Raftul cu filme

VIDEO. Un nou serial românesc se difuzează pe postul HBO: „Bani negri pentru zile albe”

HBO, HBO GO, Bani negri pentru zile albe
Imagine via HBO / Bani negri pentru zile albe

Postul de televiziune HBO aduce o nouă producție românească pe micile ecrane din țara noastră. Pelicula originară din România se numește Bani negri pentru zile albe, este scrisă și regizată de Daniel Sandu și urmează să intre în grila de programe a postului de televiziune în ziua de duminică, 22 noiembrie 2020.

Scris și regizat de Daniel Sandu, serialul „Bani negri pentru zile albe” numără un total de șase episoade, iar fiecare va fi disponibil săptămânal, începând cu data de 22 noiembrie 2020, atât pe postul de televiziune HBO, cât și pe platforma HBO GO.

Serialul spune povestea lui Doru și Ionel, doi tehnicieni de semafoare care glumesc pe seama ideii de a manipula traficul pentru a jefui o dubă blindată aparținând uneia dintre băncile din oraș. În cele din urmă, împotriva voinței lor, ajung să comită acest furt. Toate instituțiile de la care cer ajutor se arată, de fapt, dornice să participe și să primească o parte din bani. Cei doi eroi ghinioniști luptă să găsească o cale de mijloc între moralitate și dorința de a supraviețui.

Cele două personaje, Doru și Ionel, sunt interpretate de actorii Alexandru Papadopol, cunoscut pentru rolurile din „Marfa și banii”, „Acasă la tata”, „Occident” și „Povestea unui pierde-vară”, și Cristian Bota, cunoscut pentru interpretările din „Un pas în urma serafimilor”, „Poarta Albă” și scurtmetrajul „Karmasutra”.

Pentru Alexandru Papadopol serialul românesc Bani negri pentru zile albe este prima producție HBO în care va juca, însă nu prima comedie, având în portofoliu filme de succes precum „Două lozuri”, „București Non-stop” sau „Love Building”, în timp ce Cristian Bota a regizat scurtmetrajul „Karmasutra” și a avut un rol important în producția „Un pas în urma serafimilor”, regizată de Daniel Sandu.

„În Bani negri pentru zile albe explorăm efectele unui adevăr incomod, acela că aproape nimeni nu este nevinovat. Iar de multe ori când ni se întâmplă ceva rău suntem victime-complice la ceea ce ni se întâmplă. Ne-am imaginat un oraș ca oricare altul, dar cu un univers kafkanian în care aproape toți locuitorii sunt tentați să devină complici la o ilegalitate, iar puținii care nu vor să facă asta vor avea de suferit”, afirmă Daniel Sandu, scenaristul și regizorul serialului românesc.

Producătorii executivi din partea HBO Europe sunt Johnathan Young și Antony Root, în timp ce Silvia Popescu și Ioanina Pavel sunt producătoare HBO Europe, iar Tudor Reu este producător din partea casei de producție Mobra Films.

Citește și alte articole despre seriale românești pe Raftul cu Filme sau urmărește-ne pe pagina de Facebook, pe canalul de YouTube și pe pagina de Instagram.

Scrie un comentariu