Raftul cu filme

Ce este Netflix, cum să îți faci un cont, care sunt avantajele și cât costă un abonament

Netflix în luna noiembrie 2018, Netflix în luna septembrie 2018, Netflix în luna mai 2018, Netflix în luna martie 2018, seriale noi pe Netflix în luna ianuarie 2018, Netflix, cât costă Netflix, ce este Netflix, serviciu de streaming online, streaming online Netflix, streaming Netflix
Imagine creată de Raftul cu Filme / Netflix

Acum mai puțin de o lună, pe 6 ianuarie 2018, Netflix a împlinit doi ani de prezență oficială în România. Cu toate că 24 de luni este un termen destul de mare în care majoritatea cetățenilor români ar fi putut afla ce este Netflix, există încă un procent de persoane cu acces la internet care nu cunosc acest serviciu și nu înțeleg care este utilitatea lui pentru un pasionat de cinematografie sau pur și simplu pentru cineva care dorește să urmărească filme și seriale fără să fie agasat de zeci de reclame sau să îi fie infectat laptopul cu viruși.

Raftul cu Filme vine în ajutorul tuturor celor care doresc să afle mai multe lucruri despre platforma de streaming online Netflix. Începem acest articol prin încercarea de a răspunde unor întrebări precum: ce este Netflix? Cum îți faci corect un cont de Netflix? Cât costă un abonament pe Netflix? Care sunt avantajele unui cont de Netflix? De asemenea, dacă vom primi alte întrebări legate de acest subiect în comentarii, vom actualiza articolul și vom încerca să acoperim o paletă cât mai largă de întrebări, nedumeriri, sfaturi și, de ce nu, tutoriale utile.

Ce este Netflix? Care este istoria serviciului?

Conform site-ului oficial, Netflix reprezintă un serviciu online care permite clienților să vizioneze o întreagă colecție de titluri premiate, seriale TV, filme, documentare, desene animate, momente de stand-up comedy și show-uri TV pe aproape orice tip de dispozitive conectate la internet, fără restricții sau întreruperi cauzate de reclame, în schimbul unui abonament plătit lunar.

Conform unei pagini Wikipedia, Netflix Inc. reprezintă o companie americană care se ocupă cu distribuirea și producția de filme, fondată de Reed Hastings și Marc Randolph în anul 1997, cu sediul actual în Los Gatos, California. Odată lansată oficial în România, aplicația Netflix a intrat în directă concurență cu serviciile HBO GO, dar și cu serviciile locale Seenow, Voyo, Digi Play și AntenaPlay.

Pe 6 ianuarie 2016, Netflix a fost lansat oficial în țara noastră.

Pe scurt, Netflix este o companie americană care distribuie și produce filme și seriale, dar care pune la dispoziția publicului și o platformă de streaming online internațională pentru accesul rapid la toate producțiile pe care le creează sau pentru care achiziționează drepturile de difuzare, contra unui abonament lunar. Despre cât costă un abonament de Netflix vorbim ceva mai târziu.

Pe ce tip de dispozitive funcționează Netflix?

Serviciul de streaming online funcționează pe toate dispozitivele care sunt capabile să se conecteze la internet și care sunt capabile să redea conținutul video pus la dispoziție. Producțiile de pe Netflix pot fi urmărite pe PC, pe orice smartphone (personal folosesc Netflix pe un HTC Desire 620 G) prin intermediul aplicației dedicate, pe tablete, pe Playstation 3 și 4, Xbox360 și Xbox One, Apple TV, Chromecast și aproape orice Smart TV (folosesc pe Samsung LED 32M5502).

Pune la dispoziție Netflix subtitrări în limba română?

Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le observ pe grupurile de cinefili de pe Facebook în legătură cu serviciul de streaming online Netflix. Iar răspunsul este da, Netflix îți pune la dispoziție subtitrări în limba română dacă contul este creat pe Netflix România.

Cât costă un abonament pentru Netflix?

În momentul de față (scriu acest articol în ianuarie 2018), Netflix pune la dispoziția celor care vor să se aboneze trei tipuri de abonamente, fiecare cu privilegiile sale și cu prețuri diferite. Așa cum se poate observa și în printscreen, eu folosesc abonamentul de mijloc, cel pentru două ecrane, care are un preț de 9,99 E/lună.

abonament Netflix, Netflix, Netflix România, cât costă un abonament Netflix, ce este netflix

Primul și cel mai ieftin abonament costă 7,99 euro/lună și poate fi folosit pe un singur ecran la rezoluție standard. Al doilea și cel pe care îl folosesc este abonamentul de 9,99 euro/lună, care poate fi folosit pe două ecrane în același timp (două persoane pot viziona două seriale diferite simultan) și care oferă o calitate HD pentru toate producțiile care au disponibilă această calitate.

Al treilea și cel mai scump abonament este cel care costă 11,99 euro/lună și care permite vizionarea pe patru ecrane simultan și pune la dispoziție o calitate Ultra HD pentru toate peliculele disponibile în portofoliul Netflix.

Cum se face corect un cont de Netflix?

Un cont pe platforma de streaming online Netflix este ușor de realizat, iar tot ce ai de făcut este să urmezi câțiva pași simpli. Pentru fiecare pas în parte o să adaug și printscreen-uri pentru a face totul cât mai ușor cu putință.

Pasul 1. Intră pe site-ul Netflix (adresa este netflix.com)

Pentru a deschide un cont nou de Netflix trebuie mai întâi să intri pe site-ul lor oficial. Mergi în browser (Opera, Mozilla, Chrome etc.), deschide un tab nou și accesează netflix.com. După ce se deschide site-ul, mergi în partea de jos și schimbă limba din engleză în română pentru a fi totul și mai simplu. Acum mergi în partea de sus, iar în colțul din dreapta apasă pe butonul de „Conectare”.

După ce apeși pe butonul de conectare o să ajungi la această pagină.

ce este netflix, abonament Netflix, Netflix, Netflix România, cât costă un abonament Netflix

Pasul 2. Apasă pe butonul „Înregistrează-te acum”.

Pentru a continua trebuie să accesezi butonul pe care scrie „Înregistrează-te acum”. Îl găsești sub butonul „Conectare cu Facebook”. O să ajungi pe o pagină care arată ca în imaginea următoare. Dacă nu ajungi aici, atunci trebuie să revii pe netflix.com și să apeși pe butonul „Încearcă o lună gratuit”.

ce este netflix, abonament Netflix, Netflix, Netflix România, cât costă un abonament Netflix

Pasul 3. Alege abonamentul lunar pe care ți-l dorești.

Pentru că ești utilizator nou, Netflix îți va permite să îi testezi serviciul gratuit preț de o lună. După 30 de zile, dacă nu ți-ai anulat contul, Netflix va considera că dorești să îl folosești în continuare, fapt pentru care va percepe costul abonamentului pe care l-ai ales. O face simplu prin retragerea sumei de pe cardul pe care îl atașezi contului.

Însă înainte de toate trebuie să îți alegi abonamentul din cele trei puse la dispoziție. Ai varianta cea mai ieftină, la 7,99 euro/lună, ai varianta de mijloc, care costă 9,99 euro/lună, și ai varianta scumpă, la 11,99 euro/lună. În funcție de necesități și de dispozitivul pe care vei folosi contul, alege tipul de abonament pe care ți-l dorești. Apasă, mai apoi, pe butonul albastru „Continuare”.

Pasul 4. Setează datele de logare (e-mail și parolă)

După ce apeși pe butonul „Continuare” de la pasul al treilea, o să ajungi aici.

ce este netflix, abonament Netflix, Netflix, Netflix România, cât costă un abonament Netflix

În cele două spații libere trebuie să scrii adresa ta de e-mail și parola, ambele folosite pentru logarea în contul de Netflix. Alege o parolă pe care să o poți ține minte și să o poți folosi oricând și oriunde. După ce ai terminat, apasă pe butonul albastru „Înregistrare”.

Pasul 4. Introdu datele pentru plată.

După ce apeși pe butonul „Înregistrare” de la pasul precedent, ajungi aici.

ce este netflix, abonament Netflix, Netflix, Netflix România, cât costă un abonament Netflix

Pentru a putea plăti abonamentul Netflix ai la dispoziție două variante: fie prin card, fie prin PayPal. Eu folosesc plata prin card, însă dacă preferi metoda cu PayPal atunci vei completa acel formular pe care îl găsești sub cel pentru card. După completarea datelor legate de cardul personal, apasă pe butonul albastru „Activează abonamentul”. Asta este tot. Nimic mai simplu!

Cum debitează Netflix suma de bani de pe card?

Netflix reprezintă un serviciu lunar. Abonamentul se încasează automat în fiecare lună, în data la care te-ai înregistrat. Dacă data de facturare nu există într-o lună, factura va fi emisă în ultima zi a lunii respective. Încasarea se va face prin metoda de plată (card sau PayPal) la începutul perioadei de facturare. Este posibil ca plata să apară în contul tău cu o întârziere de câteva zile.

Poți anula oricând testarea gratuită în primele 30 de zile și nu vei plăti nimic. Dacă alegi să nu anulezi contul, acesta va fi debitat doar după încheierea perioadei de testare gratuită. Netflix îți va trimite un e-mail cu trei zile înainte de încheierea perioadei de testare gratuită pentru a se asigura că beneficiezi în continuare de serviciul lor. Ca abonat, vei primi factura o dată pe lună la data la care te-ai înregistrat inițial. Dacă decizi că nu îți place Netflix, poți să anulezi contul oricând.

Care sunt avantajele unui cont de Netflix?

Personal, mi-am făcut cont de Netflix pentru că m-am săturat să urmăresc seriale și filme online pe site-urile care le pun la dispoziție gratis din cauză că unele episoade nu le găseam în format HD, altele nu aveau subtitrare în limba română, iar unele nu erau actualizate la zi. După câteva luni de folosit Netflix, am realizat că odată cu contul am parte și de o serie de avantaje:

1. Nu mai încurajezi pirateria.

După o perioadă de folosire a contului de Netflix am realizat că nu mai am nevoie să folosesc site-urile de filme online (despre care am scris aici acum câteva luni), ceea ce înseamnă că nu mai încurajez pirateria accesând astfel de colțuri ale internetului. Cu o floare nu se face primăvară, însă numărul persoanelor care consumă content distribuit ilegal în mediul online a scăzut cu o persoană în momentul în care am trecut la Netflix. Știi vorba aia, schimbarea începe cu tine!

2. Contribui în mod direct la crearea de conținut original.

Prin plata unui abonament lunar către Netflix susțin crearea de conținut original și de calitate, conținut de care tot eu (printre alții) voi beneficia la un moment dat. Plătind 10 euro/lună pentru acces la cont, Netflix va folosi acei bani pentru a lucra la seriale și filme noi, la documentare originale, animații și desene animate, show-uri de stand-up comedy și emisiuni TV. Având în vedere că Netflix are 110 milioane de abonați în toată lumea, imaginează-ți câți bani investește Netflix în conținut pe care tot tu o să îl vizionezi în momentul în care este lansat oficial.

3. Eviți virusarea laptopului și a telefonului personal.

Site-urile de filme online, care distribuie producții în mod ilegal, câștigă bani din afișarea de reclame și din redirecționarea persoanelor care le accesează către alte site-uri, de cele mai multe ori necunoscute și dubioase. Nu mai ești agasat de o mulțime de reclame până să îți înceapă filmul sau serialul și, cel mai important, nu mai ești vulnerabil în fața celor care încearcă să facă bani de pe urma ta.

Sunt cunoscute cazurile în care anumitor persoane le-au fost furate sumele de bani din conturile bancare după ce au fost păcălite să își noteze undeva informații confidențiale. Netflix are grijă de tine și este securizat din multe puncte de vedere! Ești mai în siguranță pe Netflix decât pe unele site-uri dubioase de pe internet.

Ce filme și seriale poți urmări pe Netflix?

Conform site-ului oficial, Netflix pune la dispoziție un portofoliu uriaș de producții, de la seriale și filme, până la show-uri de stand-up comedy și documentare. Nu există loc în acest articol ca să le pot trece în revistă pe toate, însă unele dintre ele le pot aminti și ți le pot recomanda și ție.

Seriale disponibile pe Netflix: Narcos, Grace & Frankie, Rita, Stranger Things, Atypical, Peaky Blinders, The End of the Fucking World, Under the Dome, El Chapo, Black Mirror, House of Cards, Californication, Orange is the New Black, Rick and Morty, Ozark, Lucifer, Dark, Suburra, The Punisher, The OA și multe altele.

Filme disponibile pe Netflix: Sugar Mountain, Forrest Gump, The Terminal, Blockbuster, Yes Man, iBoy, Spectral, I Don’t Feel at Home in This World Anymore, You Get Me, Before I Fall, Okja, The Bad Batch, 1922, Death Note și multe altele.

Documentare disponibile pe Netflix: Dark Net, Banking on Bitcoin, Inside Job, The Truth About Alcohol, Under an Arctic Sky, What the Health, Betting on Zero, Hot Girls Wanted, Unacknowledged, Requiem for the American Dream, Food Choices, Freeway, Icarus și multe altele.

Altă întrebare? Altă nelămurire?

Pentru orice întrebare sau nelămurire despre tot ceea ce ține de Netflix ne poți scrie printr-un comentariu la acest articol sau pe adresa noastră de e-mail admin@raftulcufilme.ro, iar noi vom reveni prin actualizarea acestui articol sau prin publicarea unui material nou pe site. Platforma Raftul cu Filme îți stă la dispoziție. Abuzează de ajutorul nostru oricând!

Surse de informare: Netflix, Wikipedia, Adevărul, nwradu. Citește mai multe articole despre streaming online pe platforma Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

4 comentarii

Abonare la newsletter