Raftul cu filme

Recenzie de film: Beverly Hills Cop (1984)

Beverly Hills Cop
Imagine via IndieWire / Beverly Hills Cop

Beverly Hills Cop, apărut în anul 1984, este primul film căruia i-am dat play pe noua platformă de streaming online SkyShowtime, la nicio zi distanță de lansarea oficială din țara noastră. Cumva, platforma îmi tot împingea în față producții noi, de prin anii 2021 sau 2022, însă cumva m-am încăpățânat, cum o fac de altfel de foarte multe ori, și am căutat ceva un pic mai clasic de vizionat din librăria lor.

Nu m-am dus nici către filme grele, ca să le spun așa, nefiind una dintre acele zile în care simțeam că pot să duc până la final o astfel de peliculă, așa că am ales o comedie ușoară pentru o seară de sâmbătă. Care, de altfel, s-a dovedit a fi mai degrabă o combinație între o comedie și un film de acțiune. Per total, producția din anul 1984 nu a fost una rea. Dar nici una extraordinară.

Am rămas însă plăcut surprins la final, ceea ce este destul de greu să se întâmple în ultima perioadă. Pentru mine, cel puțin. Poate și pentru că fac alegeri tot mai proaste când vine vorba de dat play la ceva, sau poate că nu prea se mai găsesc și lucruri faine de urmărit. Înclin mai mult spre prima variantă oricum.

Revenind la Beverly Hills Cop, mă simt cumva obligat să menționez că este pelicula care l-a făcut mare pe Eddie Murphy. Nu a fost nici foarte amuzant, nici foarte serios, a fost exact așa cum ar fi trebuit să fie. Este o producție de care aș vorbi și altora, ceea ce cumva fac și acum. Nu m-am hotărât încă în ce listă să trec filmul pe IMDb: filme bune, filme mediocre sau filme multe prea slabe.

Dar asta este o decizie asupra căreia poposesc destul de mult de obicei, indiferent de ce producție ar fi vorba: film, serial, documentar, animație sau altceva.

Octavian Petrescu

Sunt pasionat de filme și documentare, dar mai ales de peliculele biografice care aduc un plus de valoare cinematografiei. Prefer oricând un film european în defavoarea unuia american, iar când nu scriu despre filme și seriale îmi petrec timpul în compania lui Charlie, un labrador de un an și șapte luni.

Scrie un comentariu