Raftul cu filme

„Acasă”, documentarul de debut al lui Radu Ciorniciuc, ajunge pe HBO GO

Acasă, documentare românești, filme românești, streaming online, HBO GO, Radu Ciorniciuc
Imagine via HBO România / Acasă

Acasă, documentarul de debut al lui Radu Ciorniciuc, realizat de-a lungul a patru ani, în care acesta a urmărit marea aventură prin care a trecut familia Enache, de la o viață în completă armonie cu natura la traiul plin de provocări din marea junglă urbană, va putea fi văzut în 15 țări din Europa, pe HBO GO.

„Filmul este construit în jurul dramelor unei familii și, păstrând proporțiile, în jurul uneia dintre cele mai mari dileme ale omului modern: să revină la natură, unde viața este liberă, dar plină de lipsuri, fără beneficiile civilizației, sau să fie parte dintr-o societate care le oferă oportunitatea unei vieți confortabile doar celor dispuși să îmbrățișeze presiunile și compromisurile care vin la pachet cu definiția general acceptată a civilizației”, afirmă regizorul peliculei, Radu Ciorniciuc.

Documentarul Acasă va intra pe platforma HBO GO pe 15 octombrie 2020.

Pe parcursul acestui an, filmul Acasă a primit numeroase premii internaționale importante, precum Premiul Special al Juriului pentru Imagine în competiția World Cinema Documentary (Sundance Film Festival), Marele Premiu la DOK.fest Munchen (Viktor Main Competition), Premiul Special al Juriului la Thessaloniki Documentary Festival, Marele Premiu la Festivalul Internațional de Film de la Cracovia, Premiul pentru Drepturile Omului la Festivalul de Film de la Sarajevo și Premiul Moral Approach la Festivalul de Film Documentar MakeDox.

Producția Acasă este un film regizat de Radu Ciorniciuc, alături de scenarista Lina Vdovîi și directorul de imagine Mircea Topoleanu, produs de Monica Lăzurean Gorgan prin casa de producție Manifest Film.

Radu Ciorniciuc este reporter special și regizor de film. Este unul dintre co-fondatorii Casei Jurnalistului, a realizat reportaje pentru The Guardian, Al-Jazeera, Channel 4 News, ZDF și a fost premiat național și internațional la Premiile Superscrieri 2014, Royal Television Society UK 2014, Amnesty International UK 2014 și Harold Wincott Award for Business Economic and Financial Journalism.

Citește și alte articole despre filme românești pe Raftul cu Filme sau urmărește-ne pe pagina de Facebook, pe canalul de YouTube și pe pagina de Instagram.

Scrie un comentariu