Raftul cu filme

Un nou serial documentar va fi difuzat pe CBS Reality: „Cei mai diabolici criminali”

CBS Reality, Cei mai diabolici criminali, seriale documentare, filme documentare
Imagine via CBS Reality / Cei mai diabolici criminali

Din 5 martie 2018, în fiecare seară de luni până vineri, de la ora 22:00, postul de televiziune CBS Reality, care emite și în țara noastră, ți-i aduce în casă pe Cei mai diabolici criminali din lume prin serialul documentar cu același nume.

Într-o perioadă în care fascinația pentru ucigașii în serie este la ordinea zilei, iar poveștile unor nume ca Dennis Rader (ucigașul BTK), Ed Kemper (pasionat de necrofilie) și Jerry Brudos (celebru pentru fetișul pentru pantofi) au devenit subiect de serial TV, prin „Mindhunter”, CBS Reality a adună laolaltă nume sonore în acest documentar și ne servește o porție zilnică de crime, în fiecare episod.

Acestea se concentrează pe câte un criminal în serie și ni-l prezintă prin prisma detectivilor care s-au ocupat de caz, jurnaliștilor care au urmărit îndeaproape totul, în paginile ziarelor, rudelor și uneori supraviețuitorilor. În paralel, experții noștri dezvăluie cum au ajuns acești oameni pe primele pagini din presă și cum reușesc să stârnească, în continuare, frică și fascinație în spațiul public.

Primul sezon al serialului documentar Cei mai diabolici criminali, difuzat pe CBS Reality de luni până vineri, de la ora 22:00 și care numără 20 de episoade, aduce pe micile ecrane poveștile unor nume precum:

Fred & Rose West – între 1967 și 1987, soții au comis cel puțin 12 crime în Gloucestershire, în Marea Britanie, victimele fiind tinere care erau violate, torturate, mutilate, tăiate în bucăți și apoi îngropate chiar în curtea sau grădina casei lor. Au fost prinși în anul 1994 și condamnați la închisoare pe viață. Ea este încă după gratii, iar el s-a sinucis în 1995, înainte de proces.

Beverley Allit – în 1991, în 59 de zile, asistenta medicală a omorât patru copii, a încercat să omoare alți trei și a rănit grav alți șase, administrându-le doze mari de insulină și nu numai. Femeia se află la un spital psihiatric din anii ’90 încoace.

Jeffrey Dahmer aka Canibalul din Milwaukee – între 1978 și 1991, a violat, omorât și dezmembrat 17 tineri, colectând scheletul unora, consumând carnea altora și practicând și necrofilia. A fost bătut până la moarte de un coleg de închisoare în anul 1994. Dahmer a fost recent subiectul central al peliculei „My Friend Dahmer”, cu Ross Lynch în rol principal, centrată pe adolescența acestuia.

Michael Ryan – autorul masacrului Hungerford din Marea Britanie, petrecut în anul 1987, a împușcat mortal 16 oameni și a rănit alți 15 folosind un pistol și două puști semi-automate, după care s-a sinucis. În total, avea permis pentru șapte arme. După atacul armat, în țară s-a adoptat o lege care restrânge posesia de armament.

Ed Gein aka Măcelarul din Plainfield – între 1947 și 1952, a omorât două femei și a dezhumat și furat zeci de cadavre recent îngropate. A fost prins și încarcerat într-un centru psihiatric în anul 1957. A murit în 1984 de cancer. Numele lui a inspirat personaje fictive ca Norman Bates, din romanul și filmul „Psycho”, Leatherface, cu „The Texas Chain Saw Massacre”, și Buffalo Bill, cu „Tăcerea mieilor”.

Citește mai multe articole despre seriale și filme documentare pe Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Scrie un comentariu