Raftul cu filme

Recenzie de film: „Between Two Ferns: The Movie” (2019)

Netflix, filme pe Netflix, filme americane, Between Two Ferns: The Movie
Imagine via IMDb / Between Two Ferns: The Movie

Văd o mulțime de filme în fiecare lună, iar asta de aproape șapte ani. Asta nu înseamnă că mă pricep, însă am mereu păreri despre fiecare producție urmărită în parte. Despre multe n-am vorbit, doar le-am notat pe IMDb și le-am grupat în două liste mari: filme de văzut și filme mediocre. Însă îmi propun să vorbesc de acum pe site și pagina de Facebook despre fiecare titlu nou vizionat. Astăzi vorbim despre Between Two Ferns: The Movie, lansat în anul 2019, cu Zach Galifianakis.

Ok, nu știu ce se întâmplă cu mine, dar iată că reușesc să public a doua recenzie de film pentru ziua de azi. Și eu mă întreb de unde am atât de mult spor de scris, la fel cum sigur te întrebi și tu, mai ales după ce n-am mai publicat nicio recenzie de vreo lună de zile. Poate o fi de la faptul că zilele de joi și vineri le-am avut libere, dar nu e cazul să vă entuziasmați pentru că oricum lucrez sâmbătă și duminică.

Dincolo de introducerea asta, pentru a doua recenzie de astăzi am ales noul Between Two Ferns: The Movie, producția lansată de Netflix pe 20 septembrie 2019. Știu emisiunea de prin 2008, când de abia primisem primul meu calculator și navigam aiurea pe YouTube în căutare de lucruri stupide de vizionat. Iar „Between Two Ferns” era exact ceea ce căutam. Nu știam cine sunt invitații din emisiune pe atunci și nici nu prea înțelegeam limba engleză, dar tot râdeam cu hohote.

Iar când am văzut în lista de noutăți pentru luna septembrie 2019 și acest titlu, l-am marcat repede pe Netflix pentru a primi notificare imediat după ce e disponibil online. Pentru că știam că o să uit de el. L-am pus și în watchlist pe IMDb, dar acolo am peste 1.100 de pelicule și mi-aș fi amintit peste cel puțin patru ani. Long story short, l-am urmărit astăzi în timp ce mâncam.

Iar primul lucru pe care îl pot spune este că filmul cu Zach Galifianakis în rolul principal este chiar mai stupid decât mă așteptam să fie. Okey, tocmai de asta și voiam să îl urmăresc, dar totuși. Pe scurt, filmul urmărește povestea lui Zach, care își dorește să aibă propriul Late Night Show, și aventura sa pe drumurile Americii, fiind în căutare de noi invitați pentru „Between Two Ferns”.

Cei doi scenariști, Scott Aukerman și Zach Galifianakis, au creat o poveste în jurul emisiunii și au introdus în scenariu cât mai multe momente și secvențe stupide. La fel cum se întâmpla și cu emisiunea originală de altfel. Au adus alături de ei o mulțime de nume cunoscute din cinematografia americană și au dat naștere unei comedii mediocre, dar pe care tot ai vrea să o urmărești.

Zach Galifianakis e exact ceea ce mă așteptam să fie în această producție, Will Ferrell are parte de un rol la fel de slab ca toate celelalte pe care le-a jucat până acum, iar restul de personaje principale sunt nume noi pentru mine, în afară de Lauren Lapkus, pe care am mai văzut-o în câteva lungmetraje, dar care nu impresionează cu absolut nimic. Mi-a făcut plăcere să îi revăd pe Matthew McConaughey și Benedict Cumberbatch, iar la un moment dat apar și Keanu Reeves și Peter Dinklage, dar și alți actori cunoscuți.

În rest, ce pot să zic, Between Two Ferns: The Movie este un film slab de tot, dar care te face totuși să râzi prin absurditatea situațiilor și a replicilor. Cel mai mult mi-au plăcut momentele de bloopers de la final, ceea ce spune multe despre această producție. I-am dat un 5 pe IMDb și l-am trimis în lista de filme mediocre și îmi păstrez această opinie și pentru recenzia de față.

Citește mai multe recenzii de filme și seriale pe Raftul cu Filme. Pe noi ne găsești pe pagina de Facebook, dar și pe conturile oficiale de YouTube și Instagram.

Scrie un comentariu