Raftul cu filme

CAY Films lansează filmul „Sting” în sălile de cinema începând cu 26 aprilie 2024

Sting, filme noi, filme la cinema, CAY Films
Imagine via CAY Films / Sting

Îcepând cu data de 26 aprilie 2024, CAY Films prezintă în cinematografele din România spider horror-ul Sting, de la regizorul australian Kiah Roache Turner. Filmul propune o experiență cinematografică puternică, țese în jurul spectatorului o pânză ce dă senzații de groază, prin povestea unei fete al cărei mic animal de companie, un păianjen, se transformă într-un monstru carnivor de care fata va trebui să își salveze familia. Sting va putea fi vizionat subtitrat în limba română în 54 de cinematografe din țară, dintr-un total de 41 de orașe din țară.

La New York, într-o noapte furtunoasă, din cer cade un obiect misterios care sparge fereastra unui apartament dintr-o clădire veche. Este un ou, din care va ieși un mic păianjen. Creatura este descoperită de Charlotte, o copilă rebelă de 12 ani, obsedată de benzi desenate. Charlotte este destul de singuratică, în ciuda încercărilor lui Ethan, tatăl vitreg, de a comunica prin intermediul cărții de benzi desenate la care lucrează împreună de câțiva ani de zile.

Ethan și mama fetei își concentrează atenția mai ales asupra noului lor copil, astfel că fata ajunge să își dedice timpul noului său prieten, Sting, a cărui existență o ține secretă. Fascinația lui Charlotte pentru Sting crește, la fel și dimensiunile creaturii, care ajunge un monstru însetat de sânge. Animalele de companie ale vecinilor dispar misterios unul câte unul, apoi încep să dispară și vecinii. Curând familia lui Charlotte și câteva personaje excentrice din clădire își dau seama că au devenit prizonierii unei arahnide uriașe, care se hrănește cu carne de om, iar Charlotte este singura care mai știe cum să oprească acest măcel.

Regizorul Kiah Roache Turner nu este o apariție nouă în industria filmelor horror, fiind deja cunoscut publicului în urma succeselor anterioare, din „Whyrmwood” sau „Nektronic”. Scriind și regizând Sting, el se confruntă cu una dintre cele mai profunde temeri ale sale și realizează din asta o idee de film care face parte din psihicul său de mai bine de două decenii: arahnofobia.

Regizorul susține că „poveștile cele mai reușite sunt cele personale. Dacă ești realizator de filme horror, cel mai bun mod de a spune o poveste care să dea fiori este să transformi în film acel lucru de care te temi tu cel mai tare. Iar pe mine mă înspăimântă ideea unui păianjen de mărimea unui pitbull terrier”.

În film se poate remarca o distribuție vibrantă, avându-i în rolurile principale pe simpatica Alyla Browne, dar și pe Ryan Corr. În alte roluri publicul îi va recunoaște pe Penelope Mitchell, Robyn Nevin, Noni Hazlehurst și pe Jermaine Fowler.

Aflat la granița dintre real și fantastic, Sting nu este doar o poveste despre un monstru carnivor uriaș, ci și despre o relație complicată între tată și fiică și despre găsirea propriei identități. La final, familia dezbinată va trebui să se regăsească puternic pentru a supraviețui pericolelor. Filmul surprinde și prin estetica aparte. Peisajul vibrant este redat prin efectele speciale impresionante create de Weta Workshop, companie distinsă deja cu cinci Oscaruri pentru succesele anterioare, din trilogia „The Lord of the Rings”, „Blade Runner 2049” sau „Avatar”.

Alexandra Vlaicu

Pasionată de seriale, ca mai toate fetele, urmăresc tot ce apare nou pe platformele de streaming online din România. Am o afinitate aparte pentru Netflix, dar nici cu HBO GO nu îmi este rușine. Mare fană a serialului Friends, am un motan pe nume Joe și un iubit care îmi ține companie de fiecare dată când mă uit la ceva nou.

Scrie un comentariu