un faimos hotel european în perioada zbuciumată dintre cele două războaie mondiale, și pe ale lui Zero Moustafa, un hamal care devine cel mai de încredere prieten al său.

Povestea include furtul și recuperarea unei neprețuite picturi din perioada Renașterii, o luptă pentru o mare avere de familie, o cursă disperată pe motociclete, prin trenuri, pe sănii și o frumoasă poveste de dragoste, totul plasat într-o perioadă plină de schimbări bruște și dramatice.

19. Gran Torino (2008)

Văduv, bătrânul Walt Kowalski își conduce de colo-colo automobilul său, un Ford Gran Torino, văzând cum cartierul în care locuiește este tot mai afectat de violente bande de imigranți. Când tânărul Tao, un imigrant asiatic, încearcă să îi fure mașina, Walt reacționează surprinzător și îl ia sub aripa sa morocănoasă pe micul infractor, pe care vrea să îl învețe să se poarte ca un bărbat.

18. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)

Ultima aventură din „Harry Potter” îi urmărește pe Harry, Ron și Hermione, care se pregătesc pentru bătălia cu lordul Voldemort, care este hotărât să îl anihileze pe Harry o dată pentru totdeauna. Ca să îl învingă pe vrăjitor, tinerii trebuie să găsească și să distrugă cel mai important Horcrux, o bucată vrăjită de suflet care îi permite să fie nemuritor, înainte ca planurile diabolice să fie puse în practică.

17. No Country for Old Men (2007)

Llewelyn Moss, un veteran al Războiului din Vietnam, descoperă o camionetă părăsită, înconjurată de câțiva soldați morți. Moss găsește în mașină 2 milioane de dolari, pe care îi ia, și o cantitate considerabilă de heroină. În scurt timp, un ucigaș enigmatic, care hotărăște soarta victimelor sale dând cu banul, pornește în căutarea lui Moss. Șeriful Bell încearcă să oprească violențele care încep să distrugă liniștitul oraș Lone Star.

16. Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Personajul principal este sinistru și care a organizat un grup de elită numit Deadly Viper Assassination Squad. Toate viperele au un nume de cod inspirat de șerpi veninoși și cel mai mortal dintre ei este Mamba Neagrã, care este și fosta iubită a lui Bill. La început, un ranger texan investighează o scenă macabră: un întreg alai de nuntă măcelărit în timpul unei repetiții cu costume într-o capelă provincială.

Femeia însărcinată în rochia plină de sânge este Mamba Neagră, cunoscută mai bine ca Mireasa. Bill și viperele au crezut că Mireasa este moartă, dar ea era în comă. Asasina viperelor, California Mountain Snake, se strecoară în camera de spital a Miresei, deghizată în asistentă, agitând o seringă, doar pentru a fi rechemată în ultimul moment de Bill însuși.

15. Green Book (2018)

În Statele Unite ale Americii, în anul 1962, Tony Lip, un bodyguard italo-american din clasa muncitoare, acceptă o slujbă de șofer pentru doctorul Don Shirley, un pianist afro-american cu o educație superioară. Cei doi bărbați, foarte diferiți, pleacă într-un turneu de două luni prin sudul țării, o zonă plină de rasiști, dar pe drum între cei doi se va naște o prietenie unică.

14. Raging Bull (1980)

Geniala peliculă realizată de Martin Scorsese îl are în centrul său pe Jake LaMotta, controversatul campion de box la categoria mijlocie din anii 1940. Reputația lui de sportiv tenace și succesul pe care îl avea în ring au fost umbrite de viața lui de familie, plin de furie, gelozie și suspiciuni, iar țintele erau soția și fratele său. În cele din urmă, toate acestea l-au adus în situația de a rămâne singur.

13. There Will Be Blood (2007)

Acțiunea este plasată cândva la sfârșitul secolului al XIX-lea, iar eroul este un miner care primește un pont extraordinar cum că în Vestul Americii există un orășel care stă pe un ocean de petrol neexploatat. Deși este sceptic, Plainview îl ia pe fiul său și pleacă în acea direcție. Little Boston este un loc în care nu se întâmplă prea multe, singura distracție a localnicilor fiind biserica înființată de Eli.

Plainview și fiul său dau lovitura deoarece pământul din zonă chiar este îmbibat cu țiței. Însă așa cum se întâmplă mai mereu, odată cu bogăția apar și conflictele. Plainview construiește un imperiu și se lasă treptat acaparat de obsesia pentru putere, dar găsește în preotul Eli Sunday un adversar la fel de puternic și de ambițios în ceea ce privește dorința de putere și de bani. Lupta dintre ei ajunge să fie cu adevărat pe viață și pe moarte și îi va urmări pentru totdeauna.

12. One Step Behind the Seraphim (2017)

Gabriel este un adolescent în vârstă de 15 ani care vrea să devină preot și care este acceptat la un seminar ortodox. Inițial, încearcă să se adapteze, dar își dă seama că sistemul este complet corupt și abuziv. În scurt timp, alături de alți trei colegi, sunt etichetați drept elevi-problemă de consiliul școlii. Prinși în lupta pentru putere dintre un preot incoruptibil și un profesor viclean, corupt și lipsit de scrupule, elevii învață că minciuna, furtul, manipularea și trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să le stăpânească pentru a supraviețui.

11. Temple Grandin (2010)

Filmul este un portret al unei tinere care fusese diagnosticată cu autism și care a reușit să depășească problemele de sănătate, devenind un cercetător foarte apreciat în industria bovinelor. Pelicula redă anii de început ai lui Grandin, atunci când a fost diagnosticată cu autism, creșterea și maturizarea care au fost dificile pentru ea în vremea școlii. Depășind toate piedicile, devine un inventator apreciat, reușind să revoluționeze industria bovinelor cu cercetările sale științifice.

10. Taxi Driver (1976)

Travis Bickle este un șofer de taxi care lucrează în schimbul de noapte pe străzile din Manhattan. În ciuda faptului că lumea din jurul lui este una plină de viață, pentru el este imposibil să reușească să creeze o legătură cu cineva. Întâlnirea lui cu Betsy, o femeie frumoasă, se transformă într-o catastrofă atunci când el are ideea de a o duce la un film porno (cele mai bune filme pe HBO GO).

Încearcă să o salveze pe Iris, o copilă de 12 ani, de proxenetul ei. Doar că nu este clar dacă Iris vrea să fie salvată. În cele din urmă, furia lui reprimată atâția ani va izbucni, iar taximetristul va trece la răzbunare prin violență.

09. Good Will Hunting (1997)

Filme este o dramă despre Will Hunting, înzestrat cu o memorie vizuală fantastică, care își petrece timpul cu amicii lui, prietenul lui cel mai bun și influenta sa prietenă englezoaică. După ce profesorul universității MIT își încuie studenții cu o formulă matematică pe care o lasă pe tabla din hol, Will lasă rezolvarea sub anonimat, determinându-l pe Lambeau să dea de urma tânărului evaziv.

Pe măsură ce problemele cu poliția se intensifică, Lambeau îi oferă o soluție, dar cu două condiții, să meargă la un psiholog și să facă meditații la matematică. Will o acceptă pe cea de-a doua, dar refuză să colaboreze cu mai mulți psihologi.

08. American Beauty (1999)

„Voi fi mort într-un an”, spune Lester, un bărbat de vârstă mijlocie care se va întoarce împotriva tuturor aspectelor care îl țin pe loc în viață. Inspirat de dorința sexuală pe care o simte față de prietena fiicei sale adolescente, Lester își dă demisia, începe să se antreneze, își cumpără mașina pe care și-a dorit-o mereu, o pune la locul ei pe soția care îl înșală și începe să trăiască din nou.

07. Dr. Strangelove (1964)

Comedia lui Stanley Kubrick este despre un grup de generali cuprinși de paranoia, care reușesc să inițieze o apocalipsă nucleară accidentală. Șeful de personal Turgidson și comandantul Forțelor Aeriene, Jack Ripper, ordonă unui escadron de bombardiere să atace URSS. Acest lucru declanșează o armă secretă rusească numită Doomsday Machine. Arma este un sistem diabolic de proiectile de apărare.

Încercând să prevină această catastrofă, căpitanul Lionel Mandrake devine singura persoană care are acces la generalul Ripper. Președintele american Muffley încearcă să îl convingă pe premierul rus că totul este o greșeală. Consilierul președintelui este Dr. Strangelove, un om de știință dement și un fost nazist.

06. Avengers: Endgame (2019)

Al patrulea film din seria „Avengers” reprezintă punctul culminant al celor 22 de filme Marvel interconectate, dar și finalul unei călătorii epice. Cei mai mari eroi din lume vor înțelege în cele din urmă cât de fragilă este realitatea lor și câte sacrificii trebuie să facă pentru a o menține. Aceasta este o poveste despre prietenie, munca în echipă și acceptarea diferențelor pentru a depăși un obstacol imposibil.

05. Once Upon a Time in the West (1968)

În pelicula western a lui Sergio Leone, o poveste despre răzbunare devine o contemplare epică a Vestului Sălbatic de altădată. Pentru a pune mâna pe un teren din Sweetwater, Morton, baronul căii ferate, angajează ucigași plătiți. Șeful acestora este Frank, a cărui atenție este fixată acum pe proprietatea lui Brett McBain și a familiei sale. Cu toate acestea, Jill, proaspăta sa soție, moștenește totul și, din această clipă, asasinii sunt cu ochii pe ea.

04. Whiplash (2014)

Andrew este un ambițios tânăr baterist de jazz, care are un țel foarte clar, acela de a ajunge în fruntea elitei unui conservator de prestigiu. Afectat de cariera eșuată a tatălui său, Andrew muncește zi și noapte pentru a deveni cel mai bun. După ce se înscrie la o prestigioasă școală de muzică, ajunge sub îndrumarea celor mai respectați profesori, iar visul său măreț pare să înceapă a prinde contur.

Terence, un instructor recunoscut pentru talentul pedagogic și metodele terifiante de predare, este cel care conduce formația de jazz a școlii. Acesta îl descoperă pe Andrew și îl aduce în trupă, iar asta va schimba pentru totdeauna viața tânărului.

03. The Usual Suspects (1995)

După jefuirea unui camion în New York, cinci infractori sunt arestați și aduși la interogatoriu. De vreme ce niciunul nu este vinovat, ei pun la cale un plan ca să se răzbune pe poliție. Operațiunea merge bine, dar apoi începe să se simtă influența legendarului infractor Keyser Soze. Devine clar faptul că fiecare dintre cei cinci a făcut ceva contra lui Soze la un anumit moment și acum trebuie să plătească pentru asta. Astfel mor 27 de bărbați în explozia unui vapor, dar adevărata întrebare rămâne cine este de fapt acest Soze.

02. The Prestige (2006)

La sfârșitul secolului al XIX-lea, în Londra, Robert Angier, soția sa mult iubită, Julia, și Alfred Borden sunt prietenii și asistenții unui magician. Când Julia moare în timpul unui spectacol, Robert îl învinovățește pe Alfred și jură să se răzbune. Devenind amândoi magicieni faimoși, ajung să fie rivali și încearcă să își saboteze unul altuia numerele de magie.

01. Pulp Fiction (1994)

Jules și Vincent sunt doi asasini care încearcă să recupereze o valiză care a fost furată de la șeful lor, Marsellus. De asemenea, Wallace îl roagă pe Vincent să o scoată în oraș pe soția lui, Mia, când va lipsi din oraș. Butch Coolidge este un pugilist îmbătrânit care este plătit de Wallace să piardă următorul lui meci de box.

Honey Bunny și Pumpkin sunt doi hoți îndrăgostiți și care se hotărăsc că au nevoie să schimbe peisajul. Viețile acestor oameni se împletesc, iar rezultatul este o serie de incidente amuzante, bizare și neobișnuite.

Citește mai multe liste și recomandări pe Raftul cu Filme. Urmărește pagina noastră de Facebook, contul de YouTube, dar și pagina de Instagram.

Un comentariu