Raftul cu filme

Filmul „6.9 pe Scara Richter”, al nouălea în box office după primul weekend în cinema

6.9 pe Scara Richter (2017)

Filmul de comedie românesc „6.9 pe Scara Richter”, regizat de Nae Caranfil, a reușit să intre în Box Office-ul din România încă din prima săptămână de proiecție în cinematografele din țară. Comedia în care joacă Adrian Văncică și Teodor Corban a avut premiera pe 20 ianuarie 2017.

Conform datelor din box office-ul românesc pentru perioada 16-22 ianuarie 2017, comedia lui Nae Caranfil a reușit să atragă 12.606 spectatori și să vândă bilete în valoare de 154.502 de lei în cinematografele din întreaga țară. Astfel, filmul românesc a reușit să ocupe locul al nouălea în top zece filme din box office.

Filmul „6.9 pe Scara Richter” a avut parte de 58 de proiecții în cinematografe. Doar „XXX: Return of Xander Cage”, lansat tot pe 20 ianuarie 2017, a avut mai multe proiecții, 72 la număr. Animația „The Snow Queen: Fire and Ice” a avut 58 de proiecții în perioada 16-22 ianuarie 2017.

Nae Caranfil, regizorul comediei românești „6.9 pe Scara Richter”, a declarat:

„Poţi să râzi de orice. S-au făcut comedii despre război, s-au făcut comedii despre boală și despre moarte. Îmi amintesc că, în toată jalea de după seismul din ’77, începuseră să apară, mai întâi timid, apoi cu din ce în ce mai mult aplomb, bancuri. Râsul e terapie, și deşi nu eu am descoperit asta, îmi place să practic”.

În vara anului 2016, comedia lui Nae Caranfil, distribuită de Voodoo Films, a deschis Festivalul Transilvania. Atunci a fost vizionat de mai bine de 3.000 de oameni, dovadă că filmul românesc atrage în continuare un public numeros. Nae Caranfil este regizorul filmului „Filantropica”, lansat în anul 2002, și cunoscut ca unul dintre filmele de văzut din țara noastră.

Ți-a plăcut acest articol?

Atunci hai să discutăm în comentarii pe acest subiect.

Spune-ne despre ce ai vrea să fie următorul articol al raftului cu filme. Trimite-ne sugestiile tale pe admin@raftulcufilme.ro, iar noi vom scrie pe acele subiecte. Dincolo de asta, ne-ar plăcea mult o apreciere pe Facebook. Mulțumim!

Scrie un comentariu