Raftul cu filme

AMC anunță sezonul 2 din „The Terror”. Când apare și ce știm până acum

sezonul 2 din the terror, the terror, amc, seriale, amc seriale, seriale amc, amc tv series, amc the terror
Imagine via AMC / The Terror

Postul de televiziune AMC, care emite și în țara noastră, a anunțat vineri, pe 22 iunie, sezonul 2 din The Terror, serialul-antologie marca AMC Studios. Conform unui comunicat de presă, partea a doua va avea loc în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și se va centra pe un spirit care amenință o comunitate americano-japoneză, din California de Sud și până în taberele de prizonieri japonezi din SUA.

CÂND APARE: în comunicatul de presă emis de postul AMC se menționează că sezonul 2 din The Terror urmează să aibă premiera în anul 2019.

Sursa citată arată că sezonul 2 din The Terror va avea același număr de episoade, și anume zece, și că Ridley Scott va fi producător executiv al seriei produse de Scott Free, Emjag Productions și Entertainment 360, în colaborare cu AMC Studios, urmând ca partea secundă să fie difuzată în România exclusiv pe AMC.

Serialul „The Terror” a fost al doilea cel mai urmărit serial dramatic nou de pe posturile de cablu americane în sezonul de televiziune curent și a fost bine primit de critici, dar și de public. Publicația Vulture l-a descris drept „un coșmar îngrozitor de secol al XIX-lea”, în timp ce The Daily Beast l-a numit „uimitor, cel mai înspăimântător serial nou de televiziune”, iar TV Insider l-a caracterizat „filozofic, dșocant și extrem de terifiant”.

„Serialul ne-a dat șansa de a aborda într-o manieră unică formatul serialului-antologie. Ne-a plăcut ideea de a porni de la un eveniment istoric real și a-l suprapune peste un element horror fictiv. Ne mândrim cu rezultatul, combinația dintre personajele analizate intim și povestea de amploare spusă. Suntem încântați să anunțăm un al doilea sezon în care vom dramatiza unul dintre cele mai zguduitoare și importante evenimente ale secolului al XX-lea, ghidați de viziunea talentaților Alexander Woo și Max Borenstein”, a afirmat David Madden, președinte Departamentul de Producții Originale al AMC.

„Sunt onorat să spun o poveste plasată în această perioadă extraordinară. Sperăm să redăm această experiență istorică cutremurătoare într-o manieră modernă și relevantă în prezent. Și faptul că vom face asta cu o distribuție majoritar asiatică și americano-asiatică ne umple de bucurie”, a declarat Alexander Woo.

„Ca pasionat de istorie și de poveștile horror, îmi este clar că adevărul este întotdeauna mai înfricoșător decât ficțiunea. Acest al doilea sezon se desfășoară într-unul dintre cele mai îngrozitoare momente din istoria țării noastre. Lagărele de prizonieri japonezi din America sunt o pată pe istoria conștiinței noastre naționale, o pată cu rezonanță mare în contemporaneitate. Sunt încântat că AMC ne dă șansa de a folosi această oroare drept inspirație pentru ceea ce sper să fie un sezon TV înspăimântător”, a completat Max Borenstein.

Sezonul 2 din The Terror îi are drept producători executivi și co-creatori pe Alexander Woo și Max Borenstein; Woo va fi și showrunner, iar Borenstein a sugerat subiectul. Al doilea sezon al serialului-antologie este produs de Scott Free, Emjag Productions și Entertainment 360, în colaborare cu AMC Studios. Ridley Scott, Dan Simmons, David W. Zucker, Alexandra Milchan, Scott Lambert și Guymon Casady sunt producători executivi.

Primul sezon din „The Terror” a fost inspirat de o poveste adevărată despre periculoasa expediție a Marinei Navale Britanice din anul 1847. Echipajul dorea să descopere Pasajul de nord-vest, calea de acces din Oceanul Arctic spre Pacific, de-a lungul coastei nordice a Americii de Nord. Primul sezon a demonstrat ce se poate întâmpla cu un grup de bărbați înghețați, izolați și blocați la capătul Pământului care sunt disperați să supraviețuiască și care nu se luptă doar cu elementele naturii, ci și între ei.

Citește mai multe articole despre seriale pe Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Scrie un comentariu