Raftul cu filme

Bucharest International Dance Film Festival, o nouă ediție începând cu 7 septembrie

Dance Film Festival, Bucharest International Dance Film Festival, evenimente, bucuresti, evenimente de film
Imagine via Facebook / Bucharest International Dance Film Festival

Toamna începe în pași de dans la București. Cea mai importantă competiție cinematografică dedicată producțiilor de dans, Bucharest International Dance Film Festival, ajunge la ediția a treia și se va desfășura în perioada 7-10 septembrie 2017 la Cinema Elvira Popesco, Centrul Național al Dansului și Muzeul Național de Artă Contemporană.

Bucharest International Dance Film Festival va avea proiecții ale producțiilor cinematografice de scurt și lungmetraj recente, dar și conferințe și masterclass-uri. Mai mult de atât, vor fi organizate, la fel ca și-n anii trecuți, mai multe evenimente în spații neconvenționale din capitală, precum URBANinc și Gallery.

Bucharest International Dance Film Festival, evenimente, bucuresti, evenimente de film

Tema celei de-a treia ediții de Bucharest International Dance Film Festival este The Age of the Strange și își propune o întoarcere la starea de natural și la căutarea modalităților de expunere tehno-surealiste, îmbrățișând contradicția și fragilitatea. Contextul din ce în ce mai tulburător al unei lumi în situație de criză pune sub semnul întrebării autenticitatea existenței cotidiene, contradicțiile și fragilitatea devenind vectori ai traiectoriei zilnice.

Dedicat producțiilor de dans realizate de coregrafi, regizori de film și artiști din întreaga lume, Bucharest International Dance Film Festival a dat start înscrierilor pentru competiția internațională, dar și pentru programul competițional autohton. Festivalul caută filme inovatoare cu un mesaj câteodată transparent, câteodată codificat, provocând publicul la un schimb de informații despre viața socială, politică, emoții puternice, locuri neobișnuite și îmbinând limbajul corporal cu cel cinematografic.

Bucharest International Dance Film Festival, evenimente, bucuresti, evenimente de film
Imagine via Facebook / Bucharest International Dance Film Festival

BIDFF continuă misiunea de a promova toate stilurile și esteticile de mișcare selectând filme cu un concept puternic, a căror realizare cinematografică este într-un raport de interdependență cu tema aleasă și modalitățile de expunere. Încurajând experimentul artistic și inițiativele curajoase, organizatorii așteaptă înscrierile pentru producțiile internaționale până pe data de 9 iulie 2017, în timp ce producțiile pentru Competiția Românească pot fi trimise până pe 1 august 2017.

Mai multe detalii legate de regulament și condițiile de participare pot fi găsite pe site-ul oficial al evenimentului. Bucharest International Dance Film Festival este organizat de Asociația Tangaj Dance cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Parteneri sunt Cinema Elvira Popesco, Centrul Național al Dansului, Muzeul Național de Artă Contemporană, Ambasada Israelului, Ambasada Spaniei la București, Asociația „Odaia Creativă”, Gallery și Colorgrade.

Scrie un comentariu