Raftul cu filme

Filmul românesc „Marița”, selectat în competiția oficială a Bosphorus Film Festival

Marița intră în cinematografe, Bosphorus Film Festival, Marița, filme românești, știri filme, filmul românesc Marița, Cristi Iftime
Imagine via aarc.ro / Marița (2016)

Filmul românesc „Marița”, lansat în anul 2016, debutul în lungmetraj al regizorului Cristi Iftime, cu Adrian Titieni și Alexandru Potocean în distribuție, a fost inclus în competiția oficială a celei de-a cincea ediții a Bosphorus Film Festival de la Istanbul, eveniment de cinematografie programat să aibă loc între 17 și 26 noiembrie 2017.

În competiție au fost selectate alte șapte producții din țări precum Brazilia, Italia și Rusia, care vor fi analizate de un juriu condus de regizorul bosniac Aida Begic. Pelicula regizorului Cristi Iftime a fost recompensată anul acesta cu premiul juriului FEDEORA pentru cel mai bun film din competiţia „East of the West” a Festivalului Internaţional de la Karlovy Vary și cu trofeul Anonimul. Filmul românesc, care îl are în rolul principal pe actorul român Adrian Titieni, va avea premiera în cinematografele din România pe 1 decembrie 2017.

Cu o imagine semnată de Luchian Ciobanu, pelicula îi are în distribuție pe actorii Alexandru Potocean, Adrian Titieni, Lucian Iftime, Victoria Cociaș, Andrei Huțuleac, Bogdan Dumitrache și Ana Ciontea. Scenariul este semnat de Anca Buja și Cristi Iftime, montajul de Dragoș Apetri, designer de costume este Alexandra Alma Ungureanu, de machiaj s-a ocupat Maria Andreescu, scenografia aparține Mălinei Ionescu, iar sunetul lui Dan Ștefan Rucăreanu, Alexandru Dumitru și Florin Tăbăcaru.

Bosphorus Film Festival, Haifa Film Festival, Marița, filme românești, știri filme, filmul românesc Marița
Imagine via aarc.ro / Marița (2016)

Producătorii peliculei românești sunt Ada Solomon și Radu Stancu. „Marița” (2016) este o producție Hi Film Productions, în co-producție cu deFILM, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Programul Media Europa Creativă al Uniunii Europene, Băneasa Developments SRL, Zenith Romania, BCR, Bilka Steel, savana, Henkel Romania, Dr. Oetker, Alexandrion Grup România, UNIQA Asigurări și Fashion Days.

Filmul a fost dezvoltat în cadrul Transilvania Pitch Stop, Match Me! Locarno International Film Festival și ScriptTeast Varșovia. În România, „Marița” este distribuit de microFILM. Un proiect susținut de Radio Guerrilla. Partenerii media sunt News.ro, Radio Romania Cultural, Music Channel, Scena 9, Arte și Meserii, Ziarul Metropolis, Cinemagia, Cinefan, Aarc.ro și DinFilme.ro.

Scrie un comentariu