Raftul cu filme

Cel mai popular film spaniol al momentului are premiera în țara noastră: Bestiile

Bestiile, Transilvania Film, filme spaniole
Imagine via Transilvania Film / Bestiile

Transilvania Film anunță intrarea în cinematografe a filmului Bestiile, cea mai noua producție a regizorului spaniol Rodrigo Sorogoyen. Parte din Selecția Oficială a Festivalului de Film de la Cannes 2022, filmul este un thriller psihologic inspirat de un caz real petrecut în Galicia, unde un cuplu de orășeni, care își doresc să facă downshifting, se mută la țară pentru a duce o viață mai aproape de natură. Dar ceea ce trebuia să fie o schimbare minunată se lovește de ostilitatea sătenilor și a unei comunități mult mai puțin idilice decât și-au imaginat cei doi.

Filmul va fi distribuit în cinematografele din toată țara începând cu 10 februarie.

Cu 17 nominalizări la Premiile Goya, inclusiv pentru cel mai bun film, Bestiile a fermecat spectatorii și criticii din Europa și din întreaga lume. Filmul a câștigat Premiul Publicului la Festivalul de Film de la San Sebastian și Grand Prix la Festivalul de Film de la Tokyo, are un scor de 100% pe Rotten Tomatoes și a strâns în fața marelui ecran peste un milion de spectatori în Spania și Franța.

Dincolo de conflictul dintre urban și rural, Bestiile pune în lumină, într-un ritm captivant, și teme ca naționalismul, xenofobia, gentrificarea și diferențele de clasă. Pentru Sorogoyen este o ilustrare a societății de astăzi, împărțită în două tabere.

„Trăim într-o lume în care nu îl ascultăm cu adevărat pe celălalt și ne poziționăm în alb sau negru, nu mai e loc de gri. E nevoie de dialog real, dar asta se întâmplă din ce în ce mai puțin pentru că primează fanatismul și argumentele sunt ignorate”.

În rolurile principale joacă actorii francezi Denis Menochet, cunoscut pentru „Inglourious Basterds” sau „Peter Von Kant”, și Marina Fois. Scenariul este scris de Isabel Penam, premiată la San Sebastian, în anul 2016, pentru scenariul de la „Que Dios Nos Perdone”, și de Rodrigo Sorogoyen.

Bestiile a fost și filmul surpriză al ediției din acest an de la TIFF, unde a fost proiectat într-o sală sold out. Rodrigo Sorogoyen a fost nominalizat la Premiile Oscar în anul 2017 pentru „Madre” și este cunoscut publicului pentru producții ca „Stockholm”, „Que Dios Nos Perdone” sau „El Reino”.

Marius Popa

În ultimii 36 de ani, cel puțin 20 de ani i-am petrecut urmărind o grămadă de filme. Listele mele de titluri de pe IMDb au devenit deja neîncăpătoare, fapt pentru care am pus hotărât piciorul pe frână și m-am apucat de scris. În timpul liber îmi petrec timpul încercând să nu mai apăs butoanele de play de pe Netflix și HBO Max.

Scrie un comentariu