Raftul cu filme

Omul de radio Andrei Gheorghe a murit. Ce realizări a avut de-a lungul timpului

Andrei Gheorghe a murit, Andrei Gheorghe, a murit Andrei Gheorghe
Imagine via Știri de Cluj / Andrei Gheorghe

Omul de radio și televiziune Andrei Gheorghe a murit în seara zilei de luni, 19 martie 2018, la vârsta de 56 de ani. Conform informațiilor publicate de News.ro, Andrei Gheorghe a murit în urma unui stop cardio-respirator, anunțul la 112 fiind făcut la ora 22:15 de către un îngrijitor. Echipajul de ambulanță a constatat decesul imediat după ajungerea la fața locului. Moartea jurnalistului ar fi avut loc în urma cu circa 12 ore. Poliția a deschis un dosar de moarte suspectă.

Ce realizări a avut Andrei Gheorghe în cinematografie

Cunoscut mai ales ca om de radio și televiziune, jurnalistul și-a adus, de-a lungul timpului, contribuția și în domeniul cinematografiei, având apariții ca actor în șase filme. Cea mai titrată apariție este cea din producția „Periferic”, regizată de Bogdan George Apetri, dramă a cărei distribuție cuprinde nume ca Ana Ularu, Andi Vasluianu și Mimi Brănescu. Andrei Gheorghe a jucat și în „Bani”, în regia sa, a Alexandrei Ioniță și a lui Alexandru Gherman.

O altă apariție a fost bifată în pelicula „Youth Without Youth”, în regia lui Francis Ford Coppola, jucând alături de nume ca Bruno Ganz, Tim Roth și Alexandra Maria Lara. Andrei Gheorghe a avut o apariție și în filmul franțuzesc „Amen”, regizat de Costa Gavras. Din distribuție fac parte, printre alții, actori ca Oana Ioachim, Ulrich Tukur și Mathieu Kassovitz.

Andrei Gheorghe a scris, a regizat și a jucat în scurtmetrajul „Dublă personalitate”, cu o lungime de 6 minute, și a apărut, ca intervievat, în scurtmetrajul documentar „În căutarea lui Malone Muistul”, în regia lui Tudor Botezatu. Andrei Gheorghe este cel care a scris și a regizat și lungmetrajul „Bani”.

Ce realizări a avut Andrei Gheorghe ca jurnalist

Între anii 1991 și 1993, Andrei Gheorghe a lucrat ca reporter special la Radio Constanța. A realizat mai multe emisiuni la posturile FM: Radio Sky Constanța (1993-1996: „Videomania” și „Vineri 13”) și Pro FM București (1996-2002: „Midnight Killer” și „13-14”). A realizat emisiunea „Lanțul slăbiciunilor”, difuzată pe Pro TV.

Între anii 2002 și 2003, Andrei Gheorghe a realizat, la Antena 1, emisiunea „Gheorghe” și a reluat emisiunea „13-14 cu Andrei” mai întâi la Radio 21, iar mai apoi, între 2005 și 2006, la Radio Total. În anul 2004 a devenit consilier media și realizator de emisiuni pentru Realitatea TV, acolo unde s-a ocupat de „Politica, frate!” și „Am o știre pentru tine!”.

Andrei Gheorghe a scris și publicat în „Academia Cațavencu” și „24-Fun” și a deținut funcții de conducere la posturile în care a lucrat: director general al Radio Sky Constanța și Pro FM București, director de programe al trustului Media Pro și consilier în probleme de marketing la Antena 1. A fost realizatorul emisiunii „Cu Gheorghe și Mihaiu”, difuzată de Radio Guerilla, și a acceptat provocarea de la Kanal D pentru a modera reality-show-ul „Rătăciți în Panama”.

În anul 2009, Andrei Gheorghe a anunțat proiectul presa.nu, iar între ianuarie și februarie 2010 s-a ocupat cu organizarea departamentului de comunicare a Ministerului de Finanțe. Andrei Gheorghe a mai realizat emisiunile „Salutare, națiune!”, pe Prime Chișinău, „Clubul de poker”, pe Prima TV, și „Oameni și oameni”, pe The Money Channel.

Detalii despre viața lui Andrei Gheorghe

Andrei Gheorghe a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, secția rusă și engleză, din cadrul Universității din București. Tatăl său, originar din România, a studiat la Școala de Aviație din Lipețk, Rusia. Mama sa, originară din Rusia, era fiica comandantului școlii de aviație la care învățase tatăl său.

Omul de radio și televiziune Andrei Gheorghe a murit în seara zilei de luni, 19 martie 2018, la vârsta de 56 de ani. Conform informațiilor publicate de News.ro, Andrei Gheorghe a murit în urma unui stop cardio-respirator, anunțul la 112 fiind făcut la ora 22:15 de către un îngrijitor.

Citește mai multe știri și noutăți pe Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Scrie un comentariu