Raftul cu filme

Top 100 cele mai bune filme de urmărit pe Netflix chiar acum (decembrie 2019)

80. 10 Cloverfield Lane (2016)

Michelle lasă totul în urmă, casă, iubit și inel de logodnă. Însă, curând, după un accident pe șosea, se trezește într-un buncăr subteran unde Howard o informează că a supraviețuit unui atac chimic și că singurii supraviețuitori sunt el și acolitul lui.

79. Good Time (2017)

După ce un jaf la o bancă îl trimite în închisoare pe fratele său mai mic, Constantine pornește într-o odisee în lumea interlopă a orașului în încercarea de a-și elibera fratele. Pe parcursul unei nopți, Constantine este prins în marasmul unei descinderi într-o realitate violentă și haotică, străduindu-se din răsputeri să își salveze fratele, dar și pe sine însuși, știind că viețile lor atârnă de un fir.

78. Okja (2017)

Timp de zece ani, Mija a fost îngrijitor și însoțitor al lui Okja, un animal de dimensiuni mari cu care a legat o prietenie pe măsură la casa lor din Coreea de Sud. Acest lucru se schimbă atunci când un conglomerat multinațional deținut de o familie o ia pe Okja și o transportă la New York, acolo unde directoarea corporației are planuri mari pentru cel mai drag prieten al lui Mija.

77. The Ballad of Buster Scruggs (2018)

Lungmetrajul produs de platforma de streaming online Netflix reprezintă o antologie regizată de frații Ethan și Joel Coen, aceasta fiind compusă din şase povestiri distincte. Fiecare dintre cele șase prăți prezintă un aspect diferit al vieții în bătrânul Vest Sălbatic.

76. Monster (2003)

Cufundată într-o depresie cu tendințe sinucigașe, Aileen nimerește într-un bar, acolo unde o întâlnește pe Selby și de care se îndrăgostește instant. Pentru a putea păstra relația cu aceasta, continuă să se prostitueze, ceea ce îi va alimenta furia ucigașă, din ce în ce mai puternică, pe care nu o mai poate stăpâni și comite crime care se țin lanț în timp ce presa o numește prima femeie ucigaș în serie.

75. Flight (2012)

Pelicula prezintă povestea unui pilot de avion înzestrat și respectat de colegi și superiori, pe care presa și americanii de rând îl percep ca pe un erou național după ce reușește să aducă la sol un aparat de zbor atât de serios avariat încât niciun alt aviator nu ar fi fost capabil să îl redreseze.

74. American Sniper (2014)

Rolul principal îl prezintă pe Bradley Cooper în rolul lui Chris Kyle, cel mai eficient lunetist din istoria militară a SUA. Chris este trimis în Irak cu unica misiune de a își proteja camarazii pe câmpul de luptă. Acuratețea țintei sale a salvat multe vieți, motiv pentru care colegii de arme l-au supranumit „Legenda”. Însă povestea lui a ajuns dincolo de liniile inamicilor, care au pus preț pe capul său și l-au transformat în țintă râvnită pentru insurgenți. Cu toate dramele războiului, Chris se lovește și de datoria de a fi soț și tată model pentru familie.

73. The Great Gatsby (2013)

Urmărește povestea scriitorului în devenire Nick Carraway care pleacă la New York. În căutarea visului american, Nick ajunge să locuiască vizavi de petrecărețul milionar Jay Gatsby. Nick intră în lumea celor bogați, a iluziilor, iubirilor și decepțiilor lor. Ca un observator al lumii noi în care a pătruns, scrie o poveste despre dragostea neîmplinită, visuri nemuritoare și tragedie și pune o oglindă în fața lumii moderne și a greutăților sale.

72. Divines (2016)

Într-un ghetou unde religia și traficul de droguri merg mână în mână, Dounia are o dorință acerbă pentru putere și succes. Susținută de Maimouna, cea mai bună prietenă a ei, decide să calce pe urmele lui Rebecca, un dealer respectabil. Dar întâlnirea ei cu Djigui, un tânăr tulburat, îi schimbă planurile.

71. Mudbound (2017)

Amplasat în mediul rural sud-american în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, producția este o poveste epică a două familii îndreptate una împotriva celeilalte de o ierarhie socială nemiloasă și, totuși, legate împreună de terenul comun al Deltei.

70. Jane Eyre (2011)

Pelicula o înfățișează pe Jane Eyre, cea care se refugiază la Casa Thornfield și care se angajează ca guvernatoare pentru bogatul Edward Rochester. Izolata și impunătoarea locuință a domnului Rochester, la un loc cu răceala acestuia, pun la grea încercare rezistența tinerei, călită în anii săi de orfelinat.

69. The Judge (2014)

Hank Palmer este un avocat de succes care se întoarce în orașul natal pentru înmormântarea mamei sale. Însă odată ajuns aici află că tatăl său, judecător cu greutate, este principalul suspect al unei crime controversate. În timp ce investighează cazul și pregătește o apărare indestructibilă pentru tatăl său în sala de judecată, Hank reîncepe să se apropie de familia pe care a părăsit-o.

68. The Bucket List (2007)

În trecut, profesorul de filosofie al lui Carter dăduse ca temă alcătuirea unei liste cu tot ceea ce și-ar dori să facă și să vadă înainte de a muri, însă realitatea vieții i-a schimbat planurile. Căsătoria, copiii, grijile zilnice și cei 46 de ani de serviciu ca mecanic auto au transformat lista de dorințe într-o amintire cu gust amar. Pe de altă parte, Edward nu a văzut niciodată o listă care să conțină altceva decât cifre. Mereu a fost prea ocupat cu afacerile pentru a se gândi la ce își dorește de la viață.

67. Zero Dark Thirty (2012)

Pe 2 mai 2011, întreaga lume, în special americanii profund afectați de tragedia din 11 septembrie 2001, au răsuflat ușurați când au aflat că Osama Bin Laden, cel mai căutat terorist din lume, liderul Al Quaeda, a fost ucis. Lungmetrajul american face lumină în această misiune ultra-secretă care a dus la capturarea lui.

66. Up in the Air (2009)

Ryan lucrează ca expert în resurse umane la o companie de consultanță, călătorește cu avionul în toată lumea pentru a îi anunța pe angajați că sunt concediați și își dorește să ajungă la 10 milioane de mile de zbor. Planurile îi sunt compromise când șeful cel mare o angajează pe Natalie, care propune reducerea cheltuielilor prin implementarea unui program de disponibilizare a angajaților prin conferințe video. Ryan se teme că ideea îi poate stopa excursiile, fapt pentru care pornește într-o călătorie de afaceri pentru a demonstra avantajele sistemului său.

65. John Wick (2014)

Atunci când fostul killer este obligat de un mafiot rus să reintre în joc, își vânează adversarii, nemilos și tenace, ca în vremea când aceste trăsături îl transformaseră într-o legendă a lumii interlope. John Wick este o poveste de răzbunare și pocăință care are loc într-un New York strălucitor, dar imaginar.

64. John Wick: Chapter 2 (2017)

Ucigașul profesionist John Wick este forțat să renunțe la ideile de pensionare de către fostul său asociat, care plănuiește să preia controlul asupra unei organizații de asasini, extinsă la nivel internațional. Obligat să îl ajute, John călătorește la Roma, unde se confruntă cu cei mai letali asasini din lume. După ce declanșează un măcel împotriva criminalilor, John își recuperează mașina preferată de la ruși, consecința fiind o urmărire de mașini pe aglomeratele străzi din New York.

63. Funny Girl (1968)

Lungmetrajul urmărește povestea actriței de comedie Fannie Brice de la începuturile ei în cartierul evreiesc din New York și până la apogeul carierei sale pe Broadway. Pe lângă spectacolele de varietăți, Fannie trăiește o tumultuoasă poveste de dragoste.

62. Escape from Alcatraz (1979)

În 29 de ani, în penitenciarul care părea de nepătruns, închisoarea în care a fost închis Al Capone și Robert Stroud, a avut loc o singură evadare, cea a trei oameni de care nu s-a mai auzit nimic. Clint Eastwood joacă rolul lui Frank Morris, un spărgător de bănci sclipitor care a pus la cale cel mai detaliat plan de evadare de care s-a auzit vreodată, care a și reușit.

61. The Impossible (2012)

Filmul spune povestea impresionantă a unei familii captive, alături de alte mii de străini, în timpul uneia dintre cele mai mari catastrofe naturale din istorie. Teroarea este însă diminuată de compasiunea, curajul și bunătatea oamenilor în cele mai negre ore din viețile lor. Maria, Henry și cei trei copii își încep vacanța de iarnă în Thailanda, așteptându-se la câteva zile de relaxare într-un paradis tropical. În dimineața zilei de 26 decembrie, în timp ce familia se afla la piscină, se aude un zgomot asurzitor. Imediat după, dezastrul natural își face o intrare spectaculoasă.

14 comentarii