Raftul cu filme

Seri de film sub clar de lună. Caravana Filmelor NexT ajunge în orașul Vatra Dornei

Caravana Filmelor NexT va ajunge la Vatra Dornei, caravana filmelor next, vatra dornei, caravana next
Imagine via Facebook / Caravana Filmelor NexT

Seri de picnic și cinema sub clar de lună în Țara Dornelor. În serile de 4, 5 și 6 august 2017, spectatorii din orașul Vatra Dornei sunt încurajați să renunțe la scaune și să își așeze păturile pe iarbă verde pentru trei seri de picnic și cinema sub clar de lună în Parcul Municipal.

Caravana Filmelor NEXT, cu sprijinul Primăriei Municipiului Vatra Dornei, a pregătit pentru cinefili cele mai aplaudate 16 filme de scurtmetraj de la ultima ediție a Festivalului Internațional de Film NexT, reunite în trei programe speciale, precum Scurtmetraje românești pline de imaginație, O seară de Oscar și Cele mai iubite filme din selecția NexT 2017. Hai la Vatra Dornei să te bucuri de scurtmetraje!

caravana filmelor next, vatra dornei, caravana next
Imagine via Facebook / Caravana Filmelor NexT

Vineri, 4 august, covorul roșu se va întinde peste pajiște și reflectoarele vor fi aprinse pentru cele cinci scurtmetraje de ficțiune nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film în 2017 în cadrul Serii de Oscar. Iată programul:

„Femeia și trenul” (2016), regia Timo von Gunten, 30 de minute, Elveția
„Nopți liniștite” (2016), regia Aske Bang, 30 de minute, Danemarca
„Timecode” (2016), regia Juanjo Gimenez, 15 minute, Spania
„Dușmani interiori”, regia Selim Azzazi, 28 de minute, Franța
„Cântă”, regia Kristof Deak, 25 de minute, Ungaria

Sâmbătă, 5 august, Caravana Filmelor NexT a pregătit o seară dedicată filmelor românești. Întâmplări de familie rupte din viață și povești de dragoste cu întorsături neașteptate, spuse pe scurt, și cu multă imaginație.

„Mamă, tată, trebuie sa vă spun ceva” (2016), regia Paul Mureșan, 6 minute
„Omul de pe lună” (2016), regia Mihnea Aliciu, 18 minute
„O noapte de dragoste” (2016), regia Alexandru Mavrodineanu, 25 de minute
„Pipa, sexul și omleta” (2016), regia Ana Maria Comănescu, 23 de minute
„Plecarea” (2017), regia Cătălin Drăghici, 22 de minute

Duminică, 6 august, spectatorii din orașul Vatra Dornei vor vedea best of Festivalul NexT 2017, o retrospectivă cu cele mai iubite filme de la NexT 2017. Comedii, animații, călătorii în spațiul cosmic sau pe tărâmuri magice, filme de groază și filme ca în viață, toate scurte, cât să guști în două ore din tot ce are cinematograful mai bun de oferit. Iată programul complet pentru duminică:

„Lumina roşie” (2016), regia Toma Waszarow, 21 de minute, Bulgaria și Croația
„Supă de piatră” (2015), regia Clementine Robach, 7 minute, Franța
„Leshy” (2016), regia Pavel Soukoup, 23 de minute, Republica Cehă
„Aport” (2016), regia Alon Richter, 4 minute, Israel
„Regatul” (2016), regia Francesco Fanuele, 27 de minute, Italia
„Despre păsări și albine” (2016), regia J. J. Vanhanen, 12 minute, Finlanda

caravana filmelor next, vatra dornei, caravana next
Imagine via Facebook / Caravana Filmelor NexT

Cea de-a patra ediție a evenimentului continuă misiunea Caravanei de a aduce filmele NexT în fața unui public nou din afara Bucureștiului, în orașe unde posibilitățile de vizionare a filmelor de scurtmetraj sunt reduse, iar alternativele de vizionare a filmelor în aer liber sunt puține sau inexistente. Evenimentul este dedicat întregii familii și este creat sub conceptul de picnic și cinema sub clar de lună, iar intrarea la toate proiecțiile este liberă.

Călătoria continuă la Oradea (8, 9, 10 august), Sinaia (12, 13, 14 august), Brașov (17, 18, 19 august) și Arad (21, 22, 23 august). Caravana Filmelor Next poate fi urmărită pe pagina oficială de Facebook. Caravana NexT este un proiect organizat de Societatea Culturală NexT cu sprijinul Primăriei Municipiului Vatra Dornei.

Proiect cultural co-finantat de Administrația Fondului Cultural Național cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei. Parteneri sunt Open Air Production, Shorts TV, Vatra Dornei Tineret, iar parteneri media ai Caravanei sunt Kiss FM, Radio România Cultural, Festivalier, Dissolved Magazine, News.ro, Cinemagia, A List Magazine, Life, Ziarul Metropolis, MovieNews, Raftul cu Filme.

Parteneri media locali sunt Hai la Dorna, Iubesc Vatra Dornei, Crai Nou, Radio Iași, Impact FM, Monitorul de Suceava, Orion FM, Orion TV, Monitorul de Dorna, Radio Dorna, Suceava Live.

Scrie un comentariu