Raftul cu filme

Top 100 cele mai bune filme de urmărit pe Netflix chiar acum (decembrie 2019)

60. Traffic (2000)

Polițistul Javier Rodriguez lucrează în zona frontierei, alături de prietenul său, Manolo Sanchez, sub comanda generalului Salazar, cel care conduce lupta împotriva drogurilor din Mexic. Confruntat cu tentația banilor și a puterii, Javier rezistă, dar se va găsi într-o poziție dificilă, el și Manolo fiind prinși într-o plasă a corupției care va duce la o situație nefericită.

59. Apollo 13 (1995)

Astronautul Jim Lovell, comandantul misiunii, și Fred Haise pornesc într-o misiune pe Lună. Totul merge conform planului până la mijlocul misiunii, atunci când unul dintre rezervoarele navei explodează și pune în pericol echipajul. În timp ce astronauții trebuie să aleagă între a muri sufocați sau înghețați, Mattingly și comandantul de la sol încearcă să recupereze echipajul, conștienți fiind că aceștia ar putea să moară în momentul în care intră în contact cu atmosfera Terrei.

58. Seven Pounds (2008)

Un agent al Fiscului, Ben Thomas, încearcă să își ispășească o greșeală din trecut ajutând șapte persoane. Dându-se drept fratele său, Ben schimbă viețile celor șapte, dar planul său este dat peste cap când se îndrăgostește de Emily, care suferă de o gravă boală de inimă.

57. Fury (2014)

Povestea ne poartă în aprilie 1945, la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar în centrul atenției este Wardaddy, un sergent american cu mare experiență în luptă. Împreună cu echipajul său de cinci oameni, Wardaddy conduce un tanc supranumit Fury și pătrunde în spatele liniilor inamice pentru o misiune sinucigașă care ar trebui să dea ultima lovitură forțelor armate ale Germaniei.

56. Sherlock Holmes (2009)

Sherlock Holmes și-a construit reputația dezlegând cele mai încâlcite enigme. Cu ajutorul doctorului John Watson, colaboratorul său de încredere, renumitul detectiv a devenit indispensabil pentru descoperirea infractorilor de orice fel, bazându-se fie pe puterea sa de observație, fie pe forța pumnului. Însă deasupra Londrei se adună norii unei amenințări cu care Holmes nu s-a mai confruntat.

55. Primal Fear (1996)

Un avocat arogant preia cazul unui tânăr acuzat de uciderea preotului care avea grijă de el. Cazul devine mult mai complex atunci când acuzatul mărturisește că mai era cineva în cameră în momentul crimei.

54. As Good as It Gets (1997)

Melvin este un tip afurisit, un romancier curios care pare că suferă de o boală psihică. Niciodată nu evită confruntările, ba se laudă cu abilitatea de a fi cât mai antipatic și de a răni cât mai tare. Are fixurile și maniile sale, același mic dejun în același restaurant, servit de aceeași chelneriță, singura care îi suportă hachițele. Carol este singură și luptă să își crească fiul bolnav de astm. Simon este un pictor talentat, homosexual, ceea ce e de ajuns pentru a stârni injuriile lui Melvin.

53. The Blind Side (2009)

Michael Oher este un adolescent afro-american analfabet care provine dintr-o familie cu 13 copii. A fost plasat de mai multe ori în familii adoptive și a fugit de fiecare dată. Norocul băiatului se schimbă atunci când este adoptat de soții Leigh Anne și Sean Touhy, care îi oferă un cămin stabil, iubire, compasiune și o educație corespunzătoare, înscriindu-l la un colegiu la care obține o bursă sportivă.

52. 50/50 (2011)

Adam este un editor de programe radio în vârstă de 27 de ani și care este diagnosticat cu o formă rară de cancer la măduva spinării. Cu ajutorul prietenului său cel mai bun, al mamei sale și al psihologului său, Adam învață care sunt cele mai importante lucruri în viață.

51. Zodiac (2007)

Bazat pe povestea unui criminal în serie care a îngrozit regiunea San Francisco Bay și a luat în derâdere autoritățile din patru jurisdicții decenii de-a rândul cu cifrurile și scrisorile sale, filmul este un thriller realizat de David Fincher. Căutarea vânătorului devine o obsesie pentru patru bărbați, o obsesie care îi va transforma în stafii ale propriilor identități, viețile lor fiind construite și distruse de lanțul fără capăt al indiciilor oferite de către celebrul criminal din Statele Unite.

50. Get Out (2017)

Chris și iubita sa, Rose, au ajuns la etapa în care acesta urmează să îi cunoască părinții, pe Missy și Dean. La început, Chris crede că amabilitatea exagerată a părinților fetei este doar emoție provocată de eforturile acestora de a se obișnui cu idea că aceasta este într-o relație, dar pe măsură ce trece timpul o serie de descoperiri bizare și din ce în ce mai tulburătoare îi dezvăluie un adevăr atât de cumplit cum nu și-ar fi putut imagina vreodată.

49. Birdman (2014)

Celebru odinioară pentru interpretarea unui popular super erou, actorul Riggan Thomson vede cum dispare încet, încet din amintirile fanilor. Într-o încercare disperată de a reatrage atenția și de a simți, o dată în viață, că realizează ceva apreciat atât de colegii de breaslă, cât și de publicul larg, Riggan plănuiește o piesă pe Broadway. Pentru a reuși bărbatul trebuie să își ignore egoul mărit.

48. Argo (2012)

Bazat pe evenimente reale, thrillerul dramatic prezintă o operațiune sub acoperire, pe viață și pe moarte, de salvare a șase americani. Acțiunile au avut loc în timpul atacului iranian soldat cu luare de ostatici, filmul concentrându-se pe rolul mai puțin cunoscut pe care l-au jucat CIA și Hollywood, informații declasificate la mulți ani după eveniment.

47. The Hangover (2009)

Cu două zile înainte de nuntă, Doug și trei prieteni merg în Las Vegas pentru o petrecere a burlacilor. După o noapte de pomină, din care nu își mai aduc aminte nimic, prietenii găsesc în baie un tigru, iar în șifonier un bebeluș de șase luni. Cu un Doug dispărut, cei trei sunt nevoiți să reia traseul din noaptea trecută pentru a afla ce s-a întâmplat și a reuși să îl facă pe mire să ajungă la timp la nuntă.

46. Gravity (2013)

Sandra Bullock interpretează rolul doctorului Ryan Stone, un medic calificat în domeniul bioingineriei și aflat la prima sa misiune în spațiu alături de veteranul astronaut Matt Kowalsky, care se află pentru ultima dată la comanda unei nave înainte de pensionare. Însă în timpul unei misiuni de rutină în afara navetei se întâmplă un dezastru, fiind distrusă, lăsându-i singuri în spațiu.

45. Beasts of No Nation (2015)

Pelicula reprezintă o dramă americană de război, bazată pe romanul cu același nume publicat în anul 2005 de scriitorul Uzodinma Iweala. Actorul Idris Elba joacă în rolul principal, iar filmările au început în luna iunie 2014, acestea desfășurându-se în regiunea de est a Ghanei. Într-o țară din Africa de Vest, când războiul civil îi desparte familia, Agu este forțat să se alăture unei unități de mercenari.

44. The Best Offer (2013)

Filmul redă povestea extravagantului colecționar și evaluator de artă Virgil Oldman, care trebuie să ducă la bun sfârșit cea mai bizară evaluare de obiecte de artă din cariera sa. Obișnuit cu respectul acordat unui licitator de talie mondială, Virgil este profund uimit atunci când Claire se sustrage în mai multe rânduri de la întâlnirile prestabilite, invocând motive variate, oferindu-i însă toate condițiile pentru a duce evaluarea la bun sfârșit.

43. Roma (2018)

Producția marchează întoarcerea lui Alfonso Cuaron acasă, în Mexic, şi este totodată văzut ca cel mai personal film al regizorului, fiind inspirat de poveștile unor femei din copilăria sa. Filmul urmărește povestea lui Cleo, o tânără angajată în casa unei familii din cartierul de clasă mijlocie Roma din Mexico City.

42. Boyz n the Hood (1991)

Producția urmărește existențele învolburate alor trei tineri afro-americani care trăiesc în sudul orașului Los Angeles. Atunci când tânărul Tre începe să o ia pe căi greșite, mama sa îl trimite să locuiască cu tatăl său, un om disciplinat și inflexibil.

41. Dirty Harry (1971)

Poliția San Francisco crede că legile îi protejează pe criminali. Inspectorul Harry este omul pentru care Codul Penal este bun doar în esență, aplicarea lui fiind un privilegiu. Harry rezolvă cu pistolul numeroase dintre cazurile sale schimbând regulile tradiționale ale arestărilor.

14 comentarii