Raftul cu filme

Top 100 cele mai bune filme de urmărit pe Netflix chiar acum (decembrie 2019)

40. The Last of the Mohicans (1992)

Filmul este o poveste despre dragostea transcendentală, o adevărată gură de aer proaspăt într-o epocă greu încercată care are loc în coloniile americane. Daniel Lewis și Madeleine Stowe se îndrăgostesc pe fondul Războiului Indiano-Francez din anul 1936. Povestea înseamnă foarte mult pentru Michael Mann, regizorul producției, care a afirmat că o privește ca pe propriul copil.

39. Ferris Bueller’s Day Off (1986)

Ferris este un puști mereu pus pe șotii. Sătul de mers la școală, decide să își ia o zi liberă. Pentru că prietenii săi nu pot decât să îi urmeze exemplul, cei trei decid să se distreze pe cinste. Pe urmele lor se află decanul și sora lui Ferris, care nu se poate împăca cu gândul că fratele ei scapă mereu fără să fie pedepsit.

38. The Big Short (2015)

Patru externi observă ceea ce marile bănci și guvernul refuză să vadă, și anume iminența colapsului economiei globale, au o idee de geniu, să parieze împotriva băncilor. Investițiile lor extrem de îndrăznețe îi duc în culisele sumbre ale sistemului bancar unde vor fi nevoiți să se îndoiască de orice.

37. Captain Phillips (2013)

Richard Phillips este un căpitan a cărui navă de transport a fost deturnată de pirații somalezi, devenind prima navă de transport americană capturată de pirați în ultimele două secole. Pelicula prezintă evenimentele tragice petrecute la bordul navei și încercările disperate ale armatei SUA de a salva echipajul.

36. Ocean’s Eleven (2001)

Condamnatul carismatic și prefăcut Danny Ocean este eliberat condiționat din închisoare și începe să orchestreze cel mai nou plan al său, de a realiza cel mai îndrăzneț jaf din istoria orașului Las Vegas. Ținta sa sunt trei dintre cele mai renumite cazinouri din oraș. Adăpostit la o adâncime de 60 de metri sub bulevardul central se află un seif care păzește fiecare cent provenit din aceste cazinouri, patronate de Terry Benedict.

35. The Curious Case of Benjamin Button (2008)

Filmul este o adaptare după nuvela lui Scott Fitzgerald despre un om care s-a născut la 80 de ani și care în loc să îmbătrânească, a întinerit. Începând la New Orleans, la sfârșitul Primului Război Mondial, filmul relatează povestea unui om ieșit din comun, a persoanelor și locurilor pe care le descoperă de-a lungul acestui parcurs, a iubirilor și despărțirilor pe care le trăiește, a bucuriilor vieții și tristeții morții și a lucrurilor ce dăinuie dincolo de timp.

34. The Untouchables (1987)

Filmul este o realizare glorioasă, teribilă, o descriere a șefilor mafioți care conduceau orașul Chicago în perioada prohibiției și a oamenilor legii care și-au propus să îi prindă. În această confruntare clasică dintre bine și rău îl avem pe agentul federal Eliot Ness, pe mafiotul Al Capone, dar și pe Malone, polițistul care îl învață pe Ness cum să învingă mafia.

33. Dunkirk (2017)

Povestea filmului surprinde trupele britanice şi ale aliaților înconjurate de inamici pe plaja franceză şi forţate să facă faţă unui asalt aproape imposibil de rezistat. Filmul reuneşte o distribuţie impresionantă din care fac parte actorii Tom Hardy, Mark Rylance, Kenneth Branagh, Cillian Murphy şi Fionn Whitehead. Filmul este produs de Christopher Nolan şi Emma Thomas, iar Jake Myers este producător.

32. Rosemary’s Baby (1968)

După ce se mută într-un apartament dintr-o clădire rău famată, Rosemary începe să aibă vise ciudate. Iar soțul ei, Guy, se împrietenește cu doi bătrâni, Roman și Minnie. Rosemary află că este însărcinată, deși soțul ei s-a îndepărtat de ea. Minnie se oferă să o îngrijească și îi oferă o poțiune despre care îi spune că este bună pentru copil, iar Rosemary se simte tot mai rău.

31. Scent of a Woman (1992)

Filmul impune un tur de forță a lui Al Pacino. Distins cu premiul Oscar, Al Pacino interpretează un rol cu adevărat pe măsura posibilităților sale. Este vorba de un personaj frământat de conflicte interioare care se materializează în momente de criză. Marcat de un trecut întunecat și de pierderea vederii, Frank Slade și Charlie Simms joacă un cuplu neadaptat în secolul marilor tensiuni psihologice.

30. Dallas Buyers Club (2013)

Lungmetrajul prezintă povestea unui electrician texan în lupta sa cu instituțiile medicale și cu companiile farmaceutice imediat după ce a fost depistat cu HIV pozitiv în anul 1986. Acesta începe să caute medicamente alternative care ar putea să îl ajute și la care și alte persoane cu acest virus vor putea avea acces.

29. La La Land (2016)

Scris și regizat de Damien Chazelle, filmul urmărește povestea Miei (Emma Stone), o actriță aspirantă, şi a lui Sebastian (Ryan Gosling), un muzician îndrăgostit de jazz, care se zbat să atingă succesul într-un oraş în care prea multe vise şi inimi sunt frânte zi de zi. Plasat în Los Angeles-ul zilelor noastre, printre decoruri cuceritoare şi momente muzicale fascinante, filmul surprinde bucuriile, dar şi dezamăgirile cotidiene a doi tineri în încercarea lor de a îşi îndeplini visele.

28. The Revenant (2015)

Acțiunea se petrece în America de Nord, iar în centrul ei se află Hugh Glass, membru al unei expediții în Munții Stâncoși, acolo unde este prins de un urs și sfârtecat. Căpitanul grupului lasă în urmă trei oameni pentru a-i ține companie în ultimele clipe de viață și pentru a-i săpa mormântul, dar cei trei îi iau armele și bunurile și fug. Astfel se va târî sute de kilometri pentru a se răzbuna.

27. Slumdog Millionaire (2008)

Jamal Malik este un orfan care a trăit toată viața la periferia orașului Mumbai. Fiind la un pas de câștigarea marelui premiu de 20 milioane de rupii, Jamal este arestat sub suspiciunea de fraudă. Întrebarea tuturor este cum poate ajunge un copil al străzii să cunoască toate răspunsurile emisiunii la care ia parte.

26. The Invisible Guest (2016)

Adrian Doria, un cunoscut om de afaceri de succes, ajunge să fie acuzat de crimă. Pentru a se apăra, o angajează pe Virginia Goodman, unul dintre cei mai renumiți avocați din întreaga țară. După ce lucrează împreună o noapte întreagă pentru construirea strategiei de apărare, situația se schimbă în mod neașteptat.

25. Life of Brian (1979)

Născut în ziua de Crăciun și într-o casă din apropierea celei în care locuiește adevăratul Iisus, Brian din Nazareth își petrece viața crezând că este adevăratul Messia și încercând să îi convingă pe toți ceilalți de puterile pe care le are.

24. 12 Years a Slave (2013)

Un film inspirat din povestea adevărată a unui bărbat care luptă pentru supraviețuire și libertate într-o perioadă în care culoarea pielii stabilește valoarea umană. Înainte de izbucnirea Războiului Civil din SUA, Solomon Northup, un negru care pune preț pe libertate, este răpit și vândut ca sclav. Trecând prin momente de o cruzime insuportabilă, dar și prin clipe neașteptate de blândețe, pentru Solomon neprețuite rămân viața și demnitatea sa.

23. Gone Girl (2014)

Nick Dunne este un soț fericit și împlinit. La cea de-a cincea aniversare a căsătoriei sale cu Amy viața sa ia o întorsătură tragică, căci Amy dispare fără urmă din locuința lor. Asaltat de presă, poliție și de părinții lui Amy, Nick pare să afișeze un comportament ciudat, alimentat de minciuni și atitudini inadecvate.

22. The Wolf of Wall Street (2013)

Bazat pe un roman autobiografic, filmul spune povestea unui broker care a trăit visul american până când acesta s-a transformat în coșmar. A început de jos și a avut o ascensiune fulgerătoare, iar lăcomia corporatistă, succesul în exces și puterea dobândită l-au transformat din broker onest în infractor implicat în scandaluri de corupție, înșelăciune și crimă.

21. Batman Begins (2005)

Chinuit de vină și mânie, luptându-se cu demoni care îi hrănesc dorința de răzbunare și nevoia de a onora moștenirea altruistă a părinților săi, Bruce Wayne dispare din Gotham și călătorește în secret prin lume, căutând mijloacele pentru a se lupta cu nedreptatea și de a semăna teama printre cei care îi jefuiesc pe toți.

14 comentarii